Victor Roncea: Mi-era drag Basescu dar mai drag mi-e Adevarul - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Victor Roncea: Mi-era drag Basescu dar mai drag mi-e Adevarul

Mi-era drag Basescu dar mai drag mi-e Adevarul

de Victor Roncea

Motto: „Adevărul rămâne, oricare ar fi soarta slujitorilor săi” – Gh. I. Bratianu

La Referendum nu votezi Ponta si Antonescu versus Basescu. Votezi DA pentru alegeri anticipate!

Cu alte cuvinte, daca Basescu va fi demis la Referendum nu e nici o problema! Astfel va putea candida la alegerile prezidentiale anticipate chiar el, pentru ca nu si-a incheiat cel de-al doilea mandat, dar si pupilul sau si al lui Plesu, Mihai Razvan Ungureanu, micul utecist ajuns acum “maaaree”. Si chiar le-ar putea castiga, “n-asa?”, vorba lui Brucan. De asemenea, daca Basescu va invinge prin neprezentarea electoratului sau, ceea ce este foarte posibil aproape clar acum, are sansa apoi sa-si dea demisia si sa anunte el insusi alegeri anticipate pentru a-i lasa pe cei mai mititei sa-i ia locul: ca Horia Neamtu, Cristi Preda si alti fatalai din ograda aceluiasi Plesu, mangaiati pe crestet si gadilati la burticica de grofii din GDS si ICR. Cum o fi nimerit Basescu pe langa el numai bastarzi fara de Dumnezeu de-ai lui Plesu, acest profitor al tuturor regimurilor care-i spunea din ziarul lui Patriciu ca e badaran si “lipsit de respect si simpatie umana” fata de intelectuali?! Na, ca fata de Patapievici, care considera ca romanii sunt buni de spanzurat iar Romania e ca o fecala, are respect! Ba chiar si “simpatie umana”! Toata afacerea asta de orgolii perfide costa Romania cu mult peste 20.000.000 de euro cat si distrugerea imaginii tarii pe termen lung, pe mana colonelesei Monika Makarov. Iata ca Der Spiegel confirma intr-o analiza la rece ceea ce am sustinut si eu aici din primul moment: avem de a face de fapt cu o bataie oribila intre gasti corupte, pentru controlul puterii. Din pacate, chiar in jurul celui mai simpatic presedinte al Romaniei de pana acum – l-am numit pe Traian Basescu – roiesc cele mai nefaste javre din istoria recenta a tarii. Mi-era drag Basescu dar mai drag mi-e Adevarul. Pentru cei care chiar isi doresc sa inteleaga ceva, recomand articolele edificatoare de aici:

STOP MINCIUNII. La Referendum nu votezi Ponta si Antonescu versus Basescu. Votezi DA pentru alegeri anticipate! AJUNGE!

Reactii (discutabile):

NAPOCA NEWS: Băsescu e pierdut! Până şi jurnalistul de casă Victor Roncea l-a trădat. Vezi cum îl susţinea pe Băsescu în 2007

Editorial | 24-07-2012

Şoc în lumea presei de partid! Victor Roncea, cunoscut ca şi jurnalist de casă al lui Traian Băsescu, a declarat pe blogul personal că va vota pentru demiterea preşedintelui suspendat. După ce a activat ani de zile pentru apărarea intereselor lui Traian Băsescu, transformându-l pe acesta într-un cruciat al Neamului Românesc, un duşman al Rusiei Sovietice şi al revizionismului maghiar, Victor Roncea şi-a schimbat până şi bannerul la site: 29 iulie – Ziua Imnului Naţional. Deşteaptă-te Române! Votează DA pentru România ta!

Motivaţia fostului jurnalist de la Ziua, care de câţiva ani nu are nicio slujbă dar cu toate acestea trăieşte bine-merci în Bucureşti, este apropierea lui Băsescu de Mihai Răzvan Ungureanu, de Cristian Preda şi Monica Macovei: “Avem trei tovarasi de nadejde ai Partidului, incercand sa-si ascunda carnetele rosii cu camasile negre la guler. Unul e utecist ungurean – asa s-a autointitulat. Dar e si moldovan – tot asa, chiar el s-a autoproclamat. Apoi mai avem un eurouasecerist propagandist PCR si o tovarasa procuror, de “dreapta”, care vedeti dumneavoastra mai jos ce frumos il absolvea de crimele din 13-15 iunie 1990 pe ministrul de interne de atunci, generalul Chitac.”

