Roncea.ro: O dezbatere necesara: Parintele Justin, Petru Voda, Miscarea Legionara si Romania. Ziaristi la Portile Raiului - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Roncea.ro: O dezbatere necesara: Parintele Justin, Petru Voda, Miscarea Legionara si Romania. Ziaristi la Portile Raiului

Scandalul creat din prostia si ura unor exemplare afaceristice ale retelei kominterniste din Romania, care se folosesc de paravanul “semitismului” (ce ne vom face cu mafiotii rusi cand vor incepe si ei sa strige ca sunt discriminati de “legionarii” din SRI, SIE si DNA?) creaza un binevenit prilej pentru o dezbatere nationala necesara si amanata aberant timp de peste 20 de ani: patriotismul curat al membrilor Miscarii Legionare si bolsevismul celor care aplica culpabilizarea in masa.

Pentru acesti extremisti antiromani care se pretind reprezentanti ai poporului evreu, Parintele Justin Parvu, un mare duhovnic al Ortodoxiei Romane, se face vinovat ca la a 92-a aniversarea a nasterii sale, in chilia sa de la spitalul Manastirii Petru Voda, asculta un cantec din timpul tineretii, altfel petrecuta pe frontul anti-sovietic, si pentru care deja a ispasit, “vinovat”, 16 ani de temnita grea, la ordinele “justitiei staliniste”. Sa-i mai faca odata? Tare mi-e teama pentru “monitorizatorii” nostri ca Dumnezeu va prefera in acest caz ca Parintele sa iasa bine-sanatos la 108 ani, din noua inchisoare, “democratica”, moment pe care ei s-ar putea insa, foarte probabil, sa nu-l mai prinda. Atunci poate ar trebui sa-l impuscam pe Parinte si pe toti legionarii ramasi in viata, daca bolsevicii au ratat asta, dupa cum cere si un sustinator infocat al “monitorizatorilor” lui Katz si al catelusilor de presa ai lui Tismaneanu (procedura legala de depistare a lui este in curs):

Moarte borfasului legionar Justin Pârvu !!! (Andrei) 21/02/2011 16:06
N-am inteles niciodata de ce comunistii nu i-au omorat de nenorocitii astia de legionari??? Vazandu-l pe batranul borfas Justin Pârvu am inteles ca probabil comunistii si-au dat seama ca sunt niste retardati mintali. Gunoiul asta spunea cu ceva timp in urma ca etichetele si bonurile de casa contin semnele diavolului!!! Cand auzi tampeniile astea nu poti decat sa razi.

 

In urma cu numai o saptamana, cunoscutul jurnalist si scriitor anticomunist polonez Adam Michnik ii explica lui Gabriel Liiceanu, de pe scena Ateneului, care a fost problema lui transformandu-se in “procuror al natiunii”, in 1990. Daca nu am fi avut de a face cu niste antiromani si anticrestini indraciti – sprijiniti din nefericire de organele de stat, sub ciudata obladuire a lui Basescu si inconstienta tampa a lui Boc – fraza de mai jos adresata lui Liiceanu de catre Michnik (nascut intr-o familie de evrei comunisti – singurul lucru care il aseamana cu Tismaneanu) ar fi fost suficienta pentru inchiderea acestui fals scandal, parte dintr-o operatiune antiromaneasca de anvergura: “Ai greşit că ai luat asupra ta stigmatul unui grup de oameni. Cea mai mare nefericire a secolului XX a fost generalitatea. Ai preluat toată filosofia decomunizării şi nu ai fost extremist. Cercul învinovăţirii e nesfârşit, la fel te-a acuzat şi Herta de laşitate. Asta făceau bolşevicii. Dar enunţul tău a fost un ecou al gândirii bolşevice, doar acela refuza dreptul unor oameni de-a exista în spaţiul public. Responsabilitatea ta e mai mare decât a unui muncitor. Tu ca filosof înţelegi bine că acel limbaj al generalizării a fost inacceptabil.”

Introducerea pedepsei cu moartea civila si culbabilizarea in masa a tuturor “inamicilor”, in acel caz a fostilor posesori de carnete PCR – patru milioane -, tot asa cum se face si cu legionarii de peste 60 de ani, a fost uitata insa cand “un grup de oameni de cultura”, in frunte cu Manolescu si Dinescu, i-a scris Procurorului General al Romaniei, in ianuarie 1990, pentru eliberarea sinistrului Gheorghe “Gogu” Radulescu, activist al CC al PCR si membru al komineternului din perioada “ilegalitatii” PCdR, in ultimii ani ai regimului “mare maestru” al Lojei de la Comana. Cum-necum, desi Liiceanu publica atunci in aceeasi “Romanie literara” unde era director Manolescu, i-a scapat Apelul celor 35 de intelectuali si disidenti pentru salvarea “omului cu spirit larg, cu vederi democratice, incapabil de fapte nedemne, oricând gata a întinde o mână de ajutor celor aflaţi în dificultate, care este Gogu Rădulescu”. Faptele bune ale lui “Gogu”: excursiile lor in strainatate, cand “persecutatii” Plesu si Liiceanu isi petreceau Anul Nou la Paris, “rezistand prin mancare” (apud Plesu – strict autentic!), in timp ce Parintele Gheorghe Calciu – alt legionar nenorocit – trecea in cel de-al 21-lea an de inchisoare din viata sa. Si “banditul” asta trebuia impuscat!

Este, fara indoiala, de domeniul lumii lui Orwell, “1984″, ca in ziua de azi homosexualii si comunistii verzulii, curcubetii si para-dreptaci, cu masca si fara masca, sa aiba dreptul sa se manifeste exhibitionist in public, pe strada si la televizor, sub ochii copiilor nostri, ocupand institutii si functii pe usile din dos, iar un batran duhovnic, care a ridicat cu mainile sale doua asezari manastiresti, un spital, un azil si un camin, sa nu poata sa se bucure de un cantec in propria lui chilie – spatiu privat, la 92 de ani. Dupa cum bine se zicea intr-unul din sutele de comentarii de sustinere a Parintelui, la articolul inciminatoriu de  pe HotNews – acum eliminate total, alt act “profund democratic” – daca asculta Guta sau “Copilu’ Minune” totul era bine, conform noilor norme de rromanizare a romanilor. Ce ne mai distram la stiri!… Desi, iarasi ma tem ca manelele au produs mai multe crime pe la petrecerile tiganesti decat imnul cantat pe versurile marelui poet roman, la randul sau un martir al inchisorilor, Radu Gyr. Interesant cum HotNews – o teava de tun mosita de Soros – a procedat cu vocea poporului, a cititorilor (majoritatea e drept, nu erau “utilizatori inregistrati” ci venisera doar sa-si exprime dezgustul si revolta), exact cum a facut Vantu cu arhiva electronica de 16 ani a ziarului Ziua: a suprimat-o. Ce mai: un adevarat Holocaust al cuvintelor! Elegantul si deontologicul act s-a realizat, in ambele cazuri, pentru ca inteligenta romanilor deborda in devoalarea retelei kominterniste care acum  il pupa in cur pe Basescu dupa ce ieri il injura, sperand sa castige arogantul sau prostanacul lui Iliescu, caruia ii faceau pantofii cu limba, “profesoral”, ba la Bucuresti, ba la Paris, ba la Washington. Nu-i nimic, pe cele de la HotNews le-am salvat eu de noua Securitate, neo-bolsevica si neo-kominternista, aici.

Studiind Dosarele vechii Securitati nu poti sa nu te crucesti observand cat efort financiar si uman a fost alocat urmaririi pas cu pas a acestor batranei si batranele, care mai purtau pe umeri si vreo doua decenii de chinuri in inchisori, ca parte a unui groaznic experiment bolsevic cu iz satanic. Adevarul: supravietuitorii temnitelor, la fel ca si luptatorii din rezistenta armata anticomunista din munti – singura de acest tip din lagarul sovietic – au fost, marea lor majoritate, membri ai Miscarii Legionare si structurilor de tineret legionar, Fratiile de Cruce. La sfarsitul razboiului, in ciuda miilor de legionari ucisi de regimul dictatorial al lui Carol si apoi de Antonescu, si a zecilor de mii de voluntari in linia intai a frontului sovietic, se estima ca numarul membrilor Miscarii Legionare ajunsese la 1.000.000. Practic, astazi, cel putin o familie din patru are rude legionare. Ce sa faca cu ele? Sa le omoare? Mai bine sa se mandreasca cu ele, pentru ca bunicii lor s-au aflat alaturi de minti de geniu ale acestei lumi, ca Nae Ionescu, Mircea Eliade, Mihail Sebastian, Mircea Vulcanescu, Emil Cioran, Mihail Polihroniade, Constantin Noica, Mihail Manoilescu, Traian Braileanu, Sextil Puscariu, Petre Tutea, Traian Herseni, Radu Gyr, Aron Cotrus, Ion Barbu, P. P. Panaitescu, George Uscătescu, Ernest Bernea, Arşavir Acterian, Emil Botta, Ernest Maftei, Nicolae Densusianu, Henri Stahl si chiar si Eugen Ionescu, membru al Axei, ca sa dau doar cateva exemple. Sa ne intrebam de ce un savant luminat ca Mircea Eliade, autorul randurilor despre “De ce cred in biruinta Miscarii Legionare” si a zeci de articole nationaliste in presa legionara, nu s-a dezis niciodata de crezul sau legionar? Daca era sustinatorul unui crez criminal de ce nu a fost arestat ca terorist si interzis in Universitatile din intreaga lume?

Revin la culpabilizarea in masa – opera bolsevica si nazista prin excelenta. Sunt vinovati cei de mai sus pentru excesele perioadei? Sunt vinovati cei patru milioane de membri romani de partid pentru crimele facute in numele regimului de catre trupele sovietice ocupante si agentii NKVD coordonatori, “intamplator” exact parintii “nevinovatilor” care ne “monitorizeaza” azi: Tismaneanu, Patapievici si tot GDS-ul? Este vinovat poporul roman, asa cum mincinos afirma Elie Wiesel referindu-se la evreii deportati din Ardealul ocupat, de catre unguri, ca “romanii au ucis, au ucis, au ucis”. Nu, evident. Asta doar daca nu s-au intors Stalin si Hitler la putere in Europa si nu stim noi. Fiecare raspunde pentru vina lui. Poporul roman nu poate fi vinovat pentru niste crime facute de niste persoane, in circumstante inca incerte, asa cum poporul evreu nu poate fi vinovat pentru crimele comise de catre soldati ai Tsahalului in Teritoriile Ocupate sau taberele de refugiati.

Dupa asasinarea oribila si ritualica a Capitanului Miscarii, Corneliu Zelea Codreanu, se stie, organizatia – care nu a fost condamnata drept criminala la Procesul de la Nuremberg! – a fost penetrata in masa de agenti ai serviciilor romanesti, germane si sovietice. Astazi nu mai este nici un dubiu, pentru orice istoric onest, ca “rebeliunea legionara” din ianuarie 1941 a fost in fapt o operatiune in care NKVD-ul a jucat un rol principal, la fel ca si in uciderea marelui istoric roman Nicolae Iorga (al carui antisemitism chiar poate fi analizat in defavoarea lui, comparativ cu intelegerea crestina exprimata de Corneliu Zelea Codreanu asupra “chestiunii evreiesti”). Documentele iesite la iveala in ultimii ani, din arhivele SSI, demonstreaza indubitabil ca “rebeliunea legionara” din ianuarie 1941 a fost “stimulata” de agentii speciali sovietici si, dupa ani, a servit drept model pentru “lovitura de stat legionara” din iunie 1990.

Desi a scapat de consilierii sovietici dupa 1964, cand s-a decis si eliberarea detinutilor politici care au servit drept cobai Kominternului, Securitatea a mostenit de la fosta conducere plina de alogeni aceasta spaima atavica de legionari, fiind bolnava in acelasi timp de o curiozitate profesionala fata de “munca specifica” a nationalistilor romani, oriunde s-ar afla ei. Bilanturile anuale ale Securitatii contin Rapoarte peste Rapoarte despre “monitorizarea”  fostilor legionari, in tara si strainatate. Dincolo de caracterul profund crestin si social al Miscarii, ceea ce ii speria cel mai tare pe securistii sovietici si, se pare, si pe urmasii lor, pana in ziua de astazi, este capacitatea organizationala fantastica pe care o au si si-o dedica, cu abnegatie totala, cauzei: Dumnezeu, tara si neamul. Asta nu e rau. Daca ar fi dominat spiritul de sacrificiu si corectitudinea legionarilor in ultimii 20 de ani cu siguranta nu am fi ajuns azi, ca stat, sa luam de la gura copiilor, femeilor si batranilor, siliti sa moara in masa de inanitie si lipsa de caldura si medicatie. Dar ce i-a deranjat atat de tare pe comunisti? In primul rand faptul ca, folosindu-se de aceasta capacitate, Miscarea Legionara este, practic, prima organizatie a Romaniei care a colaborat cu fortele NATO, impotriva Blocului Sovietic. Ulterior, Statele Unite si aliatii lor s-au folosit de cunostintele legionarilor din exil pentru a submina sistemul comunist si a consolida, inclusiv organizational, structurile NATO. Experti americani cu care am avut sansa sa discut in perioada cat am stat peste Ocean mi-au marturisit fara ipocrizie ca au studiat cu invidie si apoi au folosit pentru propriile structuri formula de retea policentrica conceputa de Miscarea Legionara sub forma cuiburilor si cetatuilor.

Am avut sansa oferita de Dumnezeu sa trec prin mainile binecuvantate ale Parintelui Sofian, inainte de 1989, iar dupa 1990 Dumnezeu m-a rasfatat si mangaiat cu duhovnici trecuti prin puscarii biruitori, de la Parintele Calciu, in America, la Parintele Voicescu – Dumnezeu sa-i odihneasca in pace! – si pana la bunul Parinte Justin. In Statele Unite am descoperit cu uimire, la inceput, zeci de legionari care se intretineau amical cu “securisti” americani, de onoare, care ii respectau pentru lupta lor de-o viata impotriva comunismului. Numai un tampit nu poate intelege cum Parintele Calciu a militat pentru integrarea Romaniei in NATO si apararea tarii de Rusia, pastrandu-si idealurile legionare, alaturi de camarazii sai! Tot trecutul lor era cunoscut. Altfel cum ar fi fost primiti in America, cu azil politic si chiar la cererea presedintelui SUA? Spre deosebire de ei, propagandistul comunist Volodea Tismaneanu a trebui sa se casatoaresca cu o posesoare de cetatenie americana ca sa poata sa fie acceptat pe teritoriul Statelor Unite. Si cum li s-ar fi permis publicarea de ziare si reviste legionare atat in Statele Unite cat si in Canada? N-au fost persecutati in Occident legionarii si acum batranii, cati au mai ramas, sunt insultati la ei acasa, pentru ce fac in propria lor chilie? Si, va asigur, la toate intrunirile legionare, desfasurate in spatii publice, se canta fara teama, din toate piepturile odinioara prinse-n baiere de fier prin inchisori, Sfanta Tinerete Legionara! Care este crima? Un cantec? Pai pentru asta au fost arestati pe vremea lui Stalin! Deci, a facut bine Stalin?, vor sa ne spuna “anticomunistii” bolsevici de azi?! Pe cand il interzicem si pe Eminescu, ca pe vremea lui Moses Rosen, “Rabinul Rosu”?

Si cine il judeca azi, din nou, pe Parintele Justin, la TVR, intr-o stire de “demascare” a “banditului”? Rodica Culcer, fost ofiter de Securitate si tiitoare de lux prin budele de la Stefan Gheorghiu?!

Mai degraba “monitorizatorii” nostri de serviciu/i ar fi trebuit sa fie scandalizati, cred eu, ca un sefut al PSD, Victoras Ponta, poarta cu mandrie proletara figura unui terorist bolsevic pe piept – Che Guevara, incurajand tineretul PSD pe drumurile gherilelor criminale comuniste. De ce nu s-au sesizat nici Katz nici Tismaneanu la aceasta betie publica comunistoida?

Sau de ce nu s-a autosesizat Tismaneanu dupa ce, cand a intrat de manuta cu Dan Pavel, “Il consigliere” PNG-CD, la Gigi Becali in casa, s-a izbit de un portret in marime naturala al lui Corneliu Zelea Codreanu, ceea ce l-a facut sa fuga ca dracu’ de tamaie din Palatul machedonului?

Observ ca Katz, pretinsul coordonator al “centrului de monitorizare al antisemitismului”, a tacut malc si cand, chiar zilele trecute, Consiliul Judetean Harghita, autoritate publica, l-a sarbatorit cu fast, printr-un “maraton de lectura”, pe criminalul de razboi antisemit si antiroman Wass Albert, care mai are si statuie ridicata in mijlocul Odorheiului Secuiesc! Oare de ce teroristii comunisti si criminalii antisemiti unguri sunt mai prejos in atentia “monitorizatorilor” de Dambovita decat un batran monah din muntii Ceahlaului?

Raspunsul il aflam din urgenta orei la care a fost postat articolul pe organul lui Soros, HotNews – 2.22 in noaptea de 19 spre 20 februarie – si din “profesionalismul” raspandacului noului Komintern, EvZ. Desigur, il asteptam detaliat in foaia ideologica a GDS, “22″, cu o completare in “Dilema” lui Plesu si Patriciu. Este, de altfel, exact ce am presuspus inca din primul moment al atacului, pentru care filmarea cu Parintele Justin, veche de 10 zile, a constituit doar pretextul (ziaristii de balta pot sa stea linistiti cu logica lor gaunoasa – site-urile care graviteaza in jurul manastirii, aducandu-i numai belele, sunt atent monitorizate si alimentate mai ales de “fratii” nostri de la Rasarit, la fel de interesati in motiv, pentru ca sfintii rascolesc toti dracii). Iata motivul: “În acest context amintesc că, la 18 februarie (corect 19 – nota mea), Arhiepiscopia Iaşilor a comemorat prin omagiere 59 de ani de la moartea lui Valeriu Gafencu, numit «sfânt al închisorilor». Doar că această înaltă instituţie ortodoxă a uitat să menţioneze apartenenţa lui Gafencu la Mişcarea Legionară, din cauza căreia a şi fost condamnat de regimul Antonescu. El e prezentat pe site-ul Arhiepiscopiei ca activist naţionalist-creştin”, a indicat Alexandru Florian, director al Institutului “Elie Wiesel”, citat de un catelus clapaug de-al lui Tismaneanu.

Poate un institut despre problemele evreilor sa decida cine este sfant in Ortodoxia Romana? De ce nu s-a pronuntat la fel si fata de cei 498 de martiri catolici canonizati de Papa pentru ca au murit alaturi de legionarii romani Mota si Marin luptand cu brigazile rosii din Spania franchista, brigazi teroriste din care au facut parte si Leonte Tisminetki si Walter Roman? Sfintii Inchisorilor sunt Sfintii Inchisorilor. Nu vor putea fi opriti de la binecuvantate si minunate fapte pentru Romania nici de indecizia BOR, nici de Elie Wiesel, nici de cei care incearca sa-i confiste pentru scopuri politico-securistice.

Sa amintim ca pravoslavnica Biserica KGB din Raspublica Moldova, care tine de Patriarhia Moscovei, arata un interes suspect pentru Sfantul Inchisorilor? Iar comunicatul Inaltului Teofan le-a cam stricat socotelile? De unde li s-a si declansat isteria la minut, via agentura din Romania? Oare baietii buni din structuri or sa mai tolereze mult porcaria asta intinsa ca o plasa plina de putreziciuni leproase peste toate institutiile puterii? Intreb si eu, nu dau cu parul!

Manastirea Petru Voda este un loc binecuvantat. Aici a vrut sa mearga si a si ajuns mama presedintelui, doamna Elena Basescu, inainte de a muri: la Parintele Justin. O fi fost si ea legionara, mai stii?, mai ales ca se spovedea la un alt “bandit” de legionar cu vreo doua decenii de temnita, rasplatit de Bunul Dumnezeu cu ani multi, ca sa ne lumineze noua vietile: Parintele Arsenie Papacioc. Alo, domnu’ Katz, faceti un protest la BOR!

Sa mai amintim ca Parintele a prevazut lovitura? Mult mai important, evident, decat inocenta maicutelor, este ceea ce spune Parintele dupa cantare – motiv pentru care si merita semnalat, de fapt, filmuletul cu bucluc: “Sa fiti pregatiti pentru necazurile si greutatile care vin peste noi; mai ales pentru monahi! Se napustesc multi asupra noastra… Ne bucuram pentru ca am primit aceste vremuri de mantuire… In Europa, niciodata nu o sa se poata face ceva fara cuvantul Romaniei. Vedeti dar ce insemana punctul acesta nevralgic al Europei – si din punct de vedere crestin, si din punct de vedere tehnic, strategic, militar. Si zona aceasta a Carpatilor e cea mai ravnita de toti strainii. Pentru ca de-aici urmeaza sa vie pacea Occidentului, de pe inaltimile Carpatilor, care au fost cetatile de aparare ale inaintasilor nostri. N-ar fi razbatut rusii in ’44 prin padurile astea daca n-ar fi fost tradarea, mai! Ca orice victorie nu e numai a ostasului ci e datorata si lipsei tradarii!”. Or fi invatat si maicutele ceva din cuvantul Parintelui?

Dupa intarirea ostii romanesti din Ceruri cu Parintele Cleopa si luptatorul neostenit Ioanichie Balan, (la care ajunsesem sa intru, pe vremuri, cu fratele meu, pe furis, ca sa nu fie apoi parat la noua Securitate de “monitorizatori”, si care ne trimitea apoi cu parole pe drumul Clujului, la Bartolomeu cel ridicat si el la Domnul, dupa Teoctist), Moldova se sprijina astazi pe un singur stalp al Ortodoxiei Romane: Parintele Justin, Duhovnicul Neamului. Parinte care, spre deosebire de dusmanii sai si ai Romaniei, se roaga pentru toti: pentru mici si mari, slabi si puternici, bogati si saraci, lasi si curajosi, prosti si destepti, rai si buni. Acesta este raspunsul Parintelui la rafalele de ura care sunt trase asupra sa dinspre toate gurile de foc ale neo-stalinistilor: Iubirea. Iubire care arde dracul cel vechi, de 7500 de ani, ca aghiazma. Dar “Cain” de Primaverii se pare ca e masochist: vrea sa sufere din neam in neam. Pentru ca, spune Nae Ionescu in invataturile sale catre Iosef Hechter alias Mihail Sebastian, “Iuda suferă pentru că a născut pe Hristos, L-a văzut si nu a crezut. Si asta încă nu ar fi fost prea grav. Dar au crezut altii – noi”.

Noi, asadar, trebuie sa ne bucuram: unde ajunge apa sfintita a Parintelui pe pamant romanesc se ridica brazi din cei care doar se frang dar de indoit, nu se indoiesc, niciodata. Sunt lumanarile Mantuitorului de la Portile Raiului: Manastirea Petru Voda.

Una peste alta, da, este necesara o dezbatere nationala despre Miscarea Legionara, si, cum nimic nu-i intamplator, sa-i multumim  Domnului pentru toate!

Amin.

Victor Roncea

Print Friendly, PDF & Email

3 comments

  1. Pingback: 10 Februarie – Ziua Părintelui Justin Pârvu. Ultimul interviu şi ultima dorinţă: “Să fie canonizaţi Sfinţii Închisorilor”. VIDEO Roncea Ro | Ziaristi Online

  2. Pingback: Parintele Justin Parvu: “La noi nu a existat holocaust!”. Maica Ecaterina Fermo despre atacul la Valeriu Gafencu: “Alexandru Florian nu face cinste numelui de evreu”. Monahul Filotheu: “Lasati-ne Sfintii Inchisorilor in pace!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.