Se intampla in Romania. Angajatii unui Institut de Cercetare din Ploiesti nu isi primesc salariile de doi ani. Un Apel disperat pe adresa autoritatilor "statului roman" - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Se intampla in Romania. Angajatii unui Institut de Cercetare din Ploiesti nu isi primesc salariile de doi ani. Un Apel disperat pe adresa autoritatilor “statului roman”

Desi in urma cu sase luni, mass media si agentiile de presa transmiteau ca angajatii unui Institut din Ploiesti isi primesc banii dupa ce ANAF le-a blocat conturile timp de un an si jumatate, de fapt situatia nu s-a schimbat nici azi, dupa doi ani de neplata! Publicam mai jos apelul disperat al celor 55 de angajati ai Institutului National de Cercetare-Dezvoltare Utilaj Petrolier adresat presei si autoritatilor statului. Aproape incredibil, dar adevarat.

PETITIE

CATRE:    Presedintia Romaniei,

Guvernul Romaniei,

Ministerul Industriei si  Comertului,

Ministerul Cecetarii,

Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie.

 

Noi, salariatii Institutului National de Cercetare Dezvoltare Utilaj Petrolier, din Ploieşti, institut cu capital integral de stat , re-re-revenim si in 2013 cu o noua PETITIE prin care va solicitam sa intreprindeti demersurile necesare pentru clarificarea din punct de vedere juridic si financiar a situatiei fara precedent si unica in Romania a Institutului National de Cercetare-Dezvoltare Utilaj Petrolier, din localitatea Ploiesti, Str. Piata 1 Decembrie 1918 nr. 1, jud. Prahova, deoarece  toate demersurile şi manifestările întreprinse de noi pe parcursul ultimilor doi  ani  nu au avut nici un ecou, toate instituţiile statului sesizate  nu au reacţionat în nici un fel, la ora actuală nimeni nu-şi asumă nici o responsabilitate  pentru rezolvarea situaţiei disperate în care ne aflăm, dupa cum urmeaza:

 1). Desi au trecut  6 luni de la numirea unui reprezentant legal, respectiv a Directorului General, activitatea  nu s-a deblocat in nici un fel, cei responsabili nu au luat nici o masura  de remediere a situatiei, Consiliul de Administratie nu a fost convocat niciodata, deoarece  nu au fost nominalizati  membrii acestuia nici pana astazi, avand in vedere situatia in care se afla acest institut national!!!

  2). La aceasta data , salariile noastre sunt  neincasate din octombrie 2010 adica de peste 2 ani de zile, fara ca nimeni din cei responsabili, sa faca ceva!

Referitor la  conditiile de munca  existente in secolul XXI la IPCUP Ploiesti, pentru un stat membru in Uniunea Europeana, acestea sunt neschimbate: a doua iarna fara  caldura, energia electrica este sistata, lipsa internet, lipsa telefon, lipsa fax, apa doar la parter!!

In tara noastra, ne simtim abandonati de autoritati si tratati ca cetateni de mana a doua, ca niste sclavi, fara nici un drept, cu toate ca lucram legal la stat, cu contracte de munca incheiate pe perioada nedeterminata!!!

3). Cele doua intalniri ale Comisiei de Dialog Social organizate la nivelul  Institutiei Prefectului-judetul Prahova, nu s-au concretizat cu absolut nici o initiativa, mai ales ca la ultima intalnire din partea MECMA si OPSPI nu a participat nici un reprezentant, cu toate ca  au fost instiintati si invitati la aceasta dezbatere.Inca o dovada a ,,interesului’’ manisfestat de catre forul nostru tutelar privind situatia fara precedent existenta la acest institut national:salarii restante neincasate de peste 2 ani!! Conducerea Prefecturii Prahova precum si a Consiliului Judetean Prahova, au promis ca ne vor sprijini in demersurile noastre dar nu s-a intamplat absolut nimic, decat un exercitiu de imagine inaintea alegerilor parlamentare!Nici macar furnizarea de energie electrica la o cladire de interes public nu au reusit s-o rezolve, in ciuda promisiunilor.