Victor Roncea a fost chiar dat afară în 2007 de la Ziua de către Sorin Roşca Stănescu, pentru că a răspândit un mesaj pro-Băsescu prin intermediul asociaţiei Civic Media pe care o conduce. “Este un mesaj de sustinere a presedintelui Basescu si a politicii sale proamericane pe care l-am conceput si l-am semnat impreuna cu mai multe organizatii ale societatii civile”, declara Victor în aprilie 2007, într-o situaţie identică cu cea de acum. Recompesele pentru Victor Roncea nu au întârziat să apară: delegaţii alături de MAE şi Cristoiu în Iran (2012), acces la dosarele secrete care trebuiau scurse în presă (vezi cazul desconspirării nevestei lui Pleşu ca fiind agent al SIE), dar şi multe, multe poze de pus la înrămat. A se vedea la sfârşitul acestui articol.

Ce a dus la trădarea lui Victor Roncea, nu putem şti. Presupunem doar că este vorba de mulţi, mulţi bani. Altfel cum ar fi putut devotatul Victor Roncea, acest duşman al Rusiei KGB-iste şi iubitor al lui Larry Wats – CIA, să sară de partea “ruşilor” care ajută din umbră debarcarea lui Băsescu.

Dar înainte să schimbe taberele, Roncea a mai făcut o faptă bună pentru Băsescu. A reuşit alături de prietenul său, yoginul Rapcea, să blocheze înfiinţarea Partidului Naţionalist, aripa politică a Noii Drepte. Mai jos vedeţi o poză cu Victor chiar la o manifestaţiei a Noii Drepte, vorbind frumos despre Naţionalism, ca apoi să simuleze o rupură în conducerea ND prin marioneta urofilă Rapcea pe motive ideilogice: Partidul Naţionalist nu ar fi de dreapta, cel puţin nu la fel ca şi Partidul Noua Republică a lui Mihail Neamţu, ochelaristul opărit născut prematur de Băsescu, sau ca institutul de centru-dreapta al lui Ungureanu. Ipocrizia face ca tocmai susţinerea lui Ungureanu de către Băsescu să declaşeze dezicerea publică a lui Roncea de tătucul său Băsescu. Acelaşi Ungureanu căruia i s-a fpcut “părtie” cu mişcarea sa de dreapta tot de către Roncea şi Rapcea, prin sabotarea Noii Drepte.

La final, vă las cu nişte poze memorabile din cariera construită de “servicii” a lui Victor Roncea. Cele mai multe poze sunt cu “foşti şefi” ai ziaristului. Oare cine o fi “actualul şef”? Rămâne de văzut în episodul următor din serialul “Securiştii inventaţi la Piaţa Universităţii fac lucruri trăznite”. Fără vreo legătură cu persoanele menţionate, bineînţeles. Lectură plăcută a declaraţiei de mai jos, concepută de Roncea în 2007. Să ne prefacem că suntem în 2012.

George Bara

INITIATIVA SOCIETATII CIVILE DE SUSTINERE A PRESEDINTELUI ROMANIEI SI A PRINCIPIILOR SALE

Romania si romanii se afla in pragul unei veritabile lovituri de stat. Mecanismele utilizate acum pentru preluarea controlului total al statului roman sunt insa mult mai sofisticate decat cele uzitate de serviciile speciale ale fostei URSS in 1989. Daca in 1989 anticomunismul natural al romanilor, manifestat vehement in strada, a stricat din planurile initiale ale Moscovei, acum, paralizia civica impusa de manipularile media, fac ca romanii sa asiste aproape impasibili la noua lovitura de stat, instrumentata insa de aceleasi forte, cu sau fara cunostinta participantilor la aceasta operatiune.

