Ţuca Zbârcea & Asociaţii, din nou premiul I pentru cea mai mare casa de avocatura din Romania la Gala Avocatilor - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Ţuca Zbârcea & Asociaţii, din nou premiul I pentru cea mai mare casa de avocatura din Romania la Gala Avocatilor

Ziarul Financiar a premiat cele mai mari case de avocatură la Gala Avocaţilor 2011

Ziarul Financiar, liderul presei de business româneşti, a premiat marţi, la cea de-a doua ediţie a Galei Avocaţilor, firmele de avocatură cu cele mai mari venituri obţinute anul trecut şi casele implicate în realizarea celor mai mari tranzacţii, informeaza Mediafax.

Gala, un eveniment la care Ziarul Financiar a lansat oficial şi Anuarul Caselor de Avocatură 2011 , a reunit 150 de participanţi – unii dintre cei mai de succes avocaţi din România, dar şi bancheri şi directori de companii din sectoare precum energie, retail, IT&C şi imobiliare.

Cele 13 premii ale Galei Avocaţilor 2011 recunosc performanţele financiare ale caselor de avocatură, dar şi rezultatele lor în domeniul marilor tranzacţii din economie.

Premiile pentru cele mai mari case de avocatură în funcţie de veniturile realizate în 2010 au revenit:

 • Ţuca Zbârcea & Asociaţii – locul I, cu o cifră de afaceri de 22,4 milioane euro, conform Anuarului Caselor de Avocatură
 • NNDKP – locul II, cu o cifră de afaceri de 13,6 milioane euro
 • Muşat & Asociaţii – locul III, cu o cifră de afaceri de 10,1 milioane euro

Anul trecut, Mediafax informa: Ţuca Zbârcea & Asociaţii a primit numeroase recunoaşteri şi distincţii pe plan local şi internaţional, fiind câştigătoarea premiului „Firma de Avocatură a Anului” în ultimii patru ani şi desemnată „Cea mai inovatoare casă de avocatură din Europa Continentală” în 2009 de către Financial Times. De asemenea, firmei i-a fost acordată cea mai importanţă distincţie a directorului internaţional de specialitate Chambers Europe – premiul „Law Firm of the Year” (Chambers Europe Awards for Excellence 2010), pentru performanţele înregistrate în anul 2009, proiectele semnificative gestionate, evoluţia strategică impresionantă şi excelenţa în relaţia cu clienţii.

La Gala Avocatilor din 17 iunie 2010, Ţuca Zbârcea & Asociaţii a câştigat premiul pentru cea mai mare casă de avocatură în funcţie de veniturile în 2009 şi alte două premii pentru activitatea în domeniile Litigii şi Arbitraje. Ţuca Zbârcea & Asociaţii a obţinut trei din cele 15 premii decernate în cadrul Galei Avocaţilor organizată miercuri seara de Ziarul Financiar.

Anul acesta, Ţuca Zbârcea & Asociaţii a câştigat premiul pentru cele mai mari venituri în 2010 şi alte două premii pentru tranzacţiile încheiate în zona agro şi FMGC, precum şi on-line.  Ţuca Zbârcea & Asociaţii a obţinut astfel trei din cele 13 premii decernate în cadrul Galei Avocaţilor organizată de Ziarul Financiar marţi seară.

Despre Ţuca Zbârcea & Asociaţii:

Cu o echipă formată din 90 de avocaţi în cadrul biroului din Bucureşti, dintre care 21 sunt parteneri, Ţuca Zbârcea & Asociaţii operează un sediu secundar în Cluj-Napoca, care funcţionează în asociere cu Nistorescu, Şomlea & Asociaţii, cât şi un birou de reprezentanţă în Madrid, Spania. Totodată, firma a stabilit o colaborare strategică pe principiul „best friend” cu firma de avocatură Ţurcan Cazac, liderul pieţei de avocatură de business din Chişinău, Republica Moldova.

