Strania disparitie a unui partid din Basarabia in fata caruia tremurau dusmanii Romaniei: PPCD (I). Azi, un semnal de la Vlad Cubreacov - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Strania disparitie a unui partid din Basarabia in fata caruia tremurau dusmanii Romaniei: PPCD (I). Azi, un semnal de la Vlad Cubreacov

Sediul istoric al PPCD de la Chisinau din Iorga Nr 5 acum de inchiriatVlad Cubreacov: DESPRE DESTRUCTURAREA DIRIJATĂ A PPCD
ianuarie 5, 2014

M-a întrebat ieri, 4 ianuarie, o reporteră de la Publika TV dacă sunt la curent cu faptul că sediul central al PPCD din strada Iorga nr. 5 se dă în arendă și dacă da, ce cred despre asta. Recunosc că am fost luat prin surprindere, nemaifiind la curent, de mai bine de doi ani de zile, cu deciziile interne ale conducerii PPCD (președinte, 15 vicepreședinți, secretar general, Consiliu național, Birou permanent). Am consemnat cele discutate cu reportera pe contul meu de pe o rețea de socializare. Cum aș putea comenta?

1. Nu mi-a fost cunoscută această decizie năstrușnică a conducerii PPCD, dar m-am convins că faptul se confirmă. Am văzut și fotografiile postate pe internet, în edițiile electronice ale câtorva publicații, dar și pe blogul colegului Ștefan Secăreanu.

2. Bineînțeles că regret profund o asemenea decizie hazardată, după cum le regret și pe altele. Am aici în vedere izolarea internațională a PPCD prin scoaterea sa din familia Partidului Popular European și deturnarea sa geopolitică spre o orbită răsăriteană, euroasiatică.

3. I-am recomandat reporterei să discute cu președintele PPCD Victor Ciobanu și secretarul general Dinu Țurcanu.

4. Ceea ce cunosc este că, din păcate, sedii ale filialelor PPCD din mai multe centre raionale, cel puțin cele din orașele Soroca, Ungheni, Hâncești, Căușeni, Strășeni, au fost deja înstrăinate de către conducerea PPCD, iar în cazul altor structuri raionale s-au făcut tentative de înstrăinare a patrimoniului imobiliar (clădiri și terenuri).

5. Multe dintre sediile structurilor raionale ale PPCD au aparținut de drept Fundației pentru Democrație Creștină (FDC), pe care am condus-o timp de zece ani, urmându-mi în funcție mai întâi Victor Ciobanu, iar apoi Dinu Țurcanu, cei care, acționând în detrimentul PPCD, se ocupă nemijlocit de aceste înstrăinări. Sediul central al PPCD din Chișinău a fost dobândit legal în proprietate de către partid, în procedură de privatizare, și, în anul 2002, a fost transmis la balanța FDC, pentru a fi protejat, imediat după scoaterea PPCD în afara legii prin decizia ministrului de tristă faimă al Justiției, Ion Morei.

6. Prin aceste înstrăinări ale sediilor PPCD din teritoriu se confirmă faptul mai mult decât regretabil că partidul este supus unui proces de destructurare dirijată, în paralel cu unul de izolare internațională.

Astăzi, 5 ianuarie, a urmat o primă reacție în legătură cu postarea mea pe rețeaua de socializare. Iurie Roșca m-a scos din lista de prieteni. De fapt, drumurile noastre se despărțiseră de mai mulți ani de zile. Prietenii gândesc la fel, iar noi gândim diferit.

Sănătate tuturor!

Sursa: Vlad Cubreacov

Ziaristi Online

(va urma)

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.