Scandalul de la Cercetaşii "gay" ai României se amplifică: Consiliul Naţional al Scoutului Catolic se dezice de propaganda pentru educaţie sexuală promovată de Mihaela Gîrleanu de la ONCR, partenera FDSC - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Scandalul de la Cercetaşii “gay” ai României se amplifică: Consiliul Naţional al Scoutului Catolic se dezice de propaganda pentru educaţie sexuală promovată de Mihaela Gîrleanu de la ONCR, partenera FDSC

Scout-ii catolici se împotrivesc "gayzării" Cercetaşilor României

Scoutii catolici se împotrivesc “gayzării” Cercetaşilor României

Consiliul Naţional al Scoutului Catolic
Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 26
700064-Iaşi
Nr. 22 / 30 septembrie 2015

COMUNICAT DE PRESĂ

Precizări cu privire la ora de educaţie sexuală

Liderii cercetaşilor catolici din Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR) au aflat din presă că organizaţia prin Proiectul Apel urgent pentru introducerea educaţiei sexuale în şcoli cere introducerea unei ore de educaţie sexuală. Aceasta este o iniţiativă care nu a implicat consultarea liderilor catolici din organizaţie, prin urmare ne disociem.

Cercetaşii catolici pentru a putea fi în legătură cu Mişcarea Mondială şi cu cercetaşii catolici din alte ţări au cerut să fie primiţi în ONCR în anul 2002. Acum în organizaţie sunt nouă centre locale cu specific catolic, iar lideri şi cercetaşi catolici mai sunt şi în alte patru centre locale. Pentru a ne păstra identitatea şi specificul catolic în procesul educativ în cadrul organizaţiei suntem grupaţi şi ne întâlnim şi separat.

Cercetaşii catolici nu sunt de acord cu iniţiativa ONCR pentru că nu au fost consultaţi şi consideră că iniţiativa nu reprezintă pedagogia Scout care este una pozitivă, bazată pe propuneri de valori şi puritate, conform Legii Scout: “Cercetaşul este curat în gânduri, cuvinte şi fapte!”

Chiar dacă ONCR se dezice de unele dintre ideile proiectului iniţial, prin scrisoarea de intenţie şi comunicatul de presă publicate ulterior, ne delimităm de toţi cei care susţin proiectul mai sus-menţionat.

Nu ne-au convins nici motivaţiile prezentate pe site-ul organizaţiei: “De ce susţinem orele de educaţie sexuală în programa şcolară?” Considerăm că problema introducerii orelor de educaţie sexuală necesită o dezbatere la nivel naţional. Nu este suficient să fie promovată doar de câteva ONG-uri. Credem că o asemenea educaţie primii care trebuie s-o facă sunt părinţii.

În calitate de creştini, membri Scout, considerăm nepotrivită introducerea orelor de educaţie sexuală în care nu se vorbeşte despre abstinenţă, castitate şi respect pentru celălalt, dar în schimb se vorbeşte de iniţiere în tehnici, protejarea de boli şi planificarea sarcinilor.

Continuăm să dezvoltăm o cercetăşie, care aşa cum a afirmat Robert Baden-Powell, fondatorul cercetăşiei, este “ca un creştinism practic”, fiind că “nu există educaţie fără religie”. Milităm pentru o educaţie în favoarea sănătăţii, a caracterului curat, a vieţii, a prieteniei şi a iubirii curate. Susţinem o educaţie care să respecte conştiinţa morală, persoana umana, cu ceea ce este sacru în om, ceea ce este divin şi sfânt.

Cristina Farcaş şi Ghiţişor Gabor,
responsabili generali ai Scoutului Catolic


Persoana de contact:
Cristina Farcaş (tel. 0765/419601, e-mail: cristinaalinafarcas@yahoo.com)

Sursa: Episcopia Romano-Catolică de Iaşi via Ziaristi Online

 

INFO: Scandal la Cercetaşii României, infiltraţi de homosexuali. Şefa de la “centru” a semnat filialele catolice şi ortodoxe alături de “gay”şi anticreştini pentru “educaţie sexuală” în şcoli

Cine sunt cei care vor să impună propaganda homosexuală în şcoli. NUME, adrese, telefoane. “Frontul Feminist” al Reţelei Soros, în acţiune pentru “educaţia sexuală” în şcoli. EXCLUSIV

Print Friendly, PDF & Email

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.