Premierul Vlad Filat a recunoscut ca a servit in trupele KGB pe frontiera URSS. FOTO/VIDEO - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Premierul Vlad Filat a recunoscut ca a servit in trupele KGB pe frontiera URSS. FOTO/VIDEO

Vlad Cubreacov informeaza: “Prezent joi, 27 ianuarie, alături de un vechi cadru KGB, generalul de securitate Gheorghe Mihai (in prezent director al SIS), la ceremonia de marcare a 19 ani de la crearea Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat (SPPS), premierul Filat a primit în dar o beretă neagră şi alte însemne „ale curajului şi bărbăţiei” din partea directorului SPPS, Igor Bodorin. Cu această ocazie, Filat a recunoscut public, în premieră, că a slujit în trupele KGB şi că păstrează acasă, la loc de cinste, uniforma de grănicer sovietic. Referindu-se la bereta neagră primită, Filat a declarat: „O s-o pun la locul care îl am, unde am mai multe elemente, inclusiv şi ceea ce ţine de serviciul pe care l-am avut eu în tinereţe, serviciul militar, desigur, mă refer, atunci tot am avut uniformă – aşa, mai specială – am făcut armata la frontieră”. Vladimir Filat a slujit, între 1987 şi 1989, în trupele speciale ale KGB, responsabile cu paza frontierei sovietice de stat.”

Emil CONSTANTINIU, FLUX, Ediţia de Vineri, Nr.20113, din 28 ianuarie 2011 reprodus de Vlad Cubreacov

Informatia confirma ancheta Vladimir (Vlad) Filat, premierul Moldovei, recrut fruntas in trupele KGB. FOTO


Vlad Filat primind bereta neagra de la SPPS-ul Moldovei
Încărcat de ZiaristiOnlineTV. – Up-to-the minute news videos.

Print Friendly, PDF & Email

3 comments

  1. Dacă înţeleg bine, este vorba de stagiul militar obligatoriu din trupele de grăniceri care, în sistemul sovietic, erau subordonate KGB.
    Şi la noi au existat trupe de securitate foirmate din ostaşi care-şi făceau stagiul militar obligatoriu, şi care nu trebuie confundate cu securitatea care urmărea pe cei care vorbeau contra regimului comunist.

  2. Cristina Comendant

    Nu cred ca e ceva dramatic unde a facut armata Filat. Era obligatoriu. Si noi am fost octombrei, prioneri, chiar si comsomolisti, ca asa erau timpurile. Ei si ce? Atata timp cat nu sunt exemple concrete de tradare, nu se merita sa sustragem atentia publicului de la problemele actuale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.