Bentita tricolora a tinerei Sabina Elena i-a stat in gat lui Traian Basescu. Renumele de presedinte al tuturor ungurenilor, reconfirmat in direct la TV - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Bentita tricolora a tinerei Sabina Elena i-a stat in gat lui Traian Basescu. Renumele de presedinte al tuturor ungurenilor, reconfirmat in direct la TV

Traian Basescu Presedintele tuturor ungurenilor vs Sabina ElenaIntrebarile Ziaristi Online: De ce Presedintele Romaniei nu ne poate spune (de noua ani) cu ce se raspunde la steagurile maghiare? Dar stie sigur ca nu cu bentite tricolore, ca tanara Sabina Elena… Poate se raspunde cu Steaua Romaniei pentru Laszlo Tokes si un gulas cu Viktor Orban? Si inca una: in zecile sale de relaxari in “Tinutul Secuiesc” de cate ori s-a intalnit cu reprezentantii romanilor din Harghita si Covasna? Sa raspundem noi: De 0 (zero) ori.

Ghimpele: Traian Băsescu şi bentiţa tricoloră. Anti-naţionalismul unor politicieni români şi separatismul maghiar

de Dan Necea

În stenogramele Wikileaks, secţiunea românească, se află expus limpede punctul de vedere al lui Traian Băsescu despre naţionalismul românesc. Preşedintele îi defineşte pe unii politicieni drept „mici naţionalişti dezgustători”, într-un schimb de opinii cu ulterior notoriul ambasador Gitenstein. În aceste condiţii cum să ne mai uimească atitudinea sa faţă de „scandalul” bentiţei tricolore?

Prezent în urmă cu trei zile la o televiziune, la oră de vârf, Traian Băsescu, întrebat tranşant despre atitudinea sa în raport cu atitudinea Sabinei Elena a răspuns alunecos, cu pseudo-abilitatea ce a  devenit deja o trăsătură a persoanei sale publice: ”nu se răspunde la steaguri (maghiare – n.r.) cu bentiţe.”

Chestionat mai în amănunt de jurnalist, Băsescu a subliniat că „ştie totul” în legătură cu acest scandal, inclusiv manifestările liceenilor maghiari din 1 decembrie 2012. În acest context, considerăm primul său răspuns ca fiind de neînţeles.

De ce nu se poate răspunde steagurilor maghiar cu bentiţe tricolore? De ce să anulezi cu o tuşă groasă şi un hăhăit isteţ Gestul Sabinei Elena? Ar trebui răspuns cu steaguri? Cu manifestaţii? Cu tăcerea „mahalalei inepte” de care vorbea Theodor Baconschi? Cu „ghici ghicitoarea mea cine va pleca”?

Din Ardeal nu poate pleca nimeni, de aceea toţi cetăţenii români – şi nu numai – sunt condamnaţi la respect. Dar un respect reciproc, nu un respect al sfidării din ce în ce mai agresive a uneia dintre părţi.

Însă unii politicieni pot – şi trebuie – să plece. Guvernul Tăriceanu făcea şedinţe comune cu guvernul socialist de la Budapesta. Astăzi Tăriceanu nu mai este la vârful politicii. Victor Ponta îi urmează modelul, alături alunecosul său consilier, Frunda Gyorgy.

Cât despre Traian Băsescu şi colegul său de boicot, Orban Viktor, ei nu au priceput nimic. Nici măcar din revoltele din 2005 sau din 2010. Întrucât nu înţeleg libertatea. Nu înţeleg adevăratul curaj. Civic. Nu înţeleg pe Sabina Elena ori pe Raed Arafat. Însă voi îi înţelegeţi.

Sursa: Ghimpele via Ziaristi Online

Documentare: Tanara eleva romanca din Covasna Sabina Elena, persecutata de profesorii maghiari ai Liceului “Korosi Csoma Sandor”, sub ochii autoritatilor la fel de maghiare. Mesajul Sabinei catre Romani. DAT IN CAUTARE: ZSOLT LENDVAY-SIMON. UPDATE: Programul manifestatiilor de solidaritate din tara

Print Friendly, PDF & Email

18 comments

  • De ar fi numai el! Toata clasa politica a fost la fel. Dupa ’89 Iliescu a dat Moldova rusilor atunci cand a recunoscuto ca republica la fel si cu Bucovina de Nord! Internetul va sta la dispozitie! Sa mai punem la socoteala privatizarile facute de toti politicieni si vanzarea resurselor ! Insula Serpilor, gazele de sist, Rosia Montana, padurile, datoriile catre Romania de la diverse tari sterse! Sunt multe, toti din clasa politica au FURAT si ne VAND!Indiferent de pardit toti sunt HOTI!