4). Continuam sa sesizam in toate petitiile  abuzul facut de ANAF, care numai in anul 2011 ne-a ,,furat’’ peste 1.300.000 lei (jumatate din salariile noastre),  fara sa conteze restantele noastre salariale, conform art. 149, alin(12) din codul de procedura fiscala!!!

5). Cu această ocazie vă readucem în atenţie  faptul ca   Ministerului Economiei Comerţului şi Mediului de Afaceri (M.E.C.M.A.), îi revine prin HG de înfiinţare a institutului (HG 276/1999), responsabilitatea de coordonare a activităţii INCDUP-IPCUP Ploieşti, de a numi şi revoca funcţia de Director General, de a numi şi revoca membrii în C.A., prin Ordin al ministrului, de a aproba în fiecare an Bugetul de venituri şi cheltuieli, de a analiza şi valida exerciţiul financiar al fiecărui an, deci responsabilităţi esenţiale în actul conducerii institutului conform următoarelor articole din HG 276/1999 şi anume:art.19, alin (1) si (2), art. 20 lit. d), e),f) si g), art. 21, art. 31 alin. (2), art. 32 alin (2).

6). Este de neinteles cum salariaţii acestui institut, angajaţi legal cu contract individual de muncă pe perioada nedeterminata, la o firmă cu capital integral de stat, păstorită de consiIiul de administraţie format din reprezentanţi numiti de minister, în ROMÂNIA anilor 2013, membră în Uniunea Europeană, să nu-si primească drepturile salariale de peste  2 ani, fara ca acest lucru sa dea de gandit autoritatilor statului, respectiv institutiilor abilitate in rezolvarea acestor probleme!!!

7). Solicitam d-lui Prim Ministru VICTOR PONTA sa dispuna un control temeinic pentru clarificarea situatiei acestui institut, cei vinovati de aceasta stare de lucruri sa fie trasi la raspundere, prin acest gest sa fie redobandita increderea in institutiile statului, incredere spulberata la aceasta ora!Mentionam ca s-a derulat la sfarsitul anului 2012 un control din partea Curtii de Conturi Prahova, control ale carui rezultate nu le stie nimeni la aceasta ora!!!

8). Ca cetateni ai acestei tari, consideram  ca, in conformitate cu LEGEA nr. 53 din 24 ianuarie 2003 (*actualizată*), respectiv Codul Muncii (actualizat pana la data de 30 aprilie 2011*), NE SUNT INCALCATE GROSOLAN SI IN TOTALITATE DE CATRE ,,ANGAJATORUL’’ IPCUP, urmatoarele prevederi ale legii de mai sus, privind raporturile de munca  precum si jurisdictia muncii, dupa cum urmeaza: cap.II, art. 37, art. 38, art. 39, alin (1), lit.a), art. 40, alin (1), lit. a), alin.(2) lit. c), f) si h).

9). Rugam reprezentantii Ministerului Muncii, personal pe  d-na ministru Mariana Campeanu, ca impreuna cu  conducerea  Inspectoratuli Teritorial de Munca Prahova, sa clarifice din punct de vedere juridic care este statutul nostru la ora actuala, ca salariati cu contract de munca pe perioada nedeterminata, sa se ia masurile necesare deoarece pe linie de legislatia muncii ne sunt incalcate grosolan si repetat  drepturile noastre!!!

Prin prezenta petitie, rugam institutiile responsabile sa ANALIZEZE  si sa gaseasca rezolvarea legala pentru situatia disperata in care Se afla SALARIATII ACESTUI INSTITUT NATIONAL!

                       

Urmeaza lista de semnaturi.

Dumnezeu sa-i ajute ca vreun stat roman nu prea mai exista!

Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.