Laszlo Tokes continua sa salveze Rosia Montana. Militantii pentru "autonomia" si "independenta Transilvaniei" sustin ca lupta "pentru interesul Romaniei si al intregului bazin carpatic" - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Laszlo Tokes continua sa salveze Rosia Montana. Militantii pentru “autonomia” si “independenta Transilvaniei” sustin ca lupta “pentru interesul Romaniei si al intregului bazin carpatic”

Laszlo TokesAGERPRES: Europarlamentarul Tokes Laszlo a declarat, duminică, la Roșia Montană, că dacă va obține un nou mandat în Legislativul european va continua să se manifeste împotriva proiectului de exploatare a minereurilor auro-argentifere.

Tokes a participat duminică la Biserica Unitariană din Roșia Montană la o acțiune de protest împotriva mineritului cu cianuri, la care au fost prezente în jur de 150 de persoane venite special din Cluj și Bihor.

“Are o importanță semnificativă să demonstrăm la fața locului. (…) Am ajuns la Roșia Montană după ce la Bruxelles în nenumărate rânduri am ridicat cuvântul împotriva proiectului Roșia Montană și împotriva acelei corupții care este, se află, în spatele acestui proiect. Aceasta, totodată, este și contribuția noastră, a Consiliului Național Maghiar din Transilvania și al Partidul Popular Maghiar din Transilvania –  Nota Red: Militante pentru “autonomia” si “independenta Transilvaniei” – , pentru interesul comun al României și al întregului bazin carpatic. Dar, totodată, este vorba despre un interes comun european, putem spune global, deoarece protecția mediului se află într-o stare statală în prezent, și astfel de metode de minerit periclitează chiar viitorul naturii, viitorul mediului în general. Ca maghiari suntem interesați și în special, deoarece ne aducem aminte de catastrofa de pe Tisa pornită de la Baia Mare”, a mai declarat europarlamentarul.

Europarlamentarul și-a manifestat nemulțumirea că, deși în urmă cu patru ani Parlamentul European a adoptat cu majoritate covârșitoare decizia interzicerii metodei folosirii cianurii în merit în Uniunea Europeană, “Comisia Europeană nu a onorat și nu s-a ținut de această hotărâre”.

El a apreciat că ar fi timpul ca metoda mineritului cu cianură să fie reglementată la nivel european.

Sursa: Agerpres via Ziaristi Online

Foto: Facebook

Laszlo Tokes la Rosia Montana cu badigarzi bozgori dupa el - Mai 2014

Print Friendly, PDF & Email

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.