Editorialul zilei: Lui Severin i s-a terminat oxigenul - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Editorialul zilei: Lui Severin i s-a terminat oxigenul

de Maria Petrascu

Azi la pranz liderul PSD, Victor Ponta, a anuntat hotararea finala a BPN : vicepresedintele partidului Adrian Severin trebuie sa demisioneze din Parlamentul European in termen de 24 de ore iar, daca nu o face, va fi exclus din partid.

Ponta a spus ca masura survine deciziei luate de Parlamentul European care i-a cerut lui Severin sa demisioneze, solicitare refuzata de europarlamentarul PSD care reprezinta Romania, alaturi de colegii sai, la Bruxelles afirmand totodata ce Severin nu este victima unei conspiratii ci a propriilor sale erori.

Nu cred ca Ponta a luat aceasta decizie impins de sentimentul de onoare ci, desigur, doar din ratiuni si calcule strict politice ce tin de imaginea interna a partidului pe care il conduce, de viitorul aliantei USL de alegerile care bat la usa, si, in aceeasi masura, de imaginea socialist-europeana a PSD care este reprezentata, pana la proba contrarie, si de un Severin acuzat de coruptie. Si nu orice fel de coruptie.

Europarlamentarul pesedist care refuza sa demisioneze din PE, suspendandu-se doar din grupul socialistilor, s-a aparat in aceste zile si s-a declarat nevinovat spunand ca este victima unei inscenari a ziaristilor de la “Sunday Times” pentru provocarea scandalului “Bani contra amendamente”, susţinând că s-a pus la cale o acţiune de denigare a sa pentru ca este “un om incomod”.

Marturisesc sincer ca eu cel putin nu stiu daca si de ce ar fi Severin un “incomod” in Parlamentul European de vreme ce nu am auzit niciodata de cand omul presteaza aici sa fi facut ceva demn de luat in seama pentru viitorul Europei in ciuda opzitiei altor colegi de ai sai.

Desi am aflat că, într-un top al celor mai buni europarlamentari români, Adrian Severin este declarat cel mai bun! Numai ca topul a fost facut chiar de Adrian Severin şi de Institutul pe care-l conduce!

Si asta nu e tot! Mi-am adus aminte si cum, cu mai multi ani in urma mai multi polticieni au fost intrebati ce părere au despre faptul că… în apa din Bucureşti se află de două ori mai mult hidrogen decît oxigen.

Cel mai tare răspuns l-a dat Adrian Severin, condamnînd situaţia, propunînd măsuri, găsind intolerabilă cantitatea dublă de hidrogen faţă de oxigen!

Ca sa nu mai vorbesc despre vestita “Lista a lui Severin” despre care, daca ati uitat, va aminesc eu : in 25 septembrie 1997, ministrul de Externe de pe atunci, Adrian Severin, a acordat un interviu spectaculos in ziarul Azi, ce avea sa fie cunoscut sub numele de “Lista lui Severin” si care avea sa declanseze un urias scandal si aprigi controverse in coalitia guvernamentala CDR.

Adrian Severin declara ca este in posesia unei liste care contine numele unor sefi de partide si de gazete care lucreaza pentru servicii secrete straine. Intrucat afirmatiile ministrului erau de natura sa aduca atingere sigurantei nationale, i-au fost cerute probe pe care nu a putut sa le produca.

Intr-un comunicat al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, din 22 decembrie 1997, se preciza ca “cercetarile efectuate de serviciile romane de informatii nu confirma faptul ca directorii de publicatii sau sefii de partide politice de pe lista prezentata de Adrian Severin sunt folositi de catre servicii secrete straine”.

In urma acestui scandal, in decembrie 1997, Adrian Severin a fost obligat sa demisioneze din Guvernul Ciorbea.

Cam astea sunt lucrurile “ incomode “ pe care le-a facut Severin ca demnitar de rang inalt in Romania si ca europarlamentar la Bruxelles. Rezumate ele se regasesc, de altfel, in impresionanta sa declaratia de avere, completata in luna octombrie a anului trecut, si conform careia europarlamentarul are in conturi cam 1 milion de euro. Agentia Nationala de Integritate verifica in prezent averea europarlamentarului Adrian Severin .

Si, ca sa fac un joc de cuvinte, iata, cred ca Severin a fost incomod de comod in tot ceea ce a facut de cand a intrat in poltica romaneasca si apoi europeana pentru ca pana acum, nimeni, cu exeptia unor ziaristi si aceia straini, nu l-a deranjat pe Severin de pe soclul pe care singur si l-a ridicat.

Surse: Financiarul.ro si Ziare.ro

Foto: Razvan Chirita / Mediafax

Nota Ziaristi Online: Adrian Severin ramane in istoria neagra a Romaniei, alaturi de Zoe Petre si Emil Constantinescu, ca artizanul cedarii fara drept de apel a teritoriilor romanesti aflate in componenta actualei Ucraina si adaugarii, pe deasupra, a Insulei Serpilor.

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.