Noul Conservatorism: Da. Mă dau de gol, sunt un “băsist” - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Noul Conservatorism: Da. Mă dau de gol, sunt un “băsist”

de Bogdan Duca

Tocmai aflu cu tristeţe de pe Facebook, că mulţi colegi de-ai mei cred că aş fi “victimă tipică a propagandei PDL”, cu probleme de logică, taliban, idealist şi evident plătit de către băsişti. Într-un cuvânt, un “băsist sub acoperire”.

Mai mult, mi se reproşează faptul că nu aş fi fost niciodată un “antibăsist” sincer, fiind mult mai îngăduitor cu abuzurile pedeliste decât sunt cu abuzurile useliste. De asemenea, nu am nici măcar intuiţia politică a unui Ilie Moromete.

Voi începe cu ultima acuză. Da. Nu am intuiţie politică. Dacă aş fi avut fler politic, acum ar fi trebuit să elogiez marea victorie a USL împotriva lui Băsescu şi, dând naibii de principii, să sper că “prind şi eu ceva” de la noua putere. Dar ce să îi faci? Sunt un tâmpit care e constant în propriile sale opinii (sau dacă şi le schimbă o face în urma unui proces intelectual şi nu sinecurist).

De asemenea sunt un taliban pentru că sunt constant în propriile mele crezuri: sunt un om de dreapta şi aştept de la un partid care se declară a fi de dreapta, să se comporte ca atare, nu să se contopească într-un melanj socialist.

 

Sunt taliban pentru că am protestat cu fermitate atunci când Băsescu şi PDL-ul au cerut VUM într-un singur tur şi apoi am protestat şi atunci când USL a făcut-o.

Sunt taliban pentru că am protestat de fiecare dată când Băsescu a intervenit în justiţie şi o fac şi atunci când, în marea lor inepţie fesenistă, lideri USL vor să subordoneze  Curtea Constituţională Parlamentului.

Sunt taliban pentru că am protestat faţă de un Stat inutil expandat pentru sinecurile pedeliştilor, şi o fac şi acum când Statul este expandat inutil şi în folosul useliştilor.

Sunt taliban pentru că am fost un continuu critic al derapajelor democratice ale pedeliştilor şi nu încetez să fiu critic şi cu derapajele democratice ale useliştilor.

Da. Mă predau. Asta e… Aţi găsit talibanul…

Sunt idealist pentru că eu mă încăpăţânez să cred că România poate fi un stat democratic şi de drept şi nu doar un soi de moşie ce se transferă de la un jupân la altul.

Sunt idealist pentru că am citit prea mult ca să mai cred propaganda ieftină, de trei parale, a pedeliştilor şi a useliştilor.

Sunt idealist pentru că vreau să cred că infracţiunile şi prostiile “alor noştri” sunt la fel de grave ca şi infracţiunile şi prostiile lor.

Da. Recunosc. Asta e…Aţi găsit naivul….

Sunt un băsist sub acoperire. Dovadă este faptul că am refuzat nu mai puţin de 3 sinecuri din partea fostei puteri în anii trecuţi, doar pentru că nu am mai crezut în Băsescu (recunosc că am crezut în el între 2004 şi 2007). Aceasta în timp ce autentici anti-băsişti se dădeau în poze şi pe la seminarii cu Baconschi, cu Papahagi şi încercau să îmi explice, în diverse discuţii, cum trebuie reconstruită “dreapta” cu Neamţu şi MRU.

Sunt un băsist sub acoperire. Am “făcut” Piaţa Universităţii în timp ce alţii mergeau doar la mitinguri de partid, organizate “cu autocarul” şi prin mobilizarea organizaţiei.

Sunt un băsist sub acoperire. Dovadă faptul că am criticat furtul în Parlament  al Robertei Anastase, în timp ce adevăraţii uselişti ţineau ascuns faptul că părtaş la furtul Robertei şi lui Sever Voinescu a fost şi…domnul Mihai Voicu.

Da. Mă predau. Asta e… Ati găsit băsistul….

Sunt lipsit de logică pentru că pot să cred că se poate face politică fără traseism şi nu pot să înţeleg că traseiştii care vin la USL sunt mai morali decât cei care mergeau la PDL. Şi, mai grav, nu cred că cei care primesc traseişti la USL ar fi mai morali, mai oneşti, mai corecţi decât cei care primeau de la PDL.

Sunt lipsit de logică pentru că cred că legile trebuie respectate, că principii de drept trebuie respectate şi de USL, nu doar de către Băsescu şi PDL: Ca atare îndrăznesc să văd că schimbarea regulilor în timpul jocului de către USL ar fi un abuz (ce ilogic! Numai Băsescu comite abuzuri, nu?)

Da. Mă predau. Asta e…Aţi găsit ilogicul.

Sunt victimă a propagandei pedeliste pentru că văd un plagiat şi nu accept cele mai inepte justificări cu putinţă ca fiind legitime.

Sunt victimă a propagandei pedeliste, pentru că îndrăznesc să văd cum se subminează justiţia de către o majoritate parlamentară, deşi trebuia să văd cum o submina doar Băsescu.

Sunt victimă a propagandei pedeliste pentru că mă întreb cu ce legitimitate morală,  un senator cu 1 procent prezenţă în Senat, poate deveni preşedinte al Senatului şi apoi preşedinte interimar al României.

Sunt victimă a propagandei pedeliste pentru că nu înţeleg că dacă “USL apare, soarele răsare”.

Sunt victimă a propagandei pedeliste pentru că nu văd răul doar acolo unde o gaşcă de politicieni vrea să îl identifice.

Da. Recunosc. Asta e… Aţi găsit victima…

 

Acest text se dedică  în mod special lui Tudor Mihăescu, un tânăr altfel inteligent, atunci când vrea,  dar şi lui Gondolin Shador, postac oficial al USL, profesor de istorie mediocru, socialist în chestiunile economice, dar cu pretenţii de liberal, auctore deloc june al unor articole cu ifose de analiză politologică, dar pline de confuzii terminologice şi ameţeli conceptuale. Într-un cuvânt, unul din intelectualii lui Crin Antonescu…

Sursa: Noul Conservatorism

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.