 1. Mihai Mereuţă

  Apropo de bentiţa pe care i-aţi amplasat-o lui T. Băsescu, uitaţi-vă la emisiunile tv din perioada evenimentului de la Covasna, să vedeţi ce cravată purta Domnul Preşedinte! Într-una din zile avea o cravată cu dungi verzi, dispuse pe verticală, intercalate cu dungi de culoare deschisă, cred că spre galben sau alb. Vă spun ceva aceste culori, purtate de un preşedinte fie şi la o banală cravată?

 2. Mihai Mereuţă

  Cred că această fotografie dacă a-ţi posta-o ar fi revelatoare, nu ar mai fi necesare alte comentarii!

 3. Gogu

  Figura acestui monstru nu e a unui european ! La fel si comportamentul ! Poporul Roman isi merita soarta fiindca il suporta, desi NICIODATA NU A CISTIGAT alegerile ci i-a fost dat postul prin cele mai scirboase manevre !
  Ar trebui sa nu-l mai bagam in seama; la fel pe ciracii lui din toate gastile ce-si spun partide !
  Nici o ”politica” nu-i justifica toleranta fata de gesturile antiromanesti, provocatoare si pline de ura, desi mereu afirma ca el ”pentru Romania” etc.
  Acest om este mai toxic decit Pacepa; el continua sa ne distruga, zi de zi, dispretuindu-ne si rizindu-ne in nas !
  Stie cineva solutia ?

 4. andreica gogu

  sunt de-a-dreptul oripilat de prestatia ziaristilor ce participa la conferintele de presa ale lui base; oameni buni desi va cenzureaza la o singura intrebare aveti curajul si adresatii urmatoare intrebare : “domnule basescu cum explicati faptul ca nu aveti nicio opinie vizavi de manifestarile antiromanesti ale extremistilor maghiari in timp ce nu incetati sa-i criticati pe cei care sunt ingrijorati de efectul potential al acestor manifestari

 5. lau

  Se ştie că, Ungaria are un interes major pentru ca România să nu intre nici în anul 2013 în spaţiul Schengen şi acţionează în această direcţie, cu sprijinul Olandei, Finlandei şi Germaniei. Ca urmare, românii get-beget acceptă acordarea, cu multă generozitate şi în mod gratuit, a cetăţeniei şi paşaportului din partea Ungariei, fără să cunoască limba ungară, Constituţia şi imnul, istoria şi geografia acestei ţări. Pe cale de consecinţă, românii care obţin şi cetăţenia Ungariei se pot angaja uşor în toate ţările Uniunii Europene, fără niciun fel de restricţii. Mai nou, pensionarii români get-beget care cer şi obţin cetăţenia ungară beneficiază de pensie din partea Ungariei, pensie care este de două, trei ori mai mare decât pensia din România, la care sunt obligaţi să renunţe. Pe surse, s-a aflat că sunt peste 2,5 milioane de cetăţeni români care au obţinut dubla cetăţenie în Ungaria. Zilnic se duc în Ungaria mii de români, în cele 920 de localităţi, pentru a dobândi cetăţenia acestei ţări şi paşaportul unguresc. Acţiunea diabolică de acordare a cetăţeniei ungare pentru românii get-beget constituie un precedent foarte periculos pentru Uniunea Europeană, dar pentru Guvernul Ungariei este prioritatea numărul unu. Până în toamna anului 2014 se acţionează pentru acordarea cetăţeniei ungare pentru cel puţin încă două milioane de români. Apoi, Ungaria va solicita organismelor europene de la Bruxelles să constate, pe bază de acte de identitate şi paşapoarte, că în Ardeal sunt 4-5 milioane de cetăţeni unguri. Apoi cer autonomia teritorială a acestei provincii istorice româneşti, prin aplicarea principiului autodeterminării popoarelor.

 6. MUDAVA DACIA

  autonomia in tara luTATARU SI DOM SEF ar pute fi OARE..insa LA VOTARE TOTI VOM VOTA TARA DACIA mare..JURAM PE BENTTITA ..SI PE PIATRA DACIT ..SA nu-i votam ca sau baronit…

 7. anonim

  Avem nevoie de o confirmare, din partea eXpress, pentru a prelua informatiile furnizate de lau, ma refer la acordarea de pensii romanilor care obtin cetatenia ungara.

 8. cherestoy

  ieri, 25 mai 2013, cei doi sefi ai USL au facut acelasi lucru. au participat la congresul UDMR unde sefii ac. org. au cerut sub diferite forme, de fapt, dezmembrarea României asa cum au facut -o si oficiali ai Ungariei. ce au facut cei doi? Au ranjit! Un sef al Senatului Romaniei si un prim-ministru s-ar fi ridicat in picioare, ar fi protestat, pe oficialii ungurii i-ar declarat persoane non-grata pe teritoriul României si pentru sefii UDMR ar fi soclicitat procurorilor sa-si exercite atributiile, atributii ce de mult le au si nu si le exercita… Asa ca… ce mi-e asta cu bentita ungureasca si ce mi-e cei doi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.