Laszlo Tokes, la doi pasi de a ramane fara Steaua Romaniei. Mai are in aparare recursul si pe Traian Basescu - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Laszlo Tokes, la doi pasi de a ramane fara Steaua Romaniei. Mai are in aparare recursul si pe Traian Basescu

Laszlo Tokes la Cotroceni cu Traian BasescuCurtea de Apel Bucureşti (CAB) a respins vineri, 20 iunie a.c., contestația europarlamentarului Laszlo Tokes privind decizia de retragere a decorației ”Steaua României”, transmite Dan Tanasa. Decizia instanței nu este definitivă iar Laszlo Tokes poate face recurs, informeaza ActiveNews. Practic, de abia dupa ce se judeca si recursul, presedintele Traian Basescu are la dispozitie posibilitatea de a-i retrage Steaua Romaniei lui Laszlo Tokes. Daca vrea.

Potrivit Mediafax, acţiunea în instanţă a fost făcută în 6 ianuarie, de avocatul lui Tokes, Kincses Elod, însă aceasta s-a judecat în 13 iunie. Curtea de Apel Bucureşti a amânat pronunţarea în acest caz până vineri.

În 27 iulie 2013, Tokes i-a cerut premierului Ungariei, Viktor Orban, la lucrările Universităţii de Vară “Balvanyos”, ca împreună cu Guvernul pe care îl conduce să construiască “un sistem de cooperare naţională”, astfel încât să ofere “protectorat” Transilvaniei, “aşa cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud”.

Soluția pe scurt a CAB: ”Admite excepţia inadmisibilităţii acţiunii. Respinge acţiunea ca inadmisibilă. Cu recurs în 15 zile de la comunicare la ÎCCJ, recursul se depune la CAB. Pronunţată în şedinţă publică, azi 20.06.2014. Document: Hotarâre  1973/2014  20.06.2014”. Detalii despre dosar aici.

Motivarea retragerii decorației poate fi consultată aici.

Sursa: Dan Tanasa via Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.