Totodata, reputata Casa de avocatura se numara printre organizatorii principali ai unei manifestari de amploare care va avea loc pe 2 iunie, la Hotelul Intercontinental din Capitala: “Romanian investments in the Republic of Moldova”.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii oferă asistenţă juridică în toate domeniile dreptului, fiind recomandată de prestigioase directoare internaţionale de specialitate pentru serviciile în domenii precum drept societar şi comercial, fuziuni, achiziţii / privatizări, litigii şi arbitraje internaţionale, energie şi resurse naturale, drept financiar-bancar etc.

Vezi la Mediafax comunicatele Tuca Zbarcea si Asociatii

Ziarul Financiar a decernat martie seara si zece premii pentru activitatea firmelor de avocatură în domeniul fuziunilor şi achiziţiilor. Astfel:

Premiul pentru cea mai mare tranzacţie din energie în 2010:

 • Boştină şi Asociaţii pentru asistarea firmei Global International 2000 la achiziţia Uzinei Termoelectrice Giurgiu
 • Mircea Andrei & Asociaţii pentru asistarea Consiliului Judeţean Giurgiu la vânzarea Uzinei Termoelectrice

Premiul pentru cea mai mare tranzacţie din piaţa de retail în 2010:

 • Noerr pentru asistarea Lidl la achiziţia reţelei de supermarketuri Plus

Premiul pentru cea mai mare tranzacţie imobiliară în 2010:

 • NNDKP pentru asistarea Portland Trust la vânzarea Floreasca Business Park
 • Reff & Asociaţii pentru asistarea NEPI la achiziţia Floreasca Business Park

Premiul pentru cea mai importantă finanţare bancară în 2010:

 • NNDKP pentru asistarea GTC şi Bluehouse la obţinerea unei finanţări de 80 mil. euro pentru proiectul de birouri City Gate din Bucureşti

Premiul pentru cea mai mare tranzacţie din IT&C în 2010:

 • White & Case pentru asistarea ABC Data la achiziţia Scop Computers
 • Popovici Niţu & Asociaţii pentru asistarea acţionarilor Scop Computers la vânzarea pachetului majoritar

Premiul pentru cea mai mare tranzacţie din bănci, asigurări şi fonduri de pensii în 2010:

 • Kinstellar pentru asistarea Garanti Bank la achiziţia a 26,7% din GE Garanti Bank şi a IFN-urilor Motoractive, Domenia Leasing şi Ralfi
 • PeliFilip pentru asistarea GE Money la vânzarea a 26,7% din GE Garanti Bank şi a IFN-urilor Motoractive, Domenia Leasing şi Ralfi

Premiul pentru cea mai mare tranzacţie din servicii medicale în 2010:

 • RTPR Allen & Overy pentru asistarea Advent la achiziţia a 80% din CMU şi, ulterior, la achiziţia Euroclinic
 • Cameron McKenna pentru asistarea 3i la vânzarea participaţiei din CMU
 • Schoenherr şi Asociaţii pentru asistarea lui Wargha Enayati la vânzarea unei participaţii în CMU

Premiul pentru Avocatul antreprenorului român:

 • Wolf Theiss pentru asistarea familiei Dugăeşescu la vânzarea unui pachet de acţiuni din Dumagas

Premiul pentru cea mai mare tranzacţie cu un site în 2010:

 • Ţuca Zbârcea & Asociaţii pentru asistarea GED la achiziţia Paravion

Premiul pentru cea mai mare tranzacţie din zona agro şi FMCG:

 • Ţuca Zbârcea & Asociaţii pentru asistarea Sofiproteol la achiziţia Expur Urziceni

Lansat la eveniment, Anuarul Caselor de Avocatură editat de ZF este cea mai cuprinzătoare publicaţie despre activitatea avocaţilor din România, un instrument indispensabil pentru managerii şi antreprenorii care vor afle care sunt cele mai active firme de avocatură, ce domenii de expertiză au, ce case se află în topul productivităţii şi cine sunt fondatorii lor. Anuarul poate fi cumpărat de la punctele de difuzare a presei la preţul de 30 lei.

