Adrian Majuru: Soldatii lui Basescu si soldatii lui Voiculescu, virusii urii si ai politicianismului, cancerul României - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Adrian Majuru: Soldatii lui Basescu si soldatii lui Voiculescu, virusii urii si ai politicianismului, cancerul României

Un joc de zaruri politice numit “România”

de Adrian Majuru

“În inima omului politic sălășluiește o peșteră de tâlhari, iar mintea lui e cuibar de vipere și fagure de viespi” – Petre Pandrea

Combatanții sunt fără scrupule. Cele două tabere Băsescu vs.Voiculescu sunt la final de bătălie și au ajuns să arunce în luptă ultimele forțe, cei din urmă soldați, cele mai nebănuite strategii pentru a obține puterea. Puterea de a deține acest popor necondiționat! Un popor, pe care nici măcar nu s-au căznit să-l numere, să afle câți sclavi au mai rămas în masa de manevră din lagărul sărăciei în care este înlănțuit. Cât de protejați sunteți, vă puteți da seama, dragi cititori, cât de sigură vă este viața în fața acestui haos administrativ dirijat, haos sprijinit de hărți demografice diferite, hărți impuse de circumstanțele beneficiilor combatanților. Avem o hartă demografică a asistentei sociale diferită de harta demografică a ministerului de interne după cum harta demografică a celor care fraudează bugetul statului trebuie sa fie bine păstrată și ascunsă de privirile celor care plătesc pentru ei la bugetul statului.

Liderii celor două tabere combatante suferă de nenorocitul delir al grandorii care este anti-românesc și seamănă cu pofta broscoiului care vrea să ajungă bou și… crapă, ca în fabula lui Grigore Alexandrescu, de la 1848. Avem prea mulți boi politici mapamondici pentru o broscuță de țărișoară. Când se bat bivolii, mor broaștele în lac. Și câte or fi murit de nu mai ies la socoteală listele electorale!!

De peste 50 de ani toți nătărăii dâmbovițeni se visează recoltând aplauze pe malurile Senei sau ale Tamisei iar umflarea epigonică în pene ale acestor cariere ratate, ne epuizează de speranțe și energie.

Politicienii noștrii șlefuiți în comunism sau, cei mai tineri, pregătiți de mentori șarlatani ai vechiului regim comunist, au colmatat pentru câteva generații salvarea noastră politică. Acești șarlatani politici au numai apetituri și sunt egoiști prin substanța lor vie. Fiindcă nu au bază materială decât aceea acumulată prin jaful zarurilor aruncate, își trădează patria pentru arginți. Unii dintre ei, cert regimul Băsescu, au intrat în solda marilor puteri străine pentru a-și menține situațiile.

Deși are morală schimbătoare, după cum bate vântul intereselor, politicianul nostru nu este în stare să comită infracțiunea măreață, inteligentă sau de forță vitală ci este priceput la mica ciupeală, între bacșiș, cadou și milogeală. Dovada furtul ciupit al combatanților cu prilejul referendumului și remiza dintre cele două tabere care a ieșit de aici iar apoi milogeala lui Băsescu pe la porțile stăpânilor la care cotizează cu independența economică a țării, pentru a fi sprijinit să dea el lovitura de stat de care se tot plânge că ar fi victimă nefericită. Iubitorul de dictat strigă: lovitură de stat, strigătura lui fiind, de fapt, gestul final pe care nu a reușit să-l pună în aplicare și este tare furios pe hazardul care l-a oprit la timp.

Este tot mai limpede că politicianismul este cancerul României, cultivat cu inspirații și cu arginții marilor puteri, căci nu întamplător mai iese din albia diplomatică ambasadorul SUA să dea indicații politicienilor români aflați în simbrie americană.

Ceea ce vedem la taberele Băsescu vs Voiculescu este neputință pentru a convinge și rățoială sterilă cu jigniri și amenințări. Din istorie se știe că neputința este starea de colonialitate față de indicațiile stapânului străin iar rățoiala este expresia unei puteri castrate. De aceea sunt servili cu străinii care dau indicații sau intervin mizerabil ca dl. Barroso și foarte impertinenți cu cei mici, cu poporul român de la care culmea tupeului, își mai arogă și legitimitatea. Ăștia se bat deasupra noastră. Neputincioși și castrați.

Parafrazându-l pe Petre Pandrea, în România nu există „nici măcar un cod al bandiților politici și nici norme la tâlhărie de drumul mare, fiindcă haiducul se amestecă cu jefuitorul, în intelectualul român se trezește negustorul speculant, în negustor zărești pickpocket-ul, iar hoțul de buzunare este duhovnic în sânul familiei.”

În România ranchiuna este ridicată la rangul de doctrină politică dovadă amenințările cu închisoarea făcute de Băsescu împotriva românilor care nu l-au votat la referendum.

În politica românească nu se gospodărește nimic, nu există creație, amiciție, loialitate sau cavalerism. Politica a devenit denigrația tuturor valorilor sacre și luminoase, politica actuală înrudindu-se prin structură și afinități elective cu gangsterlâcul. În timp ce gangsterii americani au fost mai loili în traficul lor cu alcool, voturi, bani etc, politicianul român, spune Petre Pandrea, a intrat în soldă și s-a modelat ca nazistul german, fascistul italian și democratul francez. “De altmineri, fenomenul are un caracter generalizat intercontinental și se drapează cu mucuri de idei, cu zdrențe pluricolore și cu programe vagi.”

La noi alegerile se falsifică din nașterea statului modern român și îndată cum s-a pronunțat scrutinul, avem de-a face cu o lepădătură, cu un născut mort. Atunci ne trebuie automat alegeri noi. Data alegerii o stabilesc cancelariile străine și zodiacul internațional.

PS: „Omul politic nu cunoaște morala, gratitudinea și noblețea sentimentelor. A spune că omul politic este imoral nu-i exact. El e amoral și duplice. Se teme de imoralitate, fiindcă acuza îi atârnă ca ghiuleaua de picior în fața opiniei publice și poate fi demascat. Sunt imorali în doze homeopatice, pe înfundate și în cerc restrâns. Ultimul țăran și ultimul proletar au table de valori morale în inima și în mintea lor. În inima omului politic sălășluiește o peșteră de tâlhari, iar mintea lui e cuibar de vipere și fagure de viespi.” (Petre Pandrea)

Cotidianul.ro

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.