Robert Rosu, partener Tuca Zbarcea & Asociatii, omul care l-a infrant pe Patriciu in procesul cu Basescu - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Robert Rosu, partener Tuca Zbarcea & Asociatii, omul care l-a infrant pe Patriciu in procesul cu Basescu

Traian Băsescu a câştigat la Judecătoria Sectorului 1 procesul în care l-a dat în judecată pe Dinu Patriciu şi a cerut despăgubiri de un leu pentru “minciună şi trucarea unor filmări”, după publicarea unui film în care preşedintele părea a lovi un copil la un miting electoral din 2004, informeaza Mediafax.

Judecătoria Sectorului 1 a admis miercuri acţiunea aşa cum a fost formulată de şeful statului şi l-a obligat pe Dinu Patriciu la plata a 0,5 lei daune morale, precum şi la publicarea deciziei în două publicaţii cu tiraj naţional, în două numere consecutive. Preşedintele Traian Băsescu a fost reprezentat în instanţă de Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

Responsabil de ingenuncherea mogulului este tanarul avocat Robert Rosu (foto sus), partener al casei de avocatura numarul 1 in Europa Centrala si de Sud Est, Tuca Zbarcea & Asociatii.

In exclusivitate pentru Roncea.Ro, avocatul Robert Rosu, seful Departamentului de Litigii si Arbitraj al firmei, ne-a declarat: “Bucuria mea este ca exista si solutii in Instantele din Romania care demonstreaza ca suntem pe un drum mai bun in ce priveste sistemul de justitie. Este o decizie care recunoaste ca o afirmatie facuta in public, despre oricine, trebuie facuta cu responsabilitate, trebuie probata. Din nefericire, spatiul public romanesc este impanzit de astfel de afirmatii denigratorii, ramase neprobate. Decizia de azi demonstreaza ca nimeni nu scapa, indiferent de pozitia sa sociala (vorbim de ‘primul miliardar’ al Romaniei – nota ZO). E un semn de normalitate”. In privinta viitorului procesului, avocatul Robert Rosu crede ca partea adversa va recurge la recurs. “Insa obligatia la plata daunelor, simbolice, ramane irevocabila”, ne-a mai spus tanarul avocat.

Cine este Robert Roşu

Robert Roşu este coordonatorul Departamentului de Litigii şi Arbitraj şi responsabil cu strategia firmei în acest domeniu, asigurând identificarea şi implementarea metodelor optime de soluţionare cu succes a problemelor litigioase in favoarea clienţilor noştri. Este avocat pledant cu o experienţă considerabilă în diverse domenii şi a reprezentat clienţi la toate nivelurile sistemului jurisdicţional românesc. Specializările sale vizează următoarele materii: drept comercial, cu precădere drept societar şi dispute între acţionari, contencios administrativ, concurenţă, dreptul muncii, proceduri de executare silita, proprietate intelectuală, contencios fiscal, precum şi litigii penale. Robert Roşu a reprezentat autorităţi ale statului şi importanţi investitori străini în dosare complexe de arbitraj internaţional în faţa curţilor internaţionale. De asemenea, el a fost implicat în mai multe procese de privatizare ale unor importante societăţi comerciale cu capital de stat şi în tranzacţii vizând diverse achiziţii din sectorul public şi privat. Robert Roşu este autorul unor articole de specialitate pe teme legate de insolvenţă, litigii şi drept comercial. Vorbeşte fluent limba engleză şi are bune cunoştinţe de limbă franceză.

Mai multe informatii despre Robert Rosu la: Tuca Zbarcea & Asociatii

Sursa: Roncea.ro

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.