Evenimentul Zilei: Deputatul Daniel Gheorghe, despre planul diabolic al lui Soros de cenzurare a presei libere online: "o tentativă pur totalitară" - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Evenimentul Zilei: Deputatul Daniel Gheorghe, despre planul diabolic al lui Soros de cenzurare a presei libere online: “o tentativă pur totalitară”

Am refuzat să comentăm cretinismul unor activişti neobolşevici care şi-au făcut de lucru cu nişte “listuliţe negre” ale presei online independente. Să ne coborâm la acest nivel jalnic? Remarcăm doar că activiştii lui Soros par să nu aibă nici o problemă cu faptul că toată presa centrală “deontoloagă” e condusă de penali cercetaţi de DNA, infractori de drept comun, traficanţi de carne vie şi puşcăriaşi  veritabili sau că site-urile “factuale” sunt finanţate de un personaj sinistru, care a vândut evrei naziştilor în Budapesta şi nici că-i pare rău. Aceste categorii de oameni plătesc din averea lor ilicită armate de “jurnalişti”, adevăraţi experţi în limbologie şi pupincurologie, care, la rândul lor, n-au nici o jenă în a încasa lună de lună purcoaie de bani furaţi. Ei sunt “onorabili”. La fel de “onorabili” ca retarzii cu caraghioslâcul lor de listuliţe de “alba-neagra”. Instanţa va stabili acum şi cât sunt de solvabili.

Vom discuta, când ne vom face timp şi pentru libărci, despre operaţiunea la nivel global de cenzurarea a internetului aflată în curs de desfăşurare chiar acum, cu ajutorul activiştilor de pripas ai lui Soros. Dar România este formată din oameni normali, ca Daniel Gheorghe, care afirmă:

Ca liberal, am stat și voi sta mereu de partea libertății cuvântului și a libertății presei. Precum nu există nicio justificare pentru dictatură, la fel nu există temei nici pentru cenzură. Cred cu tărie în faptul că, libertatea de expresie, valoare de esență liberală, este o valoare a democrației câștigată cu multe sacrificii și care nu poate face obiectul vreunei negocieri ori relativizări !

EvZ titrează:

Deputatul Daniel Gheorghe, despre planul diabolic de cenzurare a presei: ” o tentativă pur totalitară”

După ce a