Sorin Ilieşiu, un bolşevic travestit în anticomunist şi legile lui totalitarist-comuniste. Ion Spânu îi dă masca jos traseistului, navetist de la GDS la PSD - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Sorin Ilieşiu, un bolşevic travestit în anticomunist şi legile lui totalitarist-comuniste. Ion Spânu îi dă masca jos traseistului, navetist de la GDS la PSD

Sorin IliesiuSorin Ilieşiu, un nou „procuror al gîndurilor”

Încă o lege care vrea să bage oamenii în puşcărie pentru simpatiile lor politice

Sorin Ilieşiu, senator PSD, este iniţiatorul unei legi care, chipurile, condamnă comunismul şi care nu este altceva decît o lege populistă, ruptă parcă din copacul penibilităţii maxime. Totuşi, această lege poate condamna o persoană la 10 ani de închisoare dacă face o organizaţie cu CARACTER comunist. Aşa ceva n-aţi mai văzut nici la iniţiatorul Liviu Dragnea, în Legea defăimării, scrie cunoscutul jurnalist Ion Spânu într-o analiză din Cotidianul pe care o prezentăm mai jos.

Titlul acestei legi este „Lege pentru interzicerea organizaţiilor politice cu caracter comunist”! Legea are doar două articole, în timp ce Expunerea de motive se întinde pe două pagini! Ea a fost iniţiată de 27 de parlamentari de la PSD şi UNPR, partide despre care oricine ar putea să spună oricînd că au un „caracter comunist” pentru simplul fapt că sînt partide de stînga!

În numele iniţiatorului semnează SORIN ILIEŞIU. Iată-i şi pe ceilalţi: Bumbu Octavian-Liviu – senator UNPR; Butnaru Florinel – senator PSD; Butunoi Ionel-Daniel – senator PSD; Cadăr Leonard – senator PSD; Cordoş Alexandru – senator PSD; Coste Marius – senator PSD; Dumitrescu Florinel – senator PSD; Federovici Doina-Elena – senator PSD; Fifor Mihai-Viorel – senator PSD; Firea Gabriela – senator PSD; Frătean Petru-Alexandru – senator PSD; Iliescu Lucian – senator UNPR; Iovescu Ioan – senator UNPR; Marin Nicolae – senator PSD; Mihai Neagu – senator UNPR; Mitu Augustin-Constantin – senator PSD; Oprea Stefan-Radu – senator PSD; Pavel Marian – senator PSD; Saghian Gheorghe – senator PSD; Sârbu Ilie – senator PSD; Stuparu Timotei – senator PSD; Toma Ion – senator UNPR; Vasiliev Marian – senator UNPR. Iată textul Proiectului de lege:

Mi-au trecut prin faţă multe proiecte de lege, dar unul mai halucinant ca acesta, recunosc, nu am întîlnit! Cu atîta voluptate, în cîteva cuvinte, să vrei să bagi oamenii la puşcărie 10 ani doar pentru ideile lor politice, fie ele chiar proaste, dovedeşte, trădează un „caracter” extrem de periculos, cu mult peste „caracterul” comunist” de care vorbeşte legea!

Aşadar, în primul articol, acest Proiect de lege îşi defineşte obiectul: „organizaţiile politice cu caracter comunist sunt interzise”. Deci nu numai „organizaţiile comuniste”, ci toate cele care ar avea „caracter comunist”! Oare ce înseamnă „caracter comunist” în viziunea unor partide de stînga, cum sînt PSD şi UNPR, care oricînd ar putea fi încadrate în această categorie? În DEX, „caracter” înseamnă, printre altele, „trăsătură distinctivă care constituie specificul unui lucru, al unui fenomen etc”, iar „comunismul” este definit ca „doctrină socială şi economică constituită pe principiul abolirii proprietăţii private şi al instaurării proprietăţii colective”. Cu alte cuvinte, este vorba de o „ideologie”, adică de „totalitatea ideilor şi concepţiilor filosofice, morale care reflectă aspitaţiile unei categorii într-o anumită epocă”. Deci nu despre fapte este vorba, ci despre opinii! N-am nici o legătură cu comunismul, nefiind nici măcar membru de partid, însă nu cred că nişte concetăţeni care cred în comunism trebuie să ajungă în puşcărie! Cu atît mai puţin este de înţeles, cu cît sînt sigur că mulţi dintre semnatari au fost comunişti cu acte în regulă şi acum, prin această lege, cred că se spală de păcate!

Dar absurdul vine în propoziţia următoare, în care cei 27 arată care este „scoPUL Acestei” interdicţii (alăturarea pornografică aparţine iniţiatorilor): „prevenirea reinstaurării în România a regimului totalitar comunist care a funcţionat în ţara noastră între 1945 şi 1989”! Cum adică, să-i împiedice să ia din nou puterea în România pe Ana Pauker, pe Vişinevski, pe Gheorghiu-Dej şi pe toţi comuniştii pînă la Ceauşescu?

Al doilea, şi ultimul articol al legii este înfiorător, el cuprinzînd sec, fără nici o motivare, pedepsele cu închisoarea: de la 5 la 10 ani pentru constituire, de la 3 la 6 ani pentru aderare, de la 2 la 4 ani pentru sprijinire, pedepsindu-se chiar şi tentativa! Măi, oameni buni, deci simplul fapt că unuia doar i-ar trece prin cap să înfiinţeze un partid, chiar şi cu „caracter comunist” (acum e nevoie doar de trei membri), l-ar duce 10 ani la Gherla? După cum se ştie, Codul penal pedepseşte FAPTELE unui om, nu ce-i trece lui prin cap că ar fi mai bine pentru societate, iar această lege a lui Ilieşiu vrea să adauge pedepse chiar şi pentru ideile politice! Şi dacă, prin absurd, un milion de oameni, pe baza legilor în vigoare, vor înfiinţa „Partidul Frumos” şi vor trece în statut, la fel ca în Constituţie, că „statul trebuie să asigure un nivel de trai decent pentru toţi cetăţenii”, o idee care orcînd ar putea fi considerată comunistă, atunci ce va face Ilieşiu, îi va băga în puşcărie pe toţi?

Chiar nu-şi dau seama aceşti iniţiatori ce monstru vor să scape din lesă cu această lege, ce abuzuri grozave ar putea să apară cînd o Putere de dreapta ar putea, peste noapte, să-i trimită în închisoare toţi membrii şi simpatizanţii PSD doar pentru că ar decreta că acest partid are „caracter comunist”? Nici n-ar mai fi nevoie de DNA!

De altfel, la Senat au sosit mai multe opinii de la cetăţeni, conform dezbaterii publice, între care una este o adevărată lecţie de logică pentru aceşti iniţiatori care fac parte din două partide despre a căror ideologie s-ar putea spune că „are caracter comunist”. Este semnată de Lucian Sârbu, profesor de filosofie, director de marketing online şi membru al Partidului Socialist Român (PSR), de care, iertat să fiu, nici măcar n-am auzit. Cităm de pe site-ul Senatului:

„Stimaţi senatori PSD/UNPR,

1. În actuala sa formă, proiectul este o aberaţie completă. O lege demnă de Republica Bolşevică România. Adică, fix ceea ce vreţi să interziceţi. Nu puteţi interzice unor oameni dreptul la manifestare politică atâta vreme cât oamenii ăia nu fac rău nimănui.

2. În această formă, proiectul încalcă grosolan recomandările Comisiei de la Veneţia cu privire la interzicerea partidelor politice, precum şi jurisprundenţa CEDO. Nu veţi face altceva decât să duceţi România alaturi de ţări precum Turkmenistan sau Arabia Saudită, şi să persecutaţi degeaba oameni nevinovaţi. Vă sugerez călduros să vă puneţi consilierii să se informeze cu privire la cazurile Partidul Comuniştilor Nepecerişti vs. Romania (1996) sau Partidul Comunist din Turcia vs. Turcia, cazuri de care şi în România ar trebui sa se ţină seama. Pe scurt, în dreptul european nu poţi interzice doar pe bază de bănuieli, suspiciuni sau acuze nefondate (în cazul de faţă, că un partid comunist din viitor ar comite aceleaşi greşeli ca un partid comunist din trecut). Gândiţi-vă că pe baza de banuieli şi suspiciuni au interzis şi comuniştii partidele istorice. În fond, dacă liberalii împuşcaseră o dată ţăranii la 1907, o mai puteau face o dată, nu?! Deci dvs. faceţi exact ceea ce făceau comuniştii. Altfel zis, sunteţi şi gândiţi la fel ca ei.

3. Aceia dintre dvs. care sunteţi membri PSD ar fi bine să recitiţi legea pe care o propuneţi şi apoi să vă puneţi câteva întrebari. Cu toată sinceritatea vă spun: partidul dvs. nu e avantajat deloc de o asemenea lege.

4. Gândiţi-vă că în Europa exista partide comuniste (ex. Partidul Comunist Francez, AKEL – Cipru, PC Spaniol, PC Grec etc.) care participă la viaţa politică a ţărilor lor fără să enerveze pe nimeni. AKEL a dat chiar preşedintele Ciprului în urma cu câţiva ani, în rest putem întâlni primării sau consilii locale dominate de comunişti în toate ţările normale. Fără să existe persecuţie politică, gulag etc. Mai mult, gândiţi-vă că în America de Sud fostul preşedinte al Braziliei Lula da Silva a fost sprijinit de o coaliţie cuprinzându-i şi pe comunişti, la fel şi Djilma Santos (actualul preşedinte). În Japonia PC Comunist a denunţat de zeci de ani stalinismul, cu mult înainte de 1989. Etc.

5. Aşa că dacă vreţi să interziceţi ceva, n-aveţi decât să interziceţi diverse atitudini punctuale legate de stalinism: de pildă, puteţi interzice negaţionismul comunist. Nu cred că s-ar supăra nimeni dacă aţi da o lege care să-i amendeze pe cei care laudă sistemul penitenciar din anii ‚50 şi alte prostii de genul asta. E absurd însă să interziceţi ideea comunistă, care în esenţă e una privitoare la înfraţire şi libertate, avându-şi originea în Iluminism, şi care a avut ca apărători mari spirite ale umanitaţii, inclusiv denunţători ai ororilor staliniste (de pildă Panait Istrati). Şi e absurd să interziceţi pur şi simplu un partid comunist, ba mai mult, să şi persecutaţi cu ani de închisoare (abia aştept să văd autobuze încarcate de cetăţeni români trecând graniţa în Germania, fluturându-şi carnetul de membru PCR şi cerând… azil politic!) membrii acestui partid, ca pe timpul Inchiziţiei.

În încheiere va reamintesc ceea ce a zis în urma cu 70 de ani pastorul Martin Niemoller, referitor la represiunea nazistă: „Prima oară i-au luat pe comunişti, şi am tăcut. Pentru că nu eram comunist. Apoi au venit dupa sindicalişti, şi am tăcut iar. Nici sindicalist nu eram. I-au luat apoi pe evrei, şi din nou am tăcut. Nici evreu nu eram. Şi apoi m-au luat pe mine. Şi nu mai ramasese nimeni căruia să-i pese.” Şi v-aş sugera ca, decât să daţi legi care incită la ură (o ură inversă) să învaţaţi din experienţa altor ţări, de pildă, din experienţa Greciei, Portugaliei sau Spaniei, unde, dupa căderea dictaturilor, partidele comuniste coexistă pe baze democratice cu cele capitaliste, pentru că toţi au înţeles că binele general trebuie atins prin consens, nu prin ură ideologică, de rasă, de clasă etc. Şi menţinerea mereu la foc mic a acestei uri”.

Dacă facem un bilanţ al legilor care trimit oamenii la puşcărie sau sînt amendaţi cu sume uriaşe pentru ideile lor, ar trebui s-o luăm deja pe urmele refugiaţilor din Siria, să apucăm graniţele deschise Prin ele, sînt condamnaţi simpatizanţii legionari, deci cei de dreapta, simpatizanţii comunişti, deci cei de stînga, şi orice om care bîrfeşte pe cineva, adică, la rigoare, cam toţi cetăţenii români care au vreo idee:

– Legea 217/2015 antilegionară, a lui Crin Antonescu, prin care sînt condamnaţi la închisoare cei care au „simpatii legionare” sau îndrăznesc să-i citească pe Emil Cioran, Mircea Eliade, Constantin Noica, Mircea Vulcănescu etc.

– Legea lui Liviu Dragnea pentru „defăimare socială”, care conţine amenzi de pînă la 60.000 RON pentru bîrfele de fiecare zi ale oamenilor

– Legea lui Sorin Ilieşiu, care condamnă oamenii pentru ideile lor cu „caracter comunist”.

Avem aşadar trei legi pînă acum şi anul nu s-a terminat! Pentru aceste porcării periculoase trebuie ca statul (adică noi toţi, cetăţenii de dreapta sau de stînga, capitalişti sau comunişti, blonzi sau bruneţi, proşti sau deştepţi) să plătească pensii suplimentare uriaşe şi privilegii de lux acestor parlamentari care au adus imaginea celei mai democratice instituţii la sub 10% încredere? Să instituie cea mai periculoasă perioadă inchizitorială, o adevărată poliţie a gîndurilor, care să bage oamenii în puşcărie pentru ideile lor? Mai sînteţi mulţi în Parlament cu astfel de idei creţe? Dacă vă ia cineva la bani mărunţi, n-aţi citit toţi la un loc cît o fi citit profesorul Lucian Sârbu, pe care vreţi să-l băgaţi în puşcărie pentru că e membru unui partid socialist cu „caracter comunist”!

Pînă la urmă, ca să vă citez, care este „scoPUL Acestor” iniţiative legislative prin care vreţi să trimiteţi milioane de oameni în puşcării? Şi, pe bune, cine vă credeţi voi? Doamna Kovesi, nu-i mai arestaţi pentru acte de corupţie, ci pentru că nu au nimic în cap! Nu aveţi nevoie de suspiciuni rezonabile, căci aveţi destule probe indubitabile în acest sens prin ceea ce fac în mod public. Aveţi aici lista ultimilor clienţi:

P.S. Dar cine este acest Sorin Ilieşiu, principalul iniţiator al acestei legi? Pe vremea comunismului, se milogea de Adrian Păunescu să-l lase să filmeze spectacolele Cenaclului Flacăra, fiind realizatorul acelui film binecunoscut. După Revoluţie s-a strecurat ca operator pe lîngă Liiceanu şi Pleşu, ajungînd apoi să facă parte din Comisia Vladimir Tismăneanu pentru condamnarea comunismului, a intrat în GDS, de unde a fost scos în şuturi de Pleşu, s-a înscris în PNL, a trecut apoi la PLR şi acum este în PSD! Este un adevărat ventilator politic, deci o instanţă morală care-şi schimbă culoarea mai ceva ca un girofar. Acum vrea să devină procurorul gîndurilor noastre. Nu cumva scopul adevărat al lui este parvenirea?

Caricatura anticomunismului loveşte din nou
Sorin Ilieşiu a trecut prin Senat o lege care batjocoreşte Revoluţia şi Piaţa Universităţii

Sorin Ilieşiu, colegul de partid al lui Ion Iliescu, a reuşit să treacă de Senat încă o lege aşa-zis anticomunistă, prin care vrea să înalţe în Piaţa Universităţii o cruce imensă, luminată cu beculeţe! De asemenea, el „ordonă” Academiei să scrie o lucrare care să condamne comunismul, invitînd toată planeta să asculte lectura ei!

Zilele trecute am prezentat aici Proiectul unei legi „anticomuniste” iniţiate de acelaşi Sorin Ilieşiu, împreună alţi 27 de PSD-işti şi UNPR-işti, prin care „dicta” sentinţe de pînă la 10 ani de închisoare pentru constituirea oricărei asociaţii „cu caracter comunist”.

Iată că acum Sorin Ilieşiu loveşte acum din nou, reuşind chiar să treacă de Senat încă o lege bizară, născută din acelaşi oportunism demonstrat în aceşti 25 de ani de acest adevărat girofar politic, trecut prin GDS, de unde a fost scos în şuturi, devenit senator liberal, ajuns acum în PSD, unde este coleg cu toată ceata comuniştilor din jurul lui Ion Iliescu.

Înainte de orice comentariu, iată textul integral al acestui Proiect care este pe punctul de a deveni lege, căci, după ce a fost deja adoptat de Senat, el urmează să fie dezbătut în Camera Deputaţilor:

Cine citeşte acest Proiect de lege are, probabil, impresia fie că iniţiatorul a fost eliberat acum din închisorile staliniste, fie că el acum a fost externat dintr-un spital de glumeţi, căci prevederile acestei caricaturi de lege sînt de-a dreptul moşite de o minte bolnavă. După cum vom vedea, însă, acest Proiect de lege a fost născocit de unul dintre propagandiştii ideologiei PCR, pentru care a făcut numeroase filme cu care a fost manipulată opinia publică în vremea lui Ceauşescu! Tocmai de aceea, dacă Parlamentul mai are pe cineva responsabil în interiorul său, ar trebui să arunce la coş această lege.

Academiei i se dă „ordin” să scrie un raport şi obligă toată planeta să fie prezentă în parlament să-l asculte

Această nouă Lege Ilieşiu are trei puncte-cheie:

– 1. Academia Română este obligată să scrie un „Raport pentru condamnarea totalitarimului comunist”, care să aibă mai multe versiuni: una „concentrată” (???), de 30 de pagini, una detaliată de 300 de pagini şi un rezumat de 3 pagini!

La citirea Raportului în Parlament, musai de către Preşedintele Academiei, Sorin Ilieşiu dă ordin întregii planete să fie prezentă în Parlament să-i asculte „invenţia”: toţi preşedinţii şi prim-miniştri, Regele Mihai, toţi preşedinţii trecuţi şi prezenţi ai tuturor ţărilor foste comuniste (chiar şi cei decedaţi?), Înalţii reprezentanţi ai Uniunii Europene (cei mai scunzi trebuie să stea acasă?), NATO, Consiliul Europei, toţi ambasadorii de la Bucureşti, toţi miniştrii educaţiei, justiţiei şi afacerilor externe din istoria României, principalele culte religioase, societatea civilă, dar numai cea antitotalitară, foştii deţinuţi politici (chiar dacă majoritatea lor este deja în altă lume), luptătorii anticomunişti şi disidenţii!

Toate versiunile acestui Raport vor fi traduse neapărat în limba maghiară, dar şi în limbile engleză, franceză, germană, spaniolă, rusă şi chineză! Dar de ce nu şi în limba italiană? Sau hindi? Sau daneză? După modelul Legii lui Liviu Dragnea, Sorin Ilieşiu vrea şi el ca toate instituţiile statului să-i promoveze „opera”, aşa încît Ministerul învăţămîntului va fi obligat să includă în manuale „concentratul” Raportului!

– 2. Sorin Ilieşiu vrea un muzeul al lui, unul al „totalitarismului”! Această idee pare a fi mai degrabă una care proslăveşte totalitarismul, din moment ce vrea să-i facă şi un muzeu. Probabil că aici vor fi proiectate chiar filmele realizate de Ilieşiu în vremea lui Ceauşescu, mai ales cele premiate la „Cîntarea României”, realizate pe şantierele tineretului. Şi, obligatoriu, filmul „Cununa de lauri” despre spectacolul omagial dedicat lui Ceauşescu în 1986!

– 3. Dar punctul culminant al Legii lui Ilieşiu este ridicarea unui monument în Piaţa Universităţii, ca semn al luptei anticomuniste. Este vorba despre o Cruce imensă din oţel, al cărei „impact vizual să fie pregnant (???) inclusiv de la depărtare”! , Crucea trebuie să fie luminată non-stop de „40 de becuri puternice”! Ilieşiu explică de ce 40: pentru că Ziua deţinuţilor este de Ziua celor 40 de mucenici, cînd, desigur, se beau 40 de pahare!

Ilieşiu, cu mintea lui luminată de cele 40 de proiectoare, a decis şi care vor fi cuvintele memorabile ce vor fi inscripţionate pe cruce: „Să nu uităm crimele comuniste, pentru ca acestea să nu se mai repete”! Sorin Ilieşiu, deşi vorbeşte de nu ştiu cîte comisii care trebuie să organizeze tot felul de concursuri de proiecte, nu vrea ca aceste vorbe „geniale” să fie schimbate, ci chiar indică faptul că ele trebuie să fie şi motto-ul Raportului Academiei.

Ilieşiu ordonă şi cum trebuie să fie Momumentul din Piaţa Universităţii: identic cu Crucea de pe Caraiman! Deci, cam aşa:

Chestiunea la care Ilieşiu nu s-a gîndit este că această cruce imensă va avea o greutate uriaşă şi va fi necesară o fundaţie serioasă, însă sub cruce va trece metroul! În lege nu ni se spune dacă linia va fi deviată sau chiar desfiinţată!

Sorin Ilieşiu – un comunist travestit în anticomunist

Cînd spune că a fost un „Membru ordinar al PCR”, cum se descrie într-un CV, Sorin Ilieşiu este modest. El a fost unul dintre propagandiştii ideologiei comuniste, căreia i-a închinat toată capacitatea sa creatoare. Iată filmografia sa de pînă în 1989, aşa cum o descrie chiar Ilieşiu:

– 1980: FAMILIA MEA. Festivalul Naţional “Cântarea României”, 1981. Notă: film de propagandă comunistădespre Şantierul naţional al tineretului – Rovinari, Gorj.

– 1981: CELE MAI FRUMOASE CLIPE (10 min), Romaniafilm. Imaginea: SORIN ILIEŞIU. Festivalul Naţional “Cântarea României”, 1981. Notă: film de propagandă comunistă despre Şantierul naţional al tineretului – Combinatul siderurgic Galaţi.

– 1982: CENACLUL FLACĂRA (80 min), Romaniafilm. Imaginea: SORIN ILIEŞIU. Notă: film de propagandă comunistădespre Cenaclul Flacăra condus de poetul Adrian Păunescu.

– 1986: CUNUNA DE LAURI (80 min). Notă: film de propagandă comunistă despre un spectacol omagial dedicat lui Nicoale Ceauşescu, organizat la data de 23 august 1986 pe stadionul naţional “23 August”.

– 1987: SĂRBĂTOARE ÎN MAI (Imn pentru primăvara ţării). Notă: film de propagandă comunistă despre un spectacol omagial dedicat lui Nicoale Ceauşescu, organizat la 1 Mai 1987 în Sala Polivalentă, Bucureşti.

– 1981: RĂMÂN CU TINE (80 min), Româniafilm. Notă: film de propagandă comunistă despre cooperativizarea în agricultură.

– 1984: O LUMINĂ LA ETAJUL ZECE (80 min), RomâniaFilm. Festivalul Naţional al Filmului, Costineşti 1985. Notă: film de propagandă comunistă despre debutul “Epocii Nicolae Ceaşescu”.

– 1986: FIGURANŢII (90 min), Româniafilm. Notă: film de propagandă comunistă despre debutul regimului comunist în România.

Şi tocmai acest propagandist al PCR şi al comunismului, care şi-a dedicat „talentul” pentru intoxicarea tineretului cu omagiile sale la adresa lui Nicolae Ceauşescu, vine acum să facă monumente anticomuniste şi chiar să genereze legi care-i condamne la 10 de închisoare pe cei care ar îndrăzni să se asocieze în formaţiuni care ar avea numai un „caracter comunist”? Nu e asta cea mai cruntă blasfemie la adresa adevăraţilor luptători împotriva comunismului?

Toată zbaterea acestui propagandist al comunismului este ca şi cum ar veni acum Ana Pauker şi ar condamna comunismul, ba chiar i-ar băga în închisoare pe cei care s-ar înscrie într-un partid „cu caracter comunist”! Cum să nu-ţi vină să-l iei la trei-păzeşte pe acest oportunist şi să dai cu el pînă pe Caraiman?

Încercînd să ne stăpînim limbajul, îl cităm pe scriitorul Ioan Stanomir, care-l descrie astfel pe acest măscărici: Sorin Ilieşiu este un Coriolan Drăgănescu contemporan: profetul auto-desemnat al luptei anticomuniste este coleg de partid cu venerabilul Ion Iliescu. În România condusă de Victor Ponta şi de Liviu Dragnea, crucea cu beculeţe a lui Sorin Ilieşiu este încununarea kitschului patriotic. Desfigurarea ţesutului urban este justificată prin apelul la memorie. Iar memoria victimelor este doar soclul pe care se aşează ambiţiile de profet ale lui Sorin Ilieşiu şi ale colegilor de parlament. Becurile de pe cruce vor fi apoteoza unei Românii pentru care demnitatea şi curajul capătă alura sintetică a unui culoar de centru comercial. Iuliu Maniu, Ion Mihalache sau Dinu Brătianu sunt, în fine, onoraţi prin ghirlandele de metal ale lui Sorin Ilieşiu”.

P.S. Acelaşi Sorin Ilieşiu a fost, înainte ca Antonescu să-l bage în Parlament, sluga credincioasă a lui Kalnoki, un îmbogăţit al retrocedărilor din Ardeal, căruia, la fel ca şi lui Nicolae Ceauşescu, Ilieşiu i-a făcut cîteva filme de propagandă. Ilieşiu nu ştia că acesta este strănepotul Contelui Kalnoki, cel care trimitea Notele informative despre Societatea „Carpaţii” şi Mihai Eminescu, prin care cerea condamnarea celor care doreau unirea Transilvaniei cu România! Prostia şi grandomania au făcut totdeauna casă bună.

Print Friendly, PDF & Email

1 comment

  1. Pingback: Lui Cărtărescu i-a căzut Zidul Berlinului în cap: FRANKFURTER RUNDSCHAU i-a acordat lui Mircea Cărtărescu premiul Nobel pentru PLAGIAT | VA RUGAM SA NE SCUZATI, NU PRODUCEM CAT FURATI!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.