Maria Petrascu: Tabara nu vinde castraveti! Baconschi mananca... altceva! - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Maria Petrascu: Tabara nu vinde castraveti! Baconschi mananca… altceva!

de Maria Petrascu

Cum era de asteptat, a intrat spaima de castraveti si in romani. Producatorii raman cu marfa nevanduta. La export nu mai sunt primiti, in pietele din tara, toata lumea fuge de ei, de frica nenorocitei asteia de bacterie E.coli. Pierderile zilnice pentru fermieri nostri sunt uriase dar, cui ii pasa?
Tabara, mucels, de atatea zile! Nicio vorba, nicio pozitie oficiala. Omul are treaba nu cu castravetii romanesti, care n-au nici pe naiba, dar panica e panica, ci cu soia modificata genetic si cu alte porcarii similare pe care vrea sa ni le bage pe gat!
De abia azi a vorbit ceva, nu din proprie intitativa, ci doar pentru ca au sunat jurnalistii la Ministerul Agriculturii, sa intrebe ce se intampla, nu ministrul Tabara, ci ‘trompeta” acestuia, secretarul de stat Adrian Radulescu, care a baiguit si el ceva, acolo, ca, de vina ca raman producatorii romani cu castravetii in batatura, sunt nemtii, ca aia s-au grabit sa incrimneze castravetii spanioli, si a “behait”catre romani: “Mancati! Mancati castraveti ca sunt romanesti, sunt buni, nu sunt din Spania, ca nici aia din Spania nu sunt periculosi! Mancati!” Si asta cand? Dupa cate zile in care numai despre E.coli si castraveti s-a vorbit si s-a razvorbit peste tot. Peste tot, numai la Ministerul Agriculturii nu, de vreme ce nimeni n-a iesit cu un comunicat oficial. Sa spuna, asta, si asta, si asta…
Producatorii de castraveti din Romania, unii, mai ales cei care produc pentru export, s-au suparat pe drept cuvant si vor sa urmeze exemplul celor din Spania care i-au aruncat, in semn de protest, in poarta Ambasadei Germaniei. Si bine ar face!
Ar trebui insa sa-i faca gramezi si la Ministerul lui Tabara si chiar la cel al lui Baconschi pentru ca nici acesta, cat e el de ministru de externe, nici in cot nu l-a durut de miile de tone de castravetii romanesti care se strica pe la ferme, si, in loc sa inainteze un protest oficial ambasadorului Germaniei la Bucuresti, si sa se agite sa vada cum se poate rezolva problema despagubirilor pentru producatorii romani, sta si face… bilute. Ca, probabil, nu mananca Baconschi castraveti ci doar…

Sursa: Ziare.ro

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.