Maica Neonila, stareta Manastirii de la Tanacu, a fost eliberata dupa trei ani de inchisoare nedreapta - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Maica Neonila, stareta Manastirii de la Tanacu, a fost eliberata dupa trei ani de inchisoare nedreapta

Fosta maică stareţă de la Mănăstirea Tanacu din judeţul Vaslui, condamnată la şase ani de închisoare pentru moartea măicuţei Irina Cornici într-un proces de exorcizare, a fost eliberată condiţionat, marţi, 5 iulie 2011, din Penitenciarul Bacău, unde a ispăşit ultimul an de pedeapsă.

Încarcerată în ianuarie 2008, odată cu alte trei foste măicuţe şi cu fostul preot Daniel Corogeanu, fosta stareţă Nicoleta Arcălianu a ieşit din penitenciar odată cu ispăşirea a două treimi din pedeapsă, precum şi datorită comportamentului exemplar pe care l-a avut pe timpul executării pedepsei.

De altfel, înainte de eliberare, fosta măicuţă Neonila, aşa cum era cunoscută la Mănăstirea Tanacu înainte de a fi arestată, a fost supusă unei evaluări în cadrul comisiei pentru eliberări condiţionate a Penitenciarului Bacău.

“Comisia de eliberări condiţionate s-a întrunit în plen şi a propus eliberarea condiţionată a persoanei private de libertate Nicoleta Arcălianu, propunere înaintată către instanţă. Magistraţii Judecătoriei Bacău au dispus punerea în libertate a fostei măicuţe, care se afla în penitenciarul de la Bacău din august 2010, atunci când a fost transferată din Penitenciarul Vaslui”, a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bacău, Mădălina Mătăsaru.

Fosta stareţă de la Mănăstirea Tanacu a fost condamnată definitiv şi irevocabil de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şase ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, faptă care a condus la moartea măicuţei Irina Cornici.

În prezent, singura persoană încă încarcerată în cazul “Tanacu” este fostul preot Daniel Corogeanu, care, cel mai probabil, va fi eliberat condiţionat la începutul anului viitor, el fiind condamnat la şapte ani de închisoare.

Celelalte trei măicuţe din acelaşi dosar au fost eliberate din penitenciar la sfârşitul anului trecut, după ce au fost condamnate la cinci ani de închisoare pentru aceeaşi faptă.

(…)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis condamnarea preotului Corogeanu la şapte ani de detenţie, pentru lipsire de libertate în mod ilegal. Măicuţa Nicoleta Sofia Arcălianu a primit şase ani de închisoare, iar măicuţele Adina Lucia Cepreaga, Simona Bârdănaş şi Elena Oţel câte cinci ani, pentru aceeaşi infracţiune.

Legaturi: Maicile Siluana, Anastasia si Pahomia din lotul “TANACU” au fost eliberate astazi, dupa 4 ani de inchisoare. Maica Neonila va fi eliberata si ea in acest an. CUM S-AU RAPORTAT PARINTII DUHOVNICESTI LA CAZUL TANACU

Sursa: RIC

Nota: Conform investigatiilor Ziaristi Online, cei responsabili de moartea Irinei Cornici sunt de fapt paramedicii care i-au injectat doze prea mari de adrenalina in inima. Cazul ar trebui sa mearga la CEDO impotriva Justitiei din Romania.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.