Parintele Arsenie Boca folosit fraudulos intr-o campanie FIDESZ. Episcopia Ortodoxa Romana din Ungaria confirma - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Parintele Arsenie Boca folosit fraudulos intr-o campanie FIDESZ. Episcopia Ortodoxa Romana din Ungaria confirma

de Dan Tanasa

După ce în urmă cu o săptămână de zile aduceam în atenția opiniei publice cazul blasfemiei mizerabile orchestrată de către deputatul FIDESZ Simonka Gyorgy, primar al localității Pusztaottlaka (in romanește Otlaca Pustă) din Ungaria care susține că are o icoană făcătoare de minuni care aparține părintelui Arsenie Boca, PS Siluan, Episcopul Ortodox român al Ungariei, a remis un comunicat de presă prin care confirmă faptul că nu există niciun indiciu care să ateste faptul că tabloul cu pricina (pentru că este vorba de un tablou și nu de o icoană așa cum susține Simonka!) ar fi opera părintelui Arsenie Boca sau că ar fi făcătoare de minuni.

Am afirmat atunci faptul că Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria a girat această blasfemie prin faptul că arhimandritul Calinic ( pe numele lui din buletin Kovács Levente) a fost prezent la conferința de presă în care Simonka a vorbit despre așa-zisa icoană făcătoare de minuni.

După ce am schimbat mai multe emailuri, PS Siluan m-a contactat telefonic și a confirmat faptul că i-a atras atenția în particular lui Simonka să nu facă afirmații fără acoperire în chestiunea pretinsei icoane făcătoare de minuni. Mai mult, PS Siluan este de părere că este greșit ca cineva să promoveze îmbogățirea materială ca pe o minune, așa cum face deputatul Simonka Gyorgy în acest caz. Legat de prezența arhimandritului Calinic la conferința de presă organizată de Simonka, PS Siluan a afirmat că arhimandritul Calinic nu avea de unde să știe ce anume avea de gând să facă Simonka.

Așadar, PS Siluan confirmă faptul că ”icoana” lui Simonka nu este opera părintelui Arsenie Boca și că nu face minuni. Rămân însă câteva chestiuni nelămurite, cel puțin dubioase în opinia mea:

– De ce arhimandritul Calinic, care este din informațiile mele preot paroh în Pusztaottlaka, nu a reacționat chiar atunci, în conferința de presă, față de această mizerie orchestrată de Simonka? De ce nu a reacționat a doua zi?
– Ce caută un deputat FIDESZ, al cărui conducător Viktor Orban luptă împotriva Statului Român, în adunarea eparhială a Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria?
– Cum se face că PS Siluan a reacționat la articolul meu dar a tăcut mâlc atunci când Simonka anunța pe toate canalele că o pictură a părintelui Arsenie Boca l-a facut bogat? Să înțeleg că a deranjat mai tare dezvăluirea blasfemiei decât blasfemia în sine?
– Ce caută un individ care se arată fan al operei iredentiste a scriitorului Wass Albert, care se face vinovat de moartea unor români din Ardeal, ca mirean în adunarea eparhială a Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria?

Continuarea si Foto cu profilul de Facebook al deputatului FIDESZ Simonka Gyorgy – unde acesta se arată fan al scriitorului maghiar Wass Albert, condamnat în România pentru crime de război – la Dan Tanasa Ro

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.