“Ținutul Secuiesc este ȚARA de origine a Kurtoskalacs-ilor” – Pliant CJ Covasna distribuit la zilele orasului Sfantu Gheorghe de UDMR, prin Tamas Sandor si Antal Arpad. FOTO/DOC - Ziaristi OnlineZiaristi Online

“Ținutul Secuiesc este ȚARA de origine a Kurtoskalacs-ilor” – Pliant CJ Covasna distribuit la zilele orasului Sfantu Gheorghe de UDMR, prin Tamas Sandor si Antal Arpad. FOTO/DOC

“Tinutul Secuiesc este TARA de origine a Kurtoskalacs-ilor”. Aceasta sta scris pe un pliant distribuit de Consiliul Judetean Covasna la zilele orasului Sfantu Gheorghe de UDMR, prin Tamas Sandor, care se alatura practic, la modul oficial, actiunilor extremistului maghiar Csibi Barna cu al sau “Tinutul Secuiesc nu este Romania”, prezent de altfel la manifestarea in cauza sub obladuirea primarului UDMR Antal Arpad si aparat si aprobat de fortele Ministerului de Interne “al Romaniei”.

Consiliul Judetean Covasna, condus de UDMR-istul Tamas Sandor (foto stanga), a impartit, in timpul Zilelor Sfantu Gheorghe 2011, manifestare organizata de catre Primaria Sfantu Gheorghe, o serie de pliante in care promoveaza marca “produs secuiesc”. Pliantele, care poarta sigla CJ Covasna si denumirea institutiei doar in limba maghiara si limba engleza, promoveaza exclusiv produse traditionale secuiesti, transformandu-se intr-un nou material de propaganda iredentist-sovina finantata din fonduri publice, prin care se incearca transmiterea ideii ca in Covasna nu ar trai si romani sau ca romanii nu au produse traditionale romanesti.
Pliantele impartite de catre Consiliul Judetean Covasna saptamana trecuta pentru a promova marca “Produs secuiesc” par sa anunte urmatorul pas al UDMR in lupta pentru a apara “interesele” maghiarilor din Romania: obtinerea independentei judetelor Covasna si Harghita fata de Romania. Dupa ce discursul UDMR, dar si al altor organizatii extremiste maghiare din Romania, a inceput cu revendicarea unei autonomii culturale pentru maghiarii din Romania, prin care acestia sa isi protejeze identitatea etnica, UDMR a ajuns acum sa afirme cat se poate de fatis ca militeaza pentru autonomia teritoriala pe criterii etnice a celor doua judete din centrul Romaniei. Mai nou insa, pentru ca terminologia autonomiei s-a cam prafuit, UDMR introduce o noua terminologie: tinutul secuiesc este de fapt o “tara”.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.