Băsescu rămâne pe tuşă pentru că a început să funcţioneze justiţia în România - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Băsescu rămâne pe tuşă pentru că a început să funcţioneze justiţia în România

Decizia FUNDAMENTAL CORECTĂ luată de Curtea Constituţională demonstrează că, dincolo de calcule despre cine a numit pe cutare judecător, membrii CCR n-au vrut să se păteze cu o hotărâre luată pe baza unor liste electorale  depăşite. Cerând instituţiilor statului să actualizeze aceste liste şi oferind un termen realist, de 40 de zile, pentru această operaţiune, CCR a arătat că, târâş-grăpiş, justiţia a început să funcţioneze în România.

Şi, evident, prima “victimă” a acestui fapt este fix Băsescu, adică impostorul care clama că fără el se duce justiţia de râpă.  Cerând insistent CCR să invalideze referendumul pe baza unor liste electorale evident depăşite, Băsescu şi ciracii săi din PDL au demonstrat că îi interesează nu independenţa şi imparţialitatea justiţiei române, ci doar CONTROLUL DE PARTID ASUPRA JUSTIŢIEI.

Sigur, acum urmează o luptă la baionetă pentru fiecare votant înscris pe liste, luptă în care primarii PDL vor încerca să ţină pe liste şi morţii de la cutremurul din ’77, în vreme ce primarii USL vor încerca să scoată şi căpşunarii plecaţi din ţară de 2-3 luni. Asta contează însă mai puţin, pentru că ţine de eterna ţigăneală a politicii balcanice. Important este că, poate pentru prima oară de când există în acest format, Curtea Constituţională a luat o decizie pe care nu o poate ataca cu argumente raţionale nici una dintre părţile implicate în jocul politic.

Adrian Niculae

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.