In opinia noastra, lovitura de stat construita sub forma unei operatiuni informationale complexe, urmareste ca, prin suspendarea Presedintelui Romaniei, parghiile statului roman sa fie preluate de grupuri de interese politico-economice care sa subordoneze capitalului rus controlat de serviciile secrete ruse si ultima reduta politica de aparare a statului roman – Administratia Prezidentiala.

Miza depaseste granitele Romaniei: controlul frontierei NATO si UE ofera Rusiei un avantaj tactic de importanta majora in evolutiile geostrategice ale zonei si in cadrul conflictului geopolitic pe care Federatia Rusa il are cu Statele Unite ale Americii in zona Marii Negre si a Caucazului.

Romania si-a croit cu greu accesul la o resursa de securitate nationala. Deschiderea Romaniei catre Europa si instalarea pe teritoriul tarii noastre a bazelor militare SUA – singurul scut real impotriva amenintarii imperiale si seculare a vecinilor nostri de la Rasarit – a starnit o agitatie puternica.

In fapt dezbaterea publica nu este neaparat “pro si contra” Presedintelui tarii iar criza din Romania nu are de-a face exclusiv cu Traian Basescu, desi este fara indoiala pretextul principal al acesteia. Traian Basescu, omul, are tarele lui si imperfectiunile lui, mai mult sau mai putin perfectibile, are anturajul si slabiciunile sale, cu toate speculate la maximum de Coalitia restauratiei sistemului oligarhic filorus in Romania.

Insa Traian Basescu, presedintele Romaniei, reprezinta garantul sigur al angajamentelor de securitate euro-atlantice ale tarii si singurul presedinte de pana acum care apara la nivel national, european si international cauza Basarabiei si Bucovinei si drepturile comunitatilor romanilor deznationalizati din jurul granitelor.

O oligarhie care descinde din nomenclatura comunista si cazacii Securitatii si care a proliferat indiferent sub ce culoare politica, si-a vazut interesele amenintate de politica pro-americana promovata de Traian Basescu. Inca de la investitura, referirile sale la concepte de securitate de inspiratie atlantica au provocat reactia adversa a unor directori de opinie aflati pe fagasul unei geopolitici opuse euro-atlantismului.

Apoi, pretentia dominatoare a gruparii oligarhice s-a lovit de cerbicia unui presedinte care a formulat raspicat cateva principii si le-a lasat sa se afirme. Marea coruptie a devenit un subiect principal, s-au dat curs anchetelor ce implica reprezentanti ai puterii de stat acuzati de infractiuni foarte grave, pornind de la evenimentele din decembrie 1989 si iunie 1990 si continuand cu devalizarea continua a statului, pana in ziua de azi. Printre acestia, la loc de frunte se afla Ion Iliescu, unul dintre artizanii conjucturii politice actuale.

Ani grei de puscarie i-ar astepta atat pe unii dintre actorii proeminenti din lumea politica si din zona afacerilor frauduloase cat si pe unii dintre complicii acestora din randul serviciilor secrete. Finalizarea unor dosare de cercetare penala si apropierea termenului de trimitere in instanta a inculpatilor a creat o tensiune fara precedent in spatiul public, manifestata si prin ofensiva unor campanii mediatice furibunde si demolatoare.

Obstinatia atacului la Presedintie si-a atins obiectivul. Executia publica a presedintelui Traian Basescu a avut loc intr-o incercare disperata de inlaturare a influentei publice a acestuia.

Presedintele Basescu are dreptul la respectul nostru pentru incercarea curajoasa de rupere a tentaculelor Organizatiei oligarhilor. Initiativa noastra, a unor organizatii civice si a unor exponenti ai unor miscari de rezistenta si opozitie fata de sistemul comunist urmareste expunerea publica si blocarea intereselor “Coalitiei ticalositilor” care a construit scenariul incercarii de rasturnare a ordinii constitutionale din Romania. Presedintele Basescu a ramas doar cu cuvantul sau, dupa cum spunea si fosta sa consiliera. Insa cuvantul sau are o greutate imensa: greutatea natiunii care l-a ales. O majoritate tacuta a votat un presedinte care vorbeste si pentru ea. Presedintele a ales sa fie vocea apasata a acestei majoritati.

