Avocatul Mihai Rapcea a fost executat in piata publica de liderii Noii Drepte - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Avocatul Mihai Rapcea a fost executat in piata publica de liderii Noii Drepte

Cazul Rapcea stramba dreapta

In urma pozitiei avocatului Mihai Rapcea – CONTROVERSE. Mihai Rapcea: Partidul Naționalist va fi un partid de dreapta – SAU NU VA FI DELOC! – Asociatia Noua Dreapta a emis o precizare publica. Inainte de aceasta ii solicitasem sefului organizatiei tinerilor nationalisti romani, avocatul Tudor Ionescu, o pozitie fata de acuzele colegului sau, Mihai Rapcea. Insa aceasta nu a venit, nici pana acum. In ceasul al 12-lea ne asteptam la un raspuns curat, conform doctrinei de dreapta pe care o propaga Asociatia in cauza. Din pacate, raspunsul semnat de mai multi lideri ai Noii Drepte – si pe care il publicam integral mai jos – nu iese din sfera unui jenant atac la persoana, de-a dreptul vadimist. CV Tudor este faimos pentru spurcarea publica a fostilor sai colegi care – unii timp de decenii -, au fost foarte buni cat si-au pus toate abilitatile in slujba partidului, dar cand nu au mai raspuns unor comenzi aberante au devenit brusc “tradatori”, “securisti”, “masoni”, “pisaciosi”, etc, etc, etc. Fara a lamuri gravele probleme de fond ridicate de Mihai Rapcea, printr-o reala disputa de idei, nici dreapta romaneasca nici adevarul nu vor triumfa vreodata. De-a lungul anilor, din 1990 pana astazi, s-a pus adeseori problema de ce nu reuseste nici o miscare nationalista in Romania, in contextul in care clone pitifelnice ale Miscarii Legionare au existat cu zecile. Dincolo de infiltrarile specifice serviciilor secrete in orice colt al lumii – de amintit ca primul “cuib legionar” de dupa 1989 din Romania a fost reinfiintat de SRI iar unul dintre primii sai “aderenti” este acum mare “ideolog de dreapta” cu pseudonim in loc de nume – sau de o anumita tipologie defetista si paranoie securistica atat de bine reliefata de Mircea Eliade in articolul sau “Mentalitate francmasonica“, raspunsul este, probabil, foarte simplu: din impotenta. Daca nu reusesti sa domini adversitatile inerente, ba dimpotriva, iti adaugi altele, din partea unora de-ai tai, inseamna ca-ti meriti soarta, de pigmeu, in comparatie cu marii inaintasi jertfelnici ai neamului tau. Mihai Rapcea ar fi meritat un raspuns, nu un scuipat, nedemn de cei ce pretind ca imbratiseaza dragostea si dreapta-credinta, crestin-ortodoxa, care L-au facut pe Fiul Domnului sa se lase crucificat, pentru a noastra mantuire. Dar niciodata nu e prea tarziu. Poate maine vor demonstra si alti lideri ai Noii Drepte ca au si ei o voce, ca au si ei un creier, ca au si ei o organizatie si un ideal de aparat, la fel ca si Mihai Rapcea, care se intreaba, intemeiat, de ce nu a candidat pana acum Noua Dreapta si de ce lasa cu nonsalanta ca spatiul ideologic de dreapta sa fie ocupat de tancurile de mucava ale neo-kominternului, ca asa-zisa “Noua Republica” sau alte struto-sobo-camile “civice”?! Cine stie, poate cei ce si gandesc vor oferi un raspuns, nu o balega. Pana atunci, avocatul Mihai Rapcea face unele Comunicări in Justitie. (Observator)

Blog Noua Dreapta: Răspuns la amenințările fostului camarad Mihai Rapcea

Sambata 30 iunie a.c. fostul nostru camarad Mihai Rapcea a lansat pe blogul sau un nou atac la adresa Noii Drepte si a Partidului Nationalist, in curs de inregistrare. Pana aici nimic nou, ne-am obisnuit cu latraturile virtuale ale lui Mihai Rapcea, motiv pentru care am privit intotdeauna cu condescendenta aceste tentative zadarnice de dezbinare si nu ne-am ostenit sa-i raspundem.

De aceasta data insa Mihai Rapcea a coborat din spatiul virtual in lumea reala si a incercat in mod provocator sa participe la Marsul pentru Normalitate organizat de Noua Dreapta la Bucuresti. Nu a venit singur ci de mana cu alt dezertor – Viorel Ene – fost membru fondator PN care ulterior a aderat la PNTCD si a candidat la locale din partea acestui partid. Au fost trimisi amandoi acasa, explicandu-li-se ca manifestarile Noii Drepte sunt deschise doar pentru membri si simpatizanti iar sub steagul Noii Drepte nu vor defila niciodata dezertorii si calomniatorii Noii Drepte.

Pentru cei care cunosc mai putin persoana lui Mihai Rapcea, facem precizarea ca s-a apropiat de Noua Dreapta in calitate de avocat, oferindu-si serviciile juridice pro bono, iar in timp a participat la multe din actiunile organizatiei. Am fost convinsi ca in acest fel va intelege si isi va asuma doctrina, obiectivele si disciplina Noii Drepte. Insa, in ultimele luni de zile el nu a facut altceva decat sa atace conducerea organizatiei, sa jigneasca membrii care nu i-au dat dreptate, sa conteste bazele doctrinei nationalist-crestine a Noii Drepte.

Ruptura sufleteasca dintre membrii Noii Drepte si acest individ s-a produs cu deosebire din momentul in care Mihai Rapcea a inceput sa promoveze obsesiv pe blogul personal consumul si legalizarea marijuanei, dar si in urma declaratiilor sale publice in calitate de fost membru MISA si practicant declarat al urinoterapiei.

Resimtind indepartarea de membrii si valorile Noii Drepte, Mihai Rapcea a ales sa-si pregateasca iesirea din organizatie invocand motive aiuristice, delirul atingand punctul maxim in afirmatia sa potrivit careia PN ar putea deveni un ”partid paravan pentru neo-comuniști cu influențe rusești”. Aceasta in conditiile in care in ND nu a fost primit niciodata vreun fost membru PCR dar si in conditiile in care Noua Dreapta organizeaza de ani de zile actiuni anticomuniste in Romania si Republica Moldova, acolo unde camarazii nostri au fost intemnitati si torturati de fortele de represiune ale regimului Voronin, care de altfel a si acuzat oficial Noua Dreapta de lovitura de stat impotriva regimului comunist din Republica Modova!

In plus, amenintarile recente la adresa Noii Drepte si a Partidului Nationalist au frizat ridicolul intrucat Mihai Rapcea, in calitate de avocat, ar trebui sa stie foarte bine ca:

a) un singur om nu poate decide de unul singur dizolvarea organizatiei sau schimbarea denumirii acesteia;

b) aprox. 2500 de bucuresteni au semnat pentru Partidul Nationalist, nu pentru Mihai Rapcea, care astfel nu are niciun temei legal sa ceara retragere vreunei semnaturi.

Colaborarea cu acest personaj nu a avut deci numai aspecte pozitive de-a lungul timpului ci a adus Noii Drepte si un ireparabil prejudiciu de imagine. Mediile ortodoxe au sanctionat in repetate randuri asocierea noastra cu Mihai Rapcea iar noi, din loialitate, i-am luat intotdeauna apararea argumentand ca nimeni nu este fara de pacat iar esenta doctrinei noastre este tocmai schimbarea, transformarea omului vechi si pacatos intr-un om nou si virtuos.

In mod evident insa, aceasta transformare nu s-a produs in cazul lui Mihai Rapcea, el ramanand ceea ce a invatat probabil la ”scoala” MISA: un urofil si un suporter al drogurilor. In aceste conditii, nicio colaborare viitoare cu acest personaj nu mai este posibila.

Semnaturile pot fi gasite pe Blog

Print Friendly, PDF & Email

6 comments

 1. Dan Deac

  Sunteti jenanti si aveti aceleasi practici comuniste de denigrare a unor oameni. Rapcea s-a delimitat de MISA insa are bunul simt sa recunoasca daca a facut ceva si mai are si curajul de a recunoaste ce este bun din perspectiva lui.{ Ca si paranteza in MISA niciodata nu s-a pus problema de a utiliza droguri deci parerea lui (daca e reala afirmatia voastra) despre legalizarea marihuanei este pur personala } Prin aceasta atitudine el depaseste cu mult orice membru ND, modul vostru de a-l denigra arata ca sunteti adeptii acelorasi practici comuniste caracteristice spectrului politic de azi. Oricum din punct de vedere politic nu aveti si nu veti avea vreodata valoare.

 2. USL-PDL-PPDD aceeasi mizerie

  ”de ce nu a candidat pana acum Noua Dreapta si de ce lasa cu nonsalanta ca spatiul ideologic de dreapta sa fie ocupat de tancurile de mucava ale neo-kominternului”

  De-a dreptul retorica intrebarea in conditiile in care M. Rapcea pe care il sustii se straduie din rasputeri sa amane inregistrarea Partidului Nationalist.

 3. George Bara

  Asociatia “stiti ce-a zis dabija” ii multumeste lui Rapcea pt grija. Ce a uitat dragul de Rapcea e ca multa lume “de dreapta” nu e inscrisa in ce stiu eu ce OnG in prag de desfiintare. Si nu merge la antigay parade pt ca e pierdere de vreme. Si nu sta pe buda cu gandul o fi sau nu o fi de dreapta. Slaba incercare de a face furtuna intr-un pahar cu apa draga Victor

 4. Un roman

  UDMR e ONG ca si ND. Si candideaza bine-mersi de 22 de ani. Chestia cu partidu’ care nu se mai inscrie de doi-trei anisori si vezi Doamne de asta nu candidam noi e cam de cacao…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.