Baba si boxul. Zoe Petre, experta in kickbox TV - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Baba si boxul. Zoe Petre, experta in kickbox TV

Baba si boxul

de Maria Petrascu

De sambata seara incoace nu contenesc sa privesc si sa ascult, siderata, cum, “pe sticla”, isi dau cu parerea despre meciul lui Bute tot felul de neica nimeni in ale boxului. De fapt, acestia nu discuta despre meciul in sine si despre faptul ca Bute ne-a oferit prilejul sa traim ceva ce nu am mai trait demult, nu numai prin victoria sa asupra lui Mendy ci si prin mesajele pe care acesta ni le-a adresat dupa meci. “Va multumesc, ati fost extraordinari, am 15 ani de cariera dar nu a fost ca in aceasta seara. Sunt mandru ca sunt roman si ca v-am putut face fericiti. Va multumesc din tot sufletul, va iubesc si va stimez!” a spus Bute, cu ochii in lacrimi, imediat dupa victorie. Si tot cu lacrimi in ochi, in fata fanilor stransi in miez de noapte sa-l aclame, in Piata Universitatii, Bute a repetat: „Sunt mândru că sunt român! Vă iubesc pe toţi şi vă mulţumesc!”
Nu!, neica-nimenii astia in ale boxului, si nu numai, dar asi in denigrare, zdreliti de orgolii marunte si turati de comenzi cu plata in avans, au forfecat si foarfeca nu prestatia impecabila a romanului Lucian Bute care a venit din Canada sa boxeze aici, pentru romanii lui, pe care ii iubeste sincer, ci Romania.

Printre neica-nimenii astia care foarfeca Romania zi si noapte si careau  trantit la adresa lui Lucian Bute, spumegand, vrute si nevrute, verzi si uscate, am avut prilejul sa o vad “pe sticla” si sa o ascult chiar si pe aproape octogenara Zoe Petre, istoric de formatie si fost consilier prezidential al lui Constantinescu. Cat de grotesc mi s-a parut comentariul sau vizavi de Bute si asa zisele scopuri oculte pentru care acesta ar fi venit din Canada sa boxeze in Romania, nu mai are rost sa spun.
In schimb, as vrea sa stie Zoe Petre si altii ca ea ca Bute nu a venit sa boxeze in Romania nici pentru ea, nici pentru alte personaje care au umplut cu bale microfoanele unor televiziuni, ponegrind manifestarea de la Romexpo.
Bute a venit pentru cele 22 de milioane de romani, dintre care 4,5 milioane au urmarit meciul cu sufletul la gura, secunda cu secunda si care au fost mandri de el tot asa cum a fost si Bute de ei. Bute a venit sa ne bucuram impreuna de clipa aceasta de gratie, pe care toti o asteptam de atat vreme. Iar unii, ca Zoe Petre, care se pretind romani dar demonstreza contrariu, ar fi vrut ca Bute sa fie infrant si sa planga de durere, nu de bucurie, ca e roman!

Dumnezeu insa, nu a vrut asa! Si nu a fost!

Ziare.ro

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.