Gala Avocaţilor 2011 are ca parteneri RBS România, Opel şi Victoria 46.

Ziarul Financiar este brandul de referinţă al presei de business din România. De peste 12 ani pe piaţa românească, ZF oferă cititorilor semnificaţia evenimentelor recente şi anticipează evoluţiile din afaceri şi economie, prin ştiri, analize şi articole de opinie. ZF este cotidianul de afaceri cu cea mai mare audienţă (183.000 de cititori zilnic, conform SNA FOCUS, ianuarie-decembrie 2010). Ziarul şi site-ul www.zf.ro, împreună cu suplimentele, cataloagele şi evenimentele ZF, reprezintă o sursă esenţială de informaţii şi interpretări pentru manageri, investitori şi antreprenori.

ZF prezinta un VIDEO si relateaza:

Ziarul Financiar a premiat casele de avocatură pentru 2010

Ziarul Financiar a premiat marţi seară, în cadrul celei de-a doua ediţii a Galei Avocaţilor, cele mai mari case de avocatură în funcţie de veniturile obţinute în 2010, precum şi firmele implicate în cele mai mari tranzacţii semnate anul trecut în zece domenii ale economiei.

Cu aceeaşi ocazie a fost lansată oficial şi cea de-a treia ediţie a Anuarului Caselor de Avocatură, cel mai complex instrument care analizează activitatea firmelor de avocaţi înregistrate în Baroul Bucureşti din punct de vedere al echipelor, veniturilor realizate şi al celor mai importante contracte în care aceste case de avocatură au fost implicate în ultimul an, dar şi de-a lungul timpului.

În cadrul galei premiul pentru cele mai mari venituri înregistrate în 2010 a fost decernat firmei Ţuca Zbârcea & Asociaţii, care a primit şi alte două premii pentru asistenţa oferită companiilor care au realizat cele mai mari tranzacţii din zona agro şi FMCG, respectiv vânzări de site-uri web.

Mai exact, tranzacţiile pentru care Ţuca Zbârcea & Asociaţii a fost premiată sunt achiziţia de către Sofiproteol a firmei Expur Urziceni şi tranzacţia prin care GED a cumpărat site-ul Paravion.

Locul doi în topul celor mai mari venituri din 2010 a fost ocupat de NNDKP, firmă care a fost totodată premiată şi pentru implicarea în cea mai mare tranzacţie imobiliară din 2010, respectiv pentru consultanţa oferită în cadrul celei mai mari finanţări acordate unei firme cu activitate pe piaţa locală anul trecut, excluzând creditele acordate unor multinaţionale cu activitate şi pe piaţa locală.

Astfel, NNDKP a asistat Portland Trust la vânzarea proiectului de birouri Floreasca Business Park din apropierea staţiei de metrou Aurel Vlaicu din Bucureşti, dar şi pe dezvoltatorii turnurilor City Gate din Piaţa Presei în vederea refinanţării proiectului printr-un împrumut de 80 mil. euro.

Cea de-a treia poziţie în clasamentul veniturilor a fost obţinută de Muşat & Asociaţii, în timp ce alte premii au fost primite de firmele Noerr (cea mai mare tranzacţie din retail), Boştină şi Asociaţii (energie), Reff şi Asociaţii (imobiliare, a asistat cumpărătorii Floreasca Business Park), White & Case şi Popovici Niţu & Asociaţii (IT&C), Kinstellar şi PeliFilip (bănci, asigurări şi fonduri de pensii), RTPR Allen & Overy, Cameron McKenna şi Schoenherr (servicii medicale) şi Wolf Theiss, care a primit premiul special decernat avocatului antreprenorului român pentru asistarea familiei Dugăeşescu la vânzarea pachetului majoritar din afacerea Dumagas, cea mai importantă tranzacţie realizată de un om de afaceri local anul trecut.

Surse: Mediafax si Ziarul Financiar

Foto de la eveniment si la MediafaxFoto.ro

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.