Dan Tanasa ii arata lui Traian Igas cum poate desfiinta stema revizionista a IPJ Covasna - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Dan Tanasa ii arata lui Traian Igas cum poate desfiinta stema revizionista a IPJ Covasna

Catre,

MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR
In atentia
Domnului Ministru Traian IGAS
Sediul: Piaţa Revolutiei, nr. 1 A, sector 1, Bucuresti
Obiect: sesizare privind Ordinul nr. 126/17.06.2011 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului internelor si reformei administrative nr. 490/2008 privind insemnele heraldice ale structurilor Ministerului Administraţiei si Internelor prin care a fost adoptata noua stema a Inspectoratului de Politie Judetean Covasna
Stimate domnule Ministru,
In baza articolului 51 din Constituia Romaniei si in baza Legii nr. 233/2002 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor (publicata in Monitorul Oficial nr. 296 din 30 aprilie 2002) va inaintez prezenta petitie
In fapt,
Dupa cum probabil ati fost informat, opinia publica si mass media nationala au sesizat situatia revoltatoare a noii steme a Inspectoratului de Politie Judetean Covasna adoptata de catre domnia voastra prin Ordinul nr. 126/17.06.2011 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului internelor si reformei administrative nr. 490/2008 privind insemnele heraldice ale structurilor Ministerului Administraţiei si Internelor.
O simpla cautare pe internet v-ar fi furnizat informatii suficiente pentru a putea constientiza gravitatea situatiei in acest caz.
Astfel, noul element introdus in stema IPJ Covasna, bratul cu sabie sau dextroser implatosat, a fost preluat din stema judetului Covasna, stema care a fost aprobata prin Hotararea de Guvern din data de 7 august 2007. Ceea ce probabil ca nu v-a interesat sa studiati este faptul ca acest dextroser, asa cum apare el in noua stema a IPJ Covasna, este de fapt vechea stema a comitatului Haromszek (Trei Scaune) din Ungaria Mare, fapt asupra caruia Forumul Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures a atras atentia inca din anul 2007 cand acest insemn a fost aprobat in stema judetului Covasna.
Asadar, atat Hotararea de Guvern din august 2007 cat si Ordinul nr. 126/17.06.2011 semnat de domnia voastra au legiferat prezenta in heraldica Romaniei a unor elemente de heraldica specifice Ungariei Mari. Banuiesc ca nu mai trebuie sa punctez care au fost relatiile dintre Romania si Imperiul Austro-Ungar sau Romania si Ungaria Mare in perioada celor Doua Razboaie Mondiale.
Avand in vedere gravitatea situatiei si plecand de la premiza ca ati fost gresit informat de catre colegii domniei voastre va solicit ca in calitatea domniei voastre de Ministru al Administratiei si Internelor sa indrepati aceasta situatie si sa emiteti un nou ordin de modificare a acestei situatii.
Va solicit sa raspundeti acestei petitii in termenul legal si in conditiile legii.
Cu stima,
05 septembrie 2011
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.