CNCD ar vrea să interzică publicistica lui Eminescu și chiar și cântecul Noi suntem Români. Mihai Tîrnoveanu reclamat la CNCD de un ungur cu simpatii teroriste, pentru Eminescu și credința în Biruința Neamului Românesc. VIDEO UPDATE - Ziaristi OnlineZiaristi Online

CNCD ar vrea să interzică publicistica lui Eminescu și chiar și cântecul Noi suntem Români. Mihai Tîrnoveanu reclamat la CNCD de un ungur cu simpatii teroriste, pentru Eminescu și credința în Biruința Neamului Românesc. VIDEO UPDATE

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), condus de cetățeanul Csaba Asztaloș, l-a chemat la judecată azi, 27 august, pe Mihai Tîrnoveanu, președintele Asociației Calea Neamului – care a organizat și sărbătorirea Centenarului Eliberării Budapestei, la Arcul de Triumf din București -, pentru un set întreg de acuze false aduse de un personaj provenit din mediile extremiste maghiare.

Potrivit profesorului Florin Palas, unul dintre promotorii acțiunilor filantropice efectuate de Calea Neamului în sprijinul românilor din Harghita Covasna și Mureș, reclamantul Arus Zsolt este un militant activ pentru autonomia “Ținutului Secuiesc”, vicepreședinte al “Consiliului Național Secuiesc” și președinte al Fundației Szekler Monitor, a cărei pagină de internet este găzduită de un domeniu autonomist “secuiesc” din Ungaria (vedeţi foto-document mai sus).

Anus Zsolt a participat și la manifestațiile de protest față de sentința de condamnare definitivă a lui Beke Istvan Attila și Szocs Zoltan, extremiști HVIM acuzați de DIICOT de activități teroriste antiromânești și condamnați la 5 ani de închisoare cu executare. Cei doi au vrut să detoneze un dispozitiv exploziv improvizat, fiind condamnați pentru infracțiunea de „acte de terorism” îndreptate împotriva românilor care aniversau de 1 Decembrie 2015 Ziua Națională la Târgu Secuiesc, manifestație organizată tot de Mihai Tîrnoveanu și Calea Neamului.

VIDEO UPDATE:

Citiți și EXCLUSIV. Apărarea lui Mihai Tîrnoveanu în fața CNCD. “Mihai Eminescu este chintesența acestui neam!” Președintele Asociației Calea Neamului a desființat acuzele false ale extremistului maghiar Anus Zsolt. DOCUMENT / VIDEO

Între acuzele aberante se găsește și referirea făcută pe Facebook de Mihai Tîrnoveanu la articolul clasic al presei române, Ecuilibrul, scris și publicat de tânărul jurnalist Mihai Eminescu chiar la Budapesta, articol pentru care a fost urmărit de organele budapestene. Istoria, iată, se repetă, la 130 de ani de la asasinarea lui Eminescu, dar de data aceasta la București! De altfel, Românul Absolut, poetul național al României, este bălăcărit într-un mod trivial de către Anus Zsolt în reclamația sa transmisă oficial de CNCD doctorului Mihai Tîrnoveanu (vedeți foto-doc), afirmându-se mizerabill despre publicistica marelui gazetar publicată integral de Academia Română “se știe că în general a fost una exagerat naționalistă, în multe cazuri antisemită”.

O altă acuză care frizează demența este legată de motto-ul lui Mihai Tîrnoveanu de pe pagina sa personală de Facebook, “Cu Dumnezeu înainte pentru biruința Neamului Românesc!”, în sensul eshatologic al biruinței întru Împărăția lui Dumnezeu, de mântuire a neamului, motto considerat de reclamantul dus cu pluta că ar însemna “biruința românilor asupra ungurilor” (foto-doc mai sus). Astfel de aberații, cuprinse într-o reclamație de 75 de pagini, au fost acceptate ca atare de către Colegiul Director al CNCD, instituție “autonomă” a statului român, care l-a somat pe Mihai Tîrnoveanu să-și prezinte apărarea azi, la orele 10.00, la sediul  din Piața Valter Mărăcineanu Nr. 1 – 3, etaj 2, Sector 1, Cișmigiu, București. “De-abia aștept să mă prezint în fața Consiliului, pe 27 august, ora 10, că am multe de spus”, a afirmat Mihai Tîrnoveanu pe contul său de Facebook (declarația integrală mai jos).

În ritmul acesta nu ne-am mira dacă CNCD ar solicita în curând interzicerea clasicului cântec “Noi suntem Români, Noi suntem aici În veci Stăpâni”, pentru că ar discrimina slugile.

Victor Roncea

Mihai Tîrnoveanu: “Avem senzația că ne aflăm în plină eră bolșevică, prin anii ’50”

“În primul rând vreau să vă mulțumesc din adâncul sufletului meu pentru susținerea voastră, dragi prieteni, să știți că pentru mine si familia mea contează foarte mult să vă ştim alături!!!
,,Cu Dumnezeu înainte pentru biruința Neamului Românesc!” şi Mihai Eminescu, două probe incriminatorii în dosarul trimis de Fundația Szekler Monitor, condusă de Arus Zsolt, către Consiliul Național de Combatere a Discriminării, prezidat de Csaba Ferenc Asztalos. ”Poliția” împotriva gândirii şi acțiunii românești funcţionează în România?
Din ciclul ,,ce vrea să spună poetul”, domnul Arus Zsolt trage concluzia din deviza contului meu de Fb, printr-o extraordinară analiză literară, că de fapt mă refer la biruința românilor asupra ungurilor si ca astfel incit la ură împotriva etniei maghiare. Acelasi domn este ”expert” si în publicistica lui Mihai Eminescu, despre care afirmă că ,,se ştie (oare de unde știe?) că în general a fost una exagerat naționalistă, în unele cazuri chiar antisemită”. Sunt incriminat astfel, că citez din Mihai Eminescu, probă la dosar fiind anexa 3, din cele 14 anexe însumând 54 de pagini, tot dosarul având 75 pagini. S-au documentat, nu glumă!
Aş vrea să ştiu şi eu, publicistica lui Mihai Eminescu este interzisă în România? Pe Mihai Eminescu are Arus Zsolt căderea să-l ”aresteze” din nou? Să-l interzică? Să ne interzică nouă să-l citim, cita si mai ales să-l iubim? Să-l considerăm, așa cum spunea Petre Țuțea, ,,Românul Absolut”? Să vedem ce opinie are si CNCD. Vreau să vă spun că de-abia aștept să mă prezint în fața Consiliului, pe 27 august, ora 10, că am multe de spus.
Oameni buni, avem senzația că ne aflăm în plină eră bolșevică, prin 1950, când orice referire la Dumnezeu, Neam, Mihai Eminescu, îti atrăgea automat o condamnare, fiind declarat ,,dușman al poporului”, inamic al statului comunist! Eu nu pot crede încă că CNCD ia în seamă asemenea aberații. Vom vedea.
Mergem în continuare Cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc! Împreună! Capul sus, Români!
Fiecare lovitură ne va căli, fiecare atac ne va face mai puternici. Din rănile noastre vom ridica o Țară spre Neamul ce nu va putea fi învins niciodată. Nu vă îndoiți, aveți Nădejde, frați si surori, Cu noi este Dumnezeu!”

Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

  1. Pingback: Alături de Mihai Tîrnoveanu, reclamat de un ungur dement la CNCD pentru Mihai Eminescu – Românul Absolut și Calea Neamului. FOTO-DOCUMENTE | Victor Roncea Blog

  2. Pingback: EXCLUSIV. Apărarea lui Mihai Tîrnoveanu în fața CNCD. "Mihai Eminescu este chintesența acestui neam!" Președintele Asociașiei Calea Neamului a desființat acuzele false ale extremistului maghiar Anus Zsolt. DOCUMENT / VIDEO - Ziaristi Onl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.