George Damian: Cum a inventat TVR minoritatea aromână - Ziaristi OnlineZiaristi Online

George Damian: Cum a inventat TVR minoritatea aromână

In imagine, Costica Canacheu, unul din inventatorii "minoritatii aromane"

In imagine, Costica Canacheu, unul din inventatorii “minoritatii aromane”

 

Cum a inventat TVR minoritatea aromână

Televiziunea Română a reuşit performanţa să îi includă pe aromâni la capitolul „Emisiuni pentru alte minorităţi”, în raportul de activitate pe anul 2012. La paginile 25-26 ale acestui raport scrie aşa:

În 2012, TVR, prin intermediul Redacţiei Emisiuni pentru Alte Minoritãţi, a realizat programe adresate minoritãţilor naţionale cu reprezentare în Parlamentul României. Astfel, TVR 1, TVR 2, TVR 3 şi TVR Cultural au difuzat mai multe cicluri de emisiuni care au promovat tradiţiile şi valorile socio-culturale ale diferitelor etnii din România, parte integrantã a patrimoniului naţional. (sursa)

După care avem un tabel la pagina 26 unde aromânii au fost plasaţi alfabetic între armeni şi bulgari, cu 347,92 minute de emisiuni. Nu îmi este limpede cum de au ajuns aromânii minoritate naţională în România, se pare că până la urmă eforturile lui Costică Canacheu dau rezultate.

Aştept cu interes emisiunile TVR dedicate minorităţii moldovenilor. Urmează oltenii şi ardelenii, ca să fie treaba clară.

George Damian

Cititi si: Ziarul de Investigatii: Inventarea minorităţii aromâne, atentat la interesul naţional

Resurse: “Noi suntem AROMÂNI, nu ARMÃNJ!” – o campanie a blogului Zboarâ Niangrâpsiti ; Proiect Avdhela

Sursa: Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

  1. andrei

    O mostra de imbecilitate cronica, fiindca persista, in ciuda faptului ca acolo exista o buna realizatoare de documentare despre aromani, Maria Cica. Fireste ca pentru trogloditii care dispun de banii statului, adica ai poporului, adica ai nostri dupa cum ii taie capul, vai de capul lor de nenorociti, soarta celor peste 9 milioane de romani din jurul Romaniei nu este o prioritate. Prioritara este circoteca politica!

    nENOROCITILOR, MAI AVETI PUTIN!

  2. Silviu

    Aceasta mostra perfecta de “cirac” al lui traian basescu, cu siguranta bun de facut parte din suita de “patruzeci” a lui Ali Baba, desi este la baza electrician, are atata bezna in protuberanta care sta deasupra gatului sau incat a fost in stare sa puna in pericol si relatia cu RP Chineza, prin voiajul la Taipei.
    Stai si te intrebi cum se poate ca presedintele Comisiei pentru aparare, siguranta nationala si ordine publica, banuit a fi informat macar prin materialele la care acces conform legii, poate face asemenea gafa.In rest, am vazut personal ce a facut pentru industria romaneasca de aparare, candva sublima, astazi absenta cu desavarsire…O tara cu asemenea specimene la putere nu are alta destinatie decat catastrofa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.