Noi proteste faţă de onorarea "Profesorului Moarte" Peter Singer: Facultatea de Teologie a Universităţii Bucureşti şi societatea civilă românească - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Noi proteste faţă de onorarea “Profesorului Moarte” Peter Singer: Facultatea de Teologie a Universităţii Bucureşti şi societatea civilă românească

Peter Singer cimpanzeuPoziţia Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti cu privire la decernarea titlului academic „Doctor honoris causa” domnului Peter Singer

Cu ocazia dezbaterilor declanşate în aceste zile de decizia Senatului Universităţii din Bucureşti de a conferi titlul academic „Doctor honoris causa” domnului Peter Singer, profesor la Universitatea din Princeton, Conducerea Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii din Bucureşti, în numele întregului corp profesoral, îşi exprimă surprinderea şi dezacordul faţă de aserţiunile filosofice şi bioetice, diseminate în lucrările ştiinţifice ale acestui profesor, ce atentează grav la viaţa şi demnitatea persoanei umane.

Înţelegem să respectăm libera exprimare din mediul academic, dar în acelaşi timp dorim să ne delimităm în mod clar şi tranşant de orice fel de idei sau concepţii, care, mergând împotriva valorilor moralei creştine, denigrează fiinţa umană, contestă dreptul la viaţă al copiilor, incită la desconsiderarea şi devalorizarea relaţiilor interumane.

Această poziţie a Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii din Bucureşti a fost exprimată în mod ferm de către Conducerea Facultăţii, în şedinţa Senatului Universităţii din Bucureşti din data de 20 mai 2015 şi ea este împărtăşită de către toţi profesorii şi studenţii Facultăţii.

Conducerea Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii din Bucureşti
via Basilica Ro

Scrisoare deschisă Senatului Universităţii Bucureşti

Cu adâncă îngrijorare am aflat că Universitatea din Bucureşti a acordat joi, 21 Mai 2015, titlul de doctor Honoris Causa filosofului australian Peter Singer.

În calitate de intelectuali români, unii din noi studenţi sau absolvenţi ai acestei universităţi, ne aşteptăm ca Universitatea din Bucureşti să apere în continuare valorile tradiţionale şi spirituale româneaşti cu tot ceea ce au acestea mai valoros şi mai înalt.

Or, acordarea titlului sus numit unui personaj care afirmă public opinii în favoarea infanticidului (afirmând că un prunc nu este o persoană până împlineşte 30 de zile de la nastere) sau a zoofiliei, nu este în acord cu aşteptările noastre.

Mai mult, programarea ceremoniei de acordare a titlului de doctor Honoris Causa, în ziua sfântă a Înălţării Domnului şi totodată ziua de cinstire a eroilor neamului este în cel mai bun caz doar o coincidenţă nefericită, dar poate fi interpretată şi ca un afront adus creştinilor ortodocşi din România, a căror credinţă este total incompatibilă cu ideile profesate de dl. Singer.

Considerăm că, prin această decizie nefericită, Universitatea din Bucureşti se aşază pe o poziţie care nu îi face onoare şi aduce un afront poporului român majoritar creştin ortodox.

Solicităm Senatului Universităţii Bucureşti anularea titlului acordat lui Peter Singer.

Semnatari:

Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi din România (ASCOR)
Liga Tineretului Creştin Ortodox din România (LTCOR)
Asociaţia Provita Media Bucureşti
Fundaţia Medicală „Sf. Luca“
Fundaţia „Tradiţia Românească“
Alianţa Familiilor din România
Asociaţia Ortodoxia Tinerilor
Şcoala Gimnazială „Sfinţii Trei Ierarhi“
Asociaţia Tradiţia Românească
Paraclisul Universitar Sf. Nicolae – Ghica
Fundaţia „Sfânta Irina“
Asociaţia Civic Media

Lista rămâne deschisă, la fel ca şi dezbaterea

Sursa: Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.