Razboi Intru Cuvant: Institutul Elie Wiesel cere RETRAGEREA CETATENIEI DE ONOARE PARINTELUI JUSTIN PARVU! - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Razboi Intru Cuvant: Institutul Elie Wiesel cere RETRAGEREA CETATENIEI DE ONOARE PARINTELUI JUSTIN PARVU!

Parintele-nostru-Justin-Parvu-Sfant-Erou-al-Neamului-Romanesc-de-Cristina-Nichitus-Roncea-Precum-in-CerINFO:

Institutul pentru Studierea Holocaustului cere retragerea titlului de cetăţean de onoare acordat părintelui Iustin Pârvu, întrucât, în calitate de fost membru al Mişcării Legionare, “şi-a menţinut convingerile antisemite şi xenofobe”, conform unui comunicat remis redacţiei.

În 22 august, Consiliul local al Primăriei din Baia Sprie, Maramureş, i-a acordat, post-mortem, lui Iustin Pârvu, ctitorul Mănăstirii Petru Vodă din Neamţ, titlul de cetăţean de onoare al oraşului.

COMUNICAT DE PRESÀ

03 septembrie 2013

Institutul National pentru Studierea Holocaustului din România ,Elie Wiesel ” îsi exprima profunda indignare în legatura cu hotarârea din 22 august a.c., a Consiliului local din Baia Sprie, judetul Maramures, privind acordarea titlului de cetatean de onoare post-mortem parintelui  Justin Pârvu .

În memoria victimelor Miscarii Legionare – 3 prim-ministri, zeci de personalitati politice si culturale, populatie evreiasca – Institutul National pentru Studierea Holocaustului din România ,Elie Wiesel” atrage atentia asupra unora dintre manifestarile publiee ale parintelui Justin Pârvu:

Justin Pârvu, fost membru al Miscarii Legionare, si-a mentinut pe parcursul întregii vieti convingerile xenofobe, antisemite, negationiste si pro-legionare. La aniversarea a 92 de ani, i s-a cântat imnul “Sfânta tinerete legionara” (februarie 2011 ).

Preocuparea sa pentru ideea puritatii etnice este confirmata într-un interviu din 2012 , în care îsi exprima îngrijorarea fata de natalitatea scazuta a românilor si precizeaza ca “ne-au ocupat tiganii si strainii “.

Atasamentul sau fata de Miscarea Legionara s-a manifestat prin elogierea membrilor acestei organizatii fasciste si prezentarea lor drept “martiri care s-au ridicat fatis împotriva comunismului”, înfuriind “masoneria, vrajmasii crestinismului si trezind toata Europa din somnolenta în care se afla” (ianuarie 20 13).

Afirmatia sa explicita potrivit careia “în România nu a existat Holocaust “, invocarea argumentului conform caruia documentele nu probeaza acest episod istoric si descrierea Holocaustului din România ca inventie a evreilor care doresc umilirea românilor (ianuarie 2013) probeaza în mod indubitabil ca Justin Pârvu a fost un negationist al Holocaustului.

Acuzatiile conform carora evreii încearca, prin intermediul americanilor, sa extermine populatia lumii (octombrie 2009), învinovatirea acestora de tentative repetate de a denigra prezenta românilor în istorie printr-o luptâ dusa în plan cultural, religios si militar, descrierea evreilor drept persoane pentru care “crestinii sunt spurcati” si asocierea acestui grup etnic Diavolului (ianuarie 2013) indica în mod clar ca Justin Pârvu i-a manifestat public , în repetate rânduri, sentimentele de ura împotriva evreilor.

Întrucât promovarea mesajelor rasiste, xenofobe , antisemite este interzisa de Constitutia democratica a României, consideram ca imaginea parintelui Justin Pârvu nu poate fi un simbol demn de promovat si în consecinta solicitam retragerea titlului de cetatean de onare post­ mortem.

Sursa: RazboiIntruCuvant

FOTO: Cristina Nichituș Roncea

Print Friendly, PDF & Email

5 comments

  1. Pingback: SE REPETĂ ACELAŞI HOLOCAUST AL CULTURII ROMÂNE acum în 2015 | VIZIUNEA3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.