In apararea romanilor, Dan Tanasa l-a batut in instanta pe extremistul maghiar Csaba Asztalos Ferenc de la CNCD - Ziaristi OnlineZiaristi Online

In apararea romanilor, Dan Tanasa l-a batut in instanta pe extremistul maghiar Csaba Asztalos Ferenc de la CNCD

csaba asztalos cncdDe unde se vede ca Csobi Asztalos Ferenc si-a dat demisia din UDMR dar nu si pe cea din functia de extremist maghiar antiroman platit de “statul roman”:

Dan Tanasa informeaza: Curtea de Apel București a admis miercuri, 9 octombrie 2013, acțiunea subsemnatului împotriva Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Consiliului Local al orașului Borsec și Primarului orașului Borsec, Mik Jozsef (UDMR), prin care am solicitat instanței să anuleze hotărârea prin care CNCD constatase că editarea de către Primăria Borsec a unui ziar local exclusiv în limba maghiară nu constituie o discriminare la adresa mea ca cetățean român necunoscător al limbii maghiare și să constate că fapta comisă de primarul din Borsec este discriminatorie la adresa mea și altor cetățeni care nu cunosc limba maghiară.

În luna august 2012 am sesizat CNCD cu privire la faptul că Primăria orașului Borsec (Harghita) editează din fonduri publice un ziar local exclusiv în limba maghiară, fapt ce constituie o discriminare a subsemnatului pe criterii etnice întrucât mi se condiționează accesul la informații de interes public cu privire la activitatea Primăriei Borsec de cunoșterea limbii maghiare. CNCD a emis hotărârea nr. 59/06.02.2013 prin care mi-a respins sesizarea. În mod absurd, CNCD era de acord ca o primărie să publice un ziar local exclusiv în limba maghiară în condițiile în care singura limbă oficială de stat în România este limba română. Decizia CNCD nu a fost deloc surprinzătoare având în vedere faptul că președintele CNCD, Asztalos Csaba Ferenc, este membru al aceluiași partid politic ca și primarul reclamat Mik Jozsef, adică UDMR.

CNCD – Ziar Local Borsec

În luna martie a.c. am atacat hotărârea CNCD la Curtea de Apel București. Ieri, 8 octombrie, instanța bucureșteană a admis acțiunea subsemnatului. ”Solutia pe scurt: Admite în parte acţiunea. Anulează Hotărârea C.N.C.D. nr. 59/06.02.2013. Obligă pârâtul C.N.C.D. să emită o nouă hotărâre prin care să constate întrunite elementele constitutive ale unei fapte de discriminare, potrivit art. 2 alin. 1 din OG nr. 137/2000, cu privire la petiţia nr. 3927/16.08.2012 depusă de reclamant. Respinge capătul de cerere privind obligarea C.N.C.D. la plata de daune morale, ca neîntemeiat. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 08.10.2013. Document: Hotarâre  2991/2013,  08.10.2013”

Decizia Curții de Apel București poate fi atacată cu recurs.

Curtea de Apel București CNCD Asztalos Csaba Mik Jozsef ziar local Borsec Dan Tanasa

Ziar local Borsec limba maghiara Forrasok

Prima pagină a ziarului oficial al Primăriei Borsec din martie 2012.

Vezi și SENTINȚĂ ÎCCJ. Președintele CNCD pierde DEFINITIV într-un dosar în care a acoperit un primar UDMR din Sălaj care îi discrimina pe români. CNCD obligată să plătească daune morale

Sursa: Dan Tanasa via Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.