Maria Petrascu: "Székelyfold nem Romania!". Mai ales pentru MAI - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Maria Petrascu: “Székelyfold nem Romania!”. Mai ales pentru MAI

Csibi Brana, extremistul maghiar care l-a spanzurat simbolic pe Avram Iancu e bine mersi si face, in continuare, ce-l taie capul! Autoritatile, prudente, Doamne feri’ sa-i deranjeze pe udemeristii care tin malul guvernarii sa nu se surpe, au zis ba hais, ba cea.

Intai, in loc sa-l bage pe Csibi Barna la racoare, cica il trimit la Abrud, sa stea intre motii lui Iancu. Apoi se razgandesc , ca Csibi nu vrea, si decid sa il detaseze la Bucuresti, chipurile, sa fie aproape de Parchet, unde trebuia sa fie anchetat. Cum s-a finalizat urmarirea sa penala, despre care vorbea ministrul Traian Igas, nu ne-a mai spus nimeni nimic. Si nici daca a platit sau nu Csibi Barna amenda de 1000 de lei despre care vorbea acelasi Igas.

Da’ Csibi Barna n-a vrut nici la Bucuresti. Intr-un tarziu i-a fost desfacut contractul de munca pentru absente nemotivate. Si, ppentru ca, asa cum a declarat chiar extremistul, trebuia sa traiasca si el din ceva, omul s-a apucat de comert.
Are taraba la Sfantu Gheorghe si vinde diverse produse cu mesaje referitoare la Ţinutul Secuiesc sau Transilvania.

La standul lui Csibi Barna pot fi cumpărate steguleţe cu stema Ungariei Mari, tricouri imprimate cu mesajul “Székelyföld nem Románia!” (“Ţinutul Secuiesc nu e România!”) sau pe care harta României figurează fără Transilvania si alte produse similare.
Nimeni nu-l intreaba nimic. Ba, daca vinde, insemana ca are si autorizatie eliberata de autoritatile locale care se fac ca ploua cum au facut de atatea ori.

Azi maine, la standul sau, extremistului maghiar Csibi Barna ar putea vinde, nestingherit, si miniaturi de spanzuratori cu Avram Iancu atarnand de franghii. Sau,cine stie ce altceva, poate pusti, poate pistoale, poate gloante, ca, nu-i asa, trebuie sa traiasca si el din ceva!

Maria Petrascu / Ziare.ro

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.