Credem ca afimarea raspicata a adevarului, utilizarea transanta a cuvantului, inclusiv in Piata publica, are rost si urmari. Vom urmari prin toate mijloacele realizarea principiilor enuntate public de presedintele ales de cetatenii Romaniei conform idealurilor noastre din Piata Universitatii 1989-1990.

Centrul Rezistentei Anticomuniste

Blocul National al Revolutionarilor, Presedintele de Onoare al Senatului

Seniorii Ligii Studentilor

Grupul Independent pentru Democratie

Fundatia Nationala pentru Romanii de Pretutindeni

Liga Tinerilor Romani de Pretutindeni

Agentia Romanian Global News

Asociatia Civic Media

Centrul Cultural Israeliano-Roman, Israel

Asociatia Restitutio in Integrum

Asociatia ROST

Asociatia Victimelor Mineriadelor

VEREIN Demokratische Euro-Observator für Kunst-Kultur-Sozialpolitik,
Germania

Federatia Educatiei Nationale

Liga Studentilor din Universitatea Galati

Organizatia Studentilor Basarabeni

Institutul “Fratii Golescu” pentru Relatii cu Romanii din Strainatate

Consiliul Mondial Roman, SUA

Consiliul Romano-American, SUA

Revista Spirit Romanesc, Australia

ASCOR Basarabia

Miscarea Tinerilor Europeni din Moldova

ion-cristoiu-si-victor-roncea-la-palmyra-foto-blog-roncea
a-magureanu-roncea
ioan-talpes-la-ziua-cu-victor-roncea-care-face-reclama-la-yves-saint-laurent1
aurel-rogojan-gen-iulian-vlad-si-victor-roncea
victor-roncea-si-george-cristian-maior-seful-sri
roncea-uap-icr-actiunea-atelier-35
victor-roncea-la-o-manifestatie
teoctist-basescu-roncea-anania
Victor Roncea si Traian Basescu Civic Media Ziua Mic
roncea_DA

 

Comentarii

  1. Torero

    Ruşine Victor Roncea. Era gata să mă păcăleşti că esti un
    luptător anicomunist. Bine că ţi-ai dat arama pe faţă. Nu merg la vot, nu vreau să legitimez lovitura de stat dată de doi golani

  2. Multumesc pentru articolul relativ obiectiv. Un singur amendament am: n-am nici o treaba cu blocarea nici unui partid si nici cu scandalul dintre Mihai si Tudor, care, din cate inteleg, a pornit de la cel din urma. Rafuielile voastre interne nu imi fac nici mie nici o placere si va rog sa nu mi le puneti mie in carca. Eu va doresc sa candidati cat mai repede, chiar cu personalitati care candideaza independent sau ca Asociatie, dupa modelul brevetat de 22 de ani de UDMR. Nu neg ca sustin pozitia avocatului Rapcea care se intreba, la randul lui, daca amanarea la nesfarsit a participarii la alegeri a ND nu era legata de ideea de a i se face pista MeReU Tradatorului. Deci tocmai invers de cum ati relatat voi. Daca sunteti asa de buni observatori ai spatiul media ati fi observat ca eliminarea mea treptata din presa a inceput pe 5 decembrie 2007, daca va spune ceva aceasta data. Pana la acea data, ca sa va dau un singur exemplu, eram prezent de trei ori pe zi la TVR: dimineata la pranz si seara :) . La TVR 1, 2 si International. Cam de pe 6 decembrie si pana azi nu am mai fost invitat decat o singura data, din greseala :) . Ha, ha, ha! Hai ca m-ati amuzat cu articolasul vostru. Motivele despartirii mele de Basescu sunt mult mai multe, I le-am spus si lui. In principal sunt legate de aservirea lui fata de GDS si ICR. Pentru cine vrea sa se edifice, il invit aici: http://roncea.ro/2012/07/21/stop-minciunii-la-referendum-nu-votezi-ponta-si-antonescu-versus-basescu-votezi-da-pentru-alegeri-anticipate-ajunge/

  3. PS: A, am uitat: chestia cu banii e de rahat.

Print Friendly, PDF & Email

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.