Napoca News: Istoria nu se repetă! Vezi cine îl susţinea pe Băsescu la referendumul din 2007 şi cine votează DA în 2012 - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Napoca News: Istoria nu se repetă! Vezi cine îl susţinea pe Băsescu la referendumul din 2007 şi cine votează DA în 2012

Napoca News: Istoria nu se repetă! Vezi cine îl susţinea pe Băsescu la referendumul din 2007 şi cine votează DA în 2012

La referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu din mai 2007, 74% din români au votat împotriva demiterii preşedintelui. Pentru cine nu mai ţine minte, lupta s-a dat în mare parte în presă, preşedintele Băsescu acuzându-l pe Dan Voiculescu şi pe politicienii din PSD că conduc România prin intermediul “mogulilor de presă”. De fapt, toată campania de dinaintea referendumului a fost una în care s-au bătut Băsescu şi “mogulii”. Aceeaşi “moguli” care astăzi cer din nou demiterea lui Traian Băsescu, dar care între timp au devenit “moguli buni”. Ce bizară este istoria. 

Mai interesante sunst luările de poziţie ale intelectualităţii şi a societăţii civile “anticomuniste”, care susţineau că demiterea lui Băsescu ar fi opera ruşilor şi a structurilor conduse de KGB. Diferite asociaţii civice se întreceau în a emite comunicate de presă pro-Băsescu, de a promite românilor că Băsescu este garantul unirii României cu Basarabiei, a democraţiei, a luptei anticomuniste, a victoriei fenomenului Piaţa Universităţii, ba chiar victoria Mişcării Legionare! Citiţi şi vă amuzaţi!

 Organizatiile Pietei Universitatii saluta revenirea presedintelui Traian Basescu in fruntea statului dupa victoria in Referendum

Organizatiile Pietei Universitatii saluta revenirea presedintelui Traian Basescu in fruntea statului dupa victoria in Referendum. La exact o luna de la infiintarea Civic Net – Piata Universitatii, tinem sa salutam totodata decizia presedintelui Basescu de institutionalizare a dialogului direct cu romanii prin intermediul Pietei Universitatii – Agora Noii Romanii. Traian Basescu este primul personaj al lumii politice care da prioritatea cuvenita ideii de instanta morala a Pietei Universitatii.

Este o revansa a discursului moral asupra celui politicianist. In acelasi timp discursul prezidential amorseaza o mutatie importanta: Piata Universitatii este un simbol referential, a carui semnificatie depaseste cadrul pur istoric.

Data de 19 Mai 2007 este un moment de referinta pentru Romania. Basescu a afirmat, in Piata Universitatii, imediat dupa anuntarea rezutatelor Referendumului ca va lupta pentru adoptarea unei noi Constitutii, a votului uninominal si a legii lustratiei. Traian Basescu: s-a referit la “grupurile de interese”, la “solutiile imorale”, la “coruptie” si “condamnarea comunismului”, teme care sunt, in fondul lor, probleme de ordin moral.

Din 1992, cand l-a votat pe Ion Iliescu, s-a operat o transformare structurala a omului politic Traian Basescu. Traian Basescu este astazi opusul sau din perioada anilor ’90. Din acest motiv, deoarece si-a declinat trecutul, a intrat în coliziune cu Sistemul din care a facut parte. Astazi el a comunicat ca a inteles si si-a asumat sistemul de valori al “golanilor” Zonei libere de comunism.

Traian Basescu a recuperat astfel semnificatiile multiple, individuale si colective, imaginare sau ideologice, care se întretes în textura unica a fenomenului Pietei Universitatii.

“Golanii” Universitatii au fost protocronistii actualului sistem de valori si repere – impuse Romaniei si prin aderarea la Uniunea Europeana. In esenta, Romaniei i s-a solicitat indirect eliminarea membrilor fostei Securitati, a activistilor Partidului, a nomenclaturii, din structurile Statului. Exact ceea ce am cerut si noi in urma cu 17 ani.

Basescu, deasemenea, s-a referit la re-intemeierea clasei politice a Romaniei ceea ce arata ca, in substanta sa, mandatul lui Traian Basescu este un mandat moral.

Actul asumarii de catre Traian Basescu a mesajului Pietei Universitatii este pragul restaurarii institutionale a principiilor Pietei Universitatii si a intelesului sacrificiului generatiei anilor ’90. In contextul actual societatea romaneasca are nevoie nu numai de o recuperare a afirmatiilor Pietei Universitatii dar si de o edificare concreta a acestora.

Basescu si-a asumat un imperativ categoric – lustratia nomenclaturii – si a recuperat intervalul aparent de netrecut dintre doua orizonturi istorice. Actiunea sa impune preluarea problematicii si solutiilor manifestantilor Pietei Universitatii. Ceea ce este foarte important este ca operarea lustaratiei sa nu cada tocmai in mainile celor care au facut parte din nomenclatura si aparatul de propaganda al PCR, din Securitate sau alte servicii straine, impostorii anticomunismului, cu scopul de a-si regla rafauieli istorice impotriva Romaniei.

Re-intemeierea sistemului politic pe baze morale a fost obiectivul principal al manifestantilor Pietei Universitatii de acum aproape doua decenii.

In urma cu 17 ani, data de 20 Mai s-a dovedit a fi fost o data nefasta pentru Romania. Fortele neocomuniste au acaparat Puterea, oficial, printr-un vot al unei majoritati inselate, mintite, manipulate. Pe 22 aprilie 1990 debutase cel mai radical si moral discurs anticomunist al societatii civile din Romania.

In principal s-a cerut includerea in legea electorala a punctului 8 al Proclamatiei de la Timisoara – interzicerea candidaturii fostilor activisti comunisti si ofiteri de Securitate subordonati Moscovei pentru primele trei legislaturi. O minoritate, care reprezenta probabil mai putin de 0,75 la suta din “popor” a protestat 54 de zile in Piata Universitatii impotriva elementelor agenturii rusesti instalate in fruntea statului.

Tinerii participanti la insurectia anticomunista din Decembrie 1989 au reocupat Centrul simbolic al Romaniei, Piata Universitatii. Aici s-a cantat si s-a strigat “vom muri si vom fi liberi”. Aici chiar s-a murit. Aici s-a dat jertfa pentru adevar, aici s-a facut greva foamei, si s-au cerut “lucruri simple”: fara comunisti si agenti rusi in fruntea tarii.

Piata Universitatii a fost un moment crucial în viata Romaniei, o manifestare a demnitatii romanesti si a dorintei fierbinti de eliberare pentru totdeauna de comunism. Dupa reprimarea sangeroasa a Pietei Universitatii, mortii si ranitii Mineriadei s-au adaugat mortilor si victimelor Revolutiei.

Piata Universitatii a fost Zona Zero, o zona incarcata de sacralitate, fortareata a studentilor, tribuna a unei directii anticomuniste radicale, dar si o confrerie a mintilor libere.

Studenti si tinerii bucuresteni care au infruntat tancurile si gloantele regimului comunist au cerut pedepsirea celor vinovati de frauda morala si de tradarea revoltei din decembrie 1989.

Au trecut 17 ani nu fara rost, deoarece, avem ocazia, in sfarsit, sa-l vedem pe Ion Iliescu inculpat. O data cu inculparea lui Ion Iliescu, marea poveste legitimatoare a Frontului Salvarii nascut din spuma Revolutiei – si-a pierdut credibilitatea.

Continuarea poate fi rezumata astfel: modelul de legitimare al intregii lumi politice actuale este complet devalorizat. Constatam si experimentam sfarsitului planului de dominare reprezentat de Frontul de import sovietic. Obsesia politica a lui Ion Ilici Iliescu a fost consolidarea legaturii cu URSS. In 1991, inainte de caderea URSS, principala sa problema era Tratatul special cu Moscova. Prin Iliescu a avut loc conservarea si consolidarea privilegiilor elitei comuniste subordonate Imperiului rus. Revolvo, de la care vine Revolutie, inseamna a intorce pe dos, a rasturna. Activistii comunisti creati la scoala Moscovei si Securitatea tradatoare care i-a slujit doar au intors pe dos Romania.

Menirea generatiei actuale politice este reasezarea Romaniei pe fundamentele sale. Restituirea Adevarului. Aplicarea Justitiei. Inlaturarea Democraturii, inaugurata de Ion Iliescu ca pseudo-sistem politic.

Organizatiile fondatoare ale Pietei Universitatii 1989-1990

Acuzam! Campania impotriva lui Traian Basescu si esecul moral al detractorilor sai

Detractorii lui Basescu au o problema nu cu multimea de slabiciuni omenesti a presedintelui, ci cu discursul politic al presedintelui. Ei au rolul de cenzori care isi asuma misiunea de a-l coborî pe Basescu din sfera incontestabilului în planul discutabilului si al disputabilului.

Exista si un model-robot al Detractorului. El are chip de justitiar vehement, eventual politehnist, animat in aparenta exclusiv de ideea dreptatii si de nazuinta binelui public. Se pretinde contestatar cu orice pret si dincolo de orice indoiala.

Reintoarcerea lui Basescu la Cotroceni se vrea a fi umbrita de un regretabil incident, cautat insa cu orice pret de Trustul lui Voiculescu si acolitii sai. Toti detractorii lui Basescu si-au gasit suport intr-o imprecatie. Cu foarte mici exceptii, organizatiile de presa sau ONG-urile preocupate de presupusele prejudicii aduse de Basescu presei nu au observat prejudiciile aduse presei de Oligarhia care si-a adjudecat mare parte din media si de tradatorii presei libere.

Gruparea Clubului Roman de Presa este insa, doar, un Club. O organizatie privata creata ca structura departamentala a unei intreprinderi fondate de un Tatulici. Acesti oameni nu ofera in nici un fel garantia judecatii impartiale. Dimpotriva, printre ei se afla si personaje aflate sub cercetare penala pentru infractiuni foarte grave. Si pana in prezent membrii acestui Club s-au exprimat public, tragand din toate pozitiile si emanand necontenit flatulatii, eructii si voma la adresa presedintelui.

Situatia presei din Romania s-a inrautatit odata cu infiintarea CRP. In practic toti anii de la infiintare, cei de la Adevarul, fosta Scanteie a PCR, un bastion al vrajmasilor Pietei Universitatii, au detinut conducerea CRP, si a Consiliului de Onoare.

Ei sunt cei care au avut “onoarea” de a servi sistemul reprezentat la varf de Ion Iliescu, interesele Securitatii, ale celor care au delapidat banul public, ale celor care au instigat la mineriade si ura interetnica, la distrugerea partidelor istorice samd. Pe langa ei s-a adunat pletora “imbogatitilor de razboi” din restul presei.

Romanii au dus si duc inca un razboi cu membrii unor institutii mai mult sau mai putin vizibile, care au penetrat structurile statului, au acaparat mare parte din avutia nationala si incearca acum sa-si permanentizeze privilegiile si pozitiile. Grupuri de “modelare invizibila” a sistemului politic romanesc si-au asumat imediat dupa lovitura de stat din 1989 functia directoratului ideologic absolut.

Prin infiintarea CRP a avut loc anularea “pluralismului” in presa noastra conectandu-se intreaga media la o comanda unica. Clubul Roman de Presa a fost si este locul unde s-au perfectat cele mai nocive complicitati dintre oamenii politici si presa. Datoriile uriase la bugetul de stat, re-esalonarea pana la calendele grecesti si, in cele din urma, stergerea lor, toate acestea aici s-au “negociat”. Maladia presei ticalosite, aservita Partidului la putere, departe de a fi vindecata, a luat proportii de epidemie.

Breasla ziaristilor a fost impinsa catre transformarea intr-o colectivitate fara demnitate, grotesca, aplecata spre cultivarea derizoriului nesemnificativ. Un val de ipocrizie si duplicitate a invadat media. Argintii Puterii au umplut buzunarele “onorabililor” Clubului.

Sume uriase de ordinul sutelor de miliarde, multianual, au fost incasate de marea majoritate a institutiilor de presa ca “publicitate” de la institutii publice, inclusiv de la regii autonome si companii nationale din domenii in care statul detine un monopol absolut. Campioni au fost “membrii de baza” ai CRP, de la Adevarul lui Dumitru Tinu (KGB?) si Cristian Tudor Popescu, la fostii “dizidenti” de la Evenimentul si pana la Romania libera a lui Petre Mihai Bacanu. Averile (unele acumulate penal) ale unora dintre “oamenii de presa” – de la Nistorescu pana la Rosca Stanescu, de la Bacanu la Cristian Tudor Popescu si Tatulici arata masura deplina a onestitatii lor.

Popescu si ciracii sai au fost, ca si in timpul mineriadei, unde vedeau steaguri verzi pe pereti, uneltele lui Ion Iliescu. Adevarata batalie a lui Basescu nu a fost cu cei 322 ci cu “analistii”, “directorii de opinie”, aflati in majoritate pe lista “Vocilor ne-curate”. Acestia au fost vectorii si armele de influentare publica prin care cei 322 au sperat rasturnarea lui Basescu. Am asistat la invective scuipate de pe posturile TV aflate in proprietatea unor oligarhi cercetati penal, am asistat la campanii mediatice furibunde si demolatoare.

Asa zisi directori de constiinta au devenit autentici comisari ideologici, ideocrati ai curentului oligarhic. Servi ai aparatului securistic, acesti tradatori ai presei libere, concentrati intr-o structura clasica de tip oligarhic – Clubul Roman de Presa – au fost la randul lor invalidati de votul popular. De ce nu isi dau atunci demisia “de onoare”, daca in ciuda ocuparii in proportii maximale a spatiului mediatic cu un mesaj negativ, opinia publica i-a rejectat, o data cu votul pro-Basescu?

Basescu a avut 90 la suta acoperire mediatica negativa, asta spun statisticile ultimei perioade. Ceea ce inseamna ca si acea parte a presei subordonata Clubului celor 322 si-a inselat electoratul respectiv cititorii, audienta. Lupta membrilor Clubului Roman de Presa cu Presedintele s-a dovedit expresia unui esec, nu doar moral. Toti membrii Clubui celor 322 s-au delegitimat – atat moral cat si politic.

Basescu a suportat contestatia celor 322 iar votul popular, la Referendum, a masurat trainicia discursului sau politic. Votul a verificat masura inadecvarii celor 322 la realitatea societatii romanesti si a dat la iveala contradictia dintre interesele romanilor de pretutindeni si “reprezentantii” lor. Tocmai acest vot – cele 75 % de procente au dat valoare institutionala proiectului prezidential de reformare a sistemului politic. Absenteismul, ca si voturile pro-Basescu reprezinta raspunsul romanilor fata de Coalitia celor 322 care au initiat actiunea de demitere a presedintelui – PNL, PSD, PC, UDMR si PRM.

Cu ocazia acestui vot si cei 322 ai presei si-au primit replica drastica din partea “populatiei” cum zic ei – din partea romanilor, cum zicem noi. Piata Universitatii nu si-a estompat semnificatiile dimpotriva granitele fenomenului “Zonei libere de comunism” s-au dilatat pana la acelea ale societatii de azi.

Chiar daca vor incerca din nou sa-l doboare pe Basescu, se vor trezi fata in fata cu cei 75 la suta de astazi, cei 0,75 la suta de ieri.

Civic Net – Piata Universitatii

www.civicnet.info

24 Mai 2007

***

Cititi mai jos Apelul in Apararea Presedintelui Romaniei si Declaratia de infiintare a Civic Net – Piata Universitatii

INITIATIVA SOCIETATII CIVILE DE SUSTINERE A PRESEDINTELUI ROMANIEI SI A PRINCIPIILOR SALE

Romania si romanii se afla in pragul unei veritabile lovituri de stat. Mecanismele utilizate acum pentru preluarea controlului total al statului roman sunt insa mult mai sofisticate decat cele uzitate de serviciile speciale ale fostei URSS in 1989. Daca in 1989 anticomunismul natural al romanilor, manifestat vehement in strada, a stricat din planurile initiale ale Moscovei, acum, paralizia civica impusa de manipularile media, fac ca romanii sa asiste aproape impasibili la noua lovitura de stat, instrumentata insa de aceleasi forte, cu sau fara cunostinta participantilor la aceasta operatiune.

In opinia noastra, lovitura de stat construita sub forma unei operatiuni informationale complexe, urmareste ca, prin suspendarea Presedintelui Romaniei, parghiile statului roman sa fie preluate de grupuri de interese politico-economice care sa subordoneze capitalului rus controlat de serviciile secrete ruse si ultima reduta politica de aparare a statului roman – Administratia Prezidentiala.

Miza depaseste granitele Romaniei: controlul frontierei NATO si UE ofera Rusiei un avantaj tactic de importanta majora in evolutiile geostrategice ale zonei si in cadrul conflictului geopolitic pe care Federatia Rusa il are cu Statele Unite ale Americii in zona Marii Negre si a Caucazului.

Romania si-a croit cu greu accesul la o resursa de securitate nationala. Deschiderea Romaniei catre Europa si instalarea pe teritoriul tarii noastre a bazelor militare SUA – singurul scut real impotriva amenintarii imperiale si seculare a vecinilor nostri de la Rasarit – a starnit o agitatie puternica.

In fapt dezbaterea publica nu este neaparat “pro si contra” Presedintelui tarii iar criza din Romania nu are de-a face exclusiv cu Traian Basescu, desi este fara indoiala pretextul principal al acesteia. Traian Basescu, omul, are tarele lui si imperfectiunile lui, mai mult sau mai putin perfectibile, are anturajul si slabiciunile sale, cu toate speculate la maximum de Coalitia restauratiei sistemului oligarhic filorus in Romania.

Insa Traian Basescu, presedintele Romaniei, reprezinta garantul sigur al angajamentelor de securitate euro-atlantice ale tarii si singurul presedinte de pana acum care apara la nivel national, european si international cauza Basarabiei si Bucovinei si drepturile comunitatilor romanilor deznationalizati din jurul granitelor.

O oligarhie care descinde din nomenclatura comunista si cazacii Securitatii si care a proliferat indiferent sub ce culoare politica, si-a vazut interesele amenintate de politica pro-americana promovata de Traian Basescu. Inca de la investitura, referirile sale la concepte de securitate de inspiratie atlantica au provocat reactia adversa a unor directori de opinie aflati pe fagasul unei geopolitici opuse euro-atlantismului.

Apoi, pretentia dominatoare a gruparii oligarhice s-a lovit de cerbicia unui presedinte care a formulat raspicat cateva principii si le-a lasat sa se afirme. Marea coruptie a devenit un subiect principal, s-au dat curs anchetelor ce implica reprezentanti ai puterii de stat acuzati de infractiuni foarte grave, pornind de la evenimentele din decembrie 1989 si iunie 1990 si continuand cu devalizarea continua a statului, pana in ziua de azi. Printre acestia, la loc de frunte se afla Ion Iliescu, unul dintre artizanii conjucturii politice actuale.

Ani grei de puscarie i-ar astepta atat pe unii dintre actorii proeminenti din lumea politica si din zona afacerilor frauduloase cat si pe unii dintre complicii acestora din randul serviciilor secrete. Finalizarea unor dosare de cercetare penala si apropierea termenului de trimitere in instanta a inculpatilor a creat o tensiune fara precedent in spatiul public, manifestata si prin ofensiva unor campanii mediatice furibunde si demolatoare.

Obstinatia atacului la Presedintie si-a atins obiectivul. Executia publica a presedintelui Traian Basescu a avut loc intr-o incercare disperata de inlaturare a influentei publice a acestuia.

Presedintele Basescu are dreptul la respectul nostru pentru incercarea curajoasa de rupere a tentaculelor Organizatiei oligarhilor. Initiativa noastra, a unor organizatii civice si a unor exponenti ai unor miscari de rezistenta si opozitie fata de sistemul comunist urmareste expunerea publica si blocarea intereselor “Coalitiei ticalositilor” care a construit scenariul incercarii de rasturnare a ordinii constitutionale din Romania. Presedintele Basescu a ramas doar cu cuvantul sau, dupa cum spunea si fosta sa consiliera. Insa cuvantul sau are o greutate imensa: greutatea natiunii care l-a ales. O majoritate tacuta a votat un presedinte care vorbeste si pentru ea. Presedintele a ales sa fie vocea apasata a acestei majoritati.

Credem ca afimarea raspicata a adevarului, utilizarea transanta a cuvantului, inclusiv in Piata publica, are rost si urmari. Vom urmari prin toate mijloacele realizarea principiilor enuntate public de presedintele ales de cetatenii Romaniei conform idealurilor noastre din Piata Universitatii 1989-1990.

Centrul Rezistentei Anticomuniste

Blocul National al Revolutionarilor, Presedintele de Onoare al Senatului

Seniorii Ligii Studentilor

Grupul Independent pentru Democratie

Fundatia Nationala pentru Romanii de Pretutindeni

Liga Tinerilor Romani de Pretutindeni

Agentia Romanian Global News

Asociatia Civic Media

Centrul Cultural Israeliano-Roman, Israel

Asociatia Restitutio in Integrum

Asociatia ROST

Asociatia Victimelor Mineriadelor

VEREIN Demokratische Euro-Observator für Kunst-Kultur-Sozialpolitik,
Germania

Federatia Educatiei Nationale

Liga Studentilor din Universitatea Galati

Organizatia Studentilor Basarabeni

Institutul “Fratii Golescu” pentru Relatii cu Romanii din Strainatate

Consiliul Mondial Roman, SUA

Consiliul Romano-American, SUA

Revista Spirit Romanesc, Australia

ASCOR Basarabia

Miscarea Tinerilor Europeni din Moldova

TEREZA CULIANU-PETRESCU şi DAN PETRESCU

Este binevenita adaugarea gruparilor si organizatiilor societatii civile care doresc sa-si ridice vocea alaturi de cea a presedintelui Romaniei. Prezentam si sustinem mai jos:

Punct de vedere cu privire la criza sistemului politic si institutional din Romania

In Romania, gruparea oligarhica care a reusit sa-si adjudece Guvernul si o parte din Parlament, are acum ca obiectiv inlaturarea Presedintiei, singura piedica ramasa in calea obtinerii controlului politic absolut. Dincolo de elementele vizibile ale acestei crize se afla resorturi mult mai adanci care privesc principiile de functionare ale statului roman.

Societatea romaneasca este dezarmata si aproape anihilata in fata incercarilor prin care trece astazi. Gruparea oligarhica incerca sa-si impuna hegemonia atat la nivel structural cat si la nivel simbolic prin atingerea efigiilor nationale. Presedintia este o astfel de efigie nationala dar si o cheie de bolta a sistemului politic si institutional. De altfel, aceasta efigie a fost deja virusata din interior prin incercare de indreptare a Presedintiei impotriva Bisericii nationale Ortodoxe Romane si a reprezentantilor societatii civile autentic anticomuniste prin intermediul gruparii si Raportului Tismaneanu.

Pentru specialisti, este o evidenta ca actuala criza din Romaniei este instrumentata de dincolo de ea. Intreaga zona se afla in criza, ca urmare a avansului NATO si a dezvoltarii democratizarii in foste state ale Uniunii Sovietice. Ucraina este sfasiata si amenintata de spectrul razboiului civil, ca pe vremea ruperii tarilor baltice din mainile Moscovei iar Republica Moldova este amenintata din nou de spectrul federalizarii, conform unui “nou” plan propus de Moscova – o continuare a planului Primakov – sustinut si prin cercuri “intelectuale” de la Bucuresti (GDS si SAR).

Politica Romaniei este determinata cu sau fara voie de factorul geografic, de pozitionarea sa in vecinatatea unui imperiu care considera Romania si Moldova o periferie a Noii Rusii.

Traian Basescu a venit la putere pe fondul desfasurarii unui sir de “Revolutii portocalii” extinse din Georgia pana in Ucraina. Ucraina acum trece de prin convulsii politice majore ca urmarea a conflictului acut dintre partizanii Moscovei si “partida euro-atlantica”. Se pregateste Moldova.

Declarativ toate partidele din Romania s-au definit drept partenere ale ideii euroatlantice. In fapt lucrurile nu au stat si nu stau asa. Infiltrarea “partidei filoruse” in varful puterii statului roman a avut loc chiar imediat dupa momentul 1989. Viciul de functionare a intregului aparat al statului inlesnind consolidarea unui sistem oligarhic care s-a cladit prin contributia masiva a nomenclaturii comuniste slujita de cazacii din aparatul fostei Securitati.

La Bucuresti, Ion Iliescu, cel care se afla la originea planului de suspendare a presedintelui Traian Basescu, a fost in toata perioada post-decembrista cel care a vegheat la constituirea conglomeratului “baronilor” organizat in forma unor veritabile retele de crima organizata. Asistam la o restauratie printr-o reintoarcere radicala, fatisa, la o forma de control oligarhic a societati romanesti, la reinventarea cu cinism a guvernarii de tip totalitar sub masca unei democratii de parada.

Dezastrul sistemului politic si de guvernare actual isi trage obarsia din lipsa de organicitate si legitimitate a sistemului politic postcomunist din Romania. Administrarea statului, a intregului mecanism social politic si economic al Romaniei a fost permanent in mainile reprezentantilor FSN,- reorganizati ulterior in FDSN, PDSR, PSD. Fortele comunismului residual si agentii stangii internationaliste s-au grupat in principal in preajma acestei organizatii.

Grupuri constituite retelar obediente unor cercuri de “modelare invizibila” a sistemului politic romanesc si-au asumat imediat dupa lovitura de stat din 1989 functia directoratului ideologic absolut. Asa zisi directori de constiinta, infiltrati subversiv si in sanul Administratiei Prezidentiale, pentru a o acapara si surpa din interior, au devenit autentici comisari ideologici, in fapt ideocrati ai curentului oligarhic. Membrii de varf ai gruparii oligarhice si-au subordonat sindicate, cadre de raspundere ale serviciilor speciale, mare parte din mass-media, controland totodata si o zona a societatii civile.

“Partida presedintelui Basescu” nu inseamna doar participarea la o galerie de sustinatori (mai mult sau mai putin autentici) – ci, din punctual nostru de vedere, are in vedere asocierea fata de cateva principii enuntate transant, inca de la investitura sa. Tocmai sustinerea si aplicarea acestor principii au determinat contrareactia la care asistam – o incercare de rasturnare in forta care are caracteristici ale unei lovituri de stat.

Presedintele a ramas pana la urma, spre final, aproape singur in fata grupului compact de detractori. Institutia si-a dovedit limitele si capacitatea de rezistenta. “Aparatorii” de conjunctura ai presedintelui s-au rezumat la Apeluri siropoase dar si-au ridicat sacosele cu bani de la Oligarhie. Oligarhie cladita fie pe speculatii pramidale fie pe jaful resurselor si industriei romanesti.

Revirimentul vizibil al acestor grupari dezvaluie de fapt continuitatea acesteia in sistemul politic si de stat (fie si camuflate partial). Institutiile “nationale” sunt fie penetrate fie de-a dreptul controlate de membrii retelei – oligarhie creata pe modelul de la Rasarit – care urmareste reinstalarea in fotolile politice a unei unei “elite” obediente.

Suntem impotriva restauratiei sistemului politic oligarhic filorus in Romania.

***

Asteptam sustinatorii acestor mesaje

***

CONFIRMARE: Serghei Ivanov, vice-premier al Federatiei Ruse, fost ministru al Apararii, in ziarul Financial Times in chiar ziua votarii suspendarii presedintelui Romaniei:

“La jumatatea anilor 1990, speram ca destramarea URSS va duce la incheierea Razboiului Rece. Speram ca NATO nu se va extinde spre Est, ca nu va instala baze militare in locuri unde exista promisiunea ca nu vor fi instalate niciodata. Dar vedem ca am fost inselati. Si se pune intrebarea de ce este nevoie de asta. Daca noi, ca lideri politici, trebuie sa ne unim fortele pentru contracararea inamicilor comuni – terorismul si armele de distrugere in masa – , atunci de ce, spre exemplu, sunt construite noi baze militare in Romania si Bulgaria?”.

In acelasi interviu, Ivanov a subliniat necesitatea readucerii resurselor interne de petrol si gaze sub controlul Rusiei. “Sunt resursele noastre si este problema noastra de unde luam fonduri si cum le exploatam. Acceptam investitori straini in domeniul tehnologiei. Insa nu cred ca in viitorul apropiat vom permite companiilor straine sa investeasca in domenii de interes major”, a incheiat vicepremierul rus.

***

Declaratia organizatiilor Pietei Universitatii in apropierea Referendumului

O serie de momente simbolice marcheaza debutul Referendumului. In urma cu 17 ani, de ziua Sfantului Gheorghe, patronul tuturor luptatorilor pentru libertate, incepea Fenomenul Piata Universitatii. Tot in urma cu 17 ani, pe 20 mai, Duminica Orbului, au avut loc alegerile care au legalizat lovitura de stat data de oligarhia rosie pro-moscovita condusa de Ion Iliescu.

Referendumul de acum a fost prilejuit de lupta deschisa, pe fata, declansata de reprezentantii oligarhiei, care a dominat si controlat discretionar Romania aproape doua decenii.

Mesajul principal al Pietei Universitatii a fost: fara comunisti, fara nomenclatura. Aceasta nomenclatura este nucleul actualei oligarhii, care a ajuns din nou in pozitia de control a parghiilor economice, politice si adminstrative ale noii Romanii, membra atat a NATO cat si a UE.

Parlamentul si clasa politica au nevoie de votul uninominal. Cei care conduc acum Romania constituie o minoritate, “tagma jefuitorilor”. Actualul guvern al Romaniei este un grup clientelar care controleaza cea mai mare parte a media, a serviciilor secrete si administratiei de stat. Practic, prin Nicolae Vacaroiu, Ion Iliescu s-a reintors la Cotroceni.

Fata de toare acestea, noi nu putem fi indiferenti. Nu avem nici un fel de legatura institutionala cu Traian Basescu sau cu vreun partid politic. Din punctul nostru de vedere, chestiunea fundamentala este cea care priveste principiile enuntate de Presedinte.

Din acest motiv am hotarat sa ne implicam activ. La 17 ani de la inceperea Pietei Universitatii, noi, asociatii si organizatori ai Pietei Universitatii, am hotarat constuirea unei grupari intitulate Civic Net – Piata Universitatii, prin care vom actiona pentru apararea principiilor enuntate in 1989-1990.

Obiectivul nostru ramane acelasi: eliberarea Romaniei!

Seniorii Ligii Studentilor

Grupul Independent pentru Democratie

Asociatia 21 Decembrie 1989

Asociatia Victimelor Mineriadelor

Asociatia Fostilor Detinuti Politici

Asociatia Civic Media

24.04.2007

Declaratia de sustinere a Presedintelui Romaniei si a principiilor sale a

Federatiei Romane a Fostilor Detinuti Politici si Luptatori Anticomunisti

In urma sedintei din 3 mai 2007 a Federatiei noastre, in care s-au discutat ultimele evenimente politice, toate dirijate impotriva presedintelui Traian Basescu, ne exprimam acordul pentru sustinerea domniei sale la functia suprema din urmatoarele motive:

– A condamnat comunismul, ale carui victime ne consideram

– A creat conditii pentru studierea dosarelor fostei Securitati

– A inceput reformarea Justitiei si o va continua

– A inceput lupta contra coruptiei si o va continua pana la lichidarea ei

– A promovat o politica de apropiere fata de SUA si UE

Pentru toate aceste actiuni de asanare a societatii romanesti cei circa 15.000 de membri ai Federatiei noastre, inca in viata, suntem neconditionat alaturi de Presedintele Traian Basescu.

Presedinte

Prof. Dr. Boroneant Vasile

Secretar

Ing. Jijie Gheorghe

Omagiu Golanilor Post Mortem

Sursa: Napoca News

Foto: Civic Media

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.