Experimentul Steaua si Svastica. Armata Rosie si Rusia sovieto-imperiala au purtat svastica pana au predat-o Germaniei naziste - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Experimentul Steaua si Svastica. Armata Rosie si Rusia sovieto-imperiala au purtat svastica pana au predat-o Germaniei naziste

Istoria are multe secrete. Unul dintre ele îl dezvăluie istoricul de la Chişinău Veaceslav Stăvilă pe blogul său: între 1917-1920 svastica era simbol oficial la Moscova. Explicaţii pentru imaginile scoase la iveală? Munca dificilă, la bibliotecă şi în arhive… scrie istoricul de la Bucuresti George Damian, care promite sa prezinte si din imaginile sale de arhiva similare.

Pe blogul sau Nistru-Prut.info, Stavila aminteste: În anul 1917 ţarul Nicolai al II-lea al Rusiei pierde puterea, controlul asupra ţării preluându-l Guvernul Provizoriu. Acest guvern emite bani care aveau pe ei simbolul svasticii. După ce prin intermediul unei lovituri de stat, în octombrie 1917, puterea este acaparată de bolşevici, svastica a fost prezentă pe bani şi chiar pe uniforma Armatei Roşii (până în 1920)

Dar ce ne releva aceste imagini? Sa raspundem – nu-i asa?, vorba lui Brucan – printr-o intrebare, a tanarului istoric de veghe de la Chisinau, pusa la finalul semnalarii sale: În Rusia anului 1917 svastica a simbolizat puterea burghezieicare mai târziu a finanţat regimul nazist al lui A. Hitler?

Si tot el se mai intreaba, intr-o alta postare: K. Marx – creatorul nazimului mascat ?

Print Friendly, PDF & Email

5 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.