Dezbatere AvocatNet: Distrugerea drapelului national ar putea fi pedepsita cu 3 ani de inchisoare. Vezi Propunerea Legislativa Aici - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Dezbatere AvocatNet: Distrugerea drapelului national ar putea fi pedepsita cu 3 ani de inchisoare. Vezi Propunerea Legislativa Aici

Distrugerea drapelului, a imnului, a stemei sau a altui simbol national ar putea fi pedepsita cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani, potrivit unei propuneri legislative inregistrate la Senat. Ce parere ai despre introducerea acestor sanctiuni?

Cetatenii trebuie sa arate respect pentru insemnele si simbolurile statului roman. Situatiile in care nu se intampla astfel sunt inadmisibile”, sustine initiatorul propunerii legislative, Tudor Ciuhodaru.

Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului Romaniei, intonarea imnului national si folosirea sigiliilor cu stema Romaniei de catre autoritatile si institutiile publice a fost inregistrata, saptamana aceasta, la Senat.

Proiectul de act normativ prevede pedepsirea cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani pentru insultarea in public, distrugerea sau inlaturarea drapelului national, a stemei tarii, a sigiliului statului sau a imnului.

Aceeasi sanctiune este prevazuta pentru orice manifestare “prin care se exprima dispret pentru insemnele Romaniei”.

Deputatul propune, totodata, si o pedeapsa de la 3 luni la un an si pentru dispretul exprimat fata de insemnele utilizate de autoritati.

Reglementand interzicerea insultei si manifestarii dispretului asupra insemnelor si simbolurilor statului roman, dam dovada de responsabilitate civica si respect pentru acestea”, considera Tudor Ciuhodaru.

Propunerea legislativa este prezentata in fisierul atasat:

Propunere legislativa – inchisoare pentru distrugerea simbolurilor nationale

Comenteaza aici:

Dezbatere AvocatNet.ro: Tu cum vezi propunerea deputatului de a pedepsi cu inchisoarea distrugerea simbolurilor nationale?

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.