Maria Petrascu: “Deschid fereastra si-o inchid/ Pe tine te iubesc, partid!” - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Maria Petrascu: “Deschid fereastra si-o inchid/ Pe tine te iubesc, partid!”

Pe blogul domniei sale, Elena Udrea insira mai multe intrebari la care cere raspuns urgent de la cititori pentru ca, spune aceasta ” răspunsurile pe care mi le veţi da, pe parcursul săptămânii, pe blog, le voi transmite mai departe în discursul meu de la Consiliul Naţional de Coordonare al PDL de sâmbătă, 5 martie”.

Iata si intrebarile : “Ce trebuie sa faca PDL ca sa fie din nou primul partid in increderea romanilor? Care sunt problemele cele mai mari pe care le are PDL? Care sunt soluţiile? Cum vedeţi voi reforma în PDL? Cum ar trebui să arate conducerea PDL după Convenţia Naţională? Care este portretul-robot al Preşedintelui PDL? Care este mesajul nou cu care ar trebui să vină PDL?”

M-am gandit sa raspund si eu la acest chestionar, desi nu sunt o cititoare consecventa a blogului Eelenei Udrea. Si sa spun asa: PDL-ul nu se poate “rebrendui” in fata electoratului, doamna Udrea, decat daca se face curatenie in partid, o curatenie generala, asa ca la carte, in care “gunoiul” sa nu fie dat dupa usa sediului din Modogran. Ca nici nu ar incapea.

Problema cea mai mare a partidului dvs. e tot “gunoiul”. Adica, mai pe sleau, coruptia, minciuna, dubla masura, lacomia, prefacatoria, samd. Sigur, e valabil la toate partidele din Romania. Dar dumneavostra ati intrebat si eu va raspund.

Care sunt solutiile? Simplu! Toate acelea care pot ajuta la scoaterea si aruncarea “gunoiului” din partid! (foto – nota Z.O.)

Cum trebuie reformat partidul? La fel de simplu! Cum am spus mai sus!

Cum ar trebui să arate conducerea PDL după Convenţia Naţională? Nu cred ca ar mai putea arata cumva pentru ca, daca ati tine cont de ce spun eu, noroc ca nu veti tine, aceasta ar trebui sa dispara.

Care este portretul-robot al Preşedintelui PDL? Pai cum care este: Boc, desigur. Mai e vreun “ robot “ mai bun prin partid? Daca e, sa ni-l aratati!

Care este mesajul nou cu care ar trebui să vină PDL?” Acesta: “Curatenie! Curatenie! Curatenie!”

Cu aceste raspunsuri insa, doamna Udrea, nu va veti putea duce la Consiliul National de sambata, pentru ca nu aveti cum. Si nici de ce.

Fiindca in PDL, ca si in toate partidele de la putere sau din opozitie nu se doreste curatenia generala, atat de necesara, ci doar o aerisire sumara, asa, ca intr-un vechi cantecel interzis, de pe vremea comunistilor, din care mi-au ramas in memorie doua versuri: “Deschid fereastra si-o inchid/ Pe tine te iubesc, partid!”

Maria Petrascu / Ziare.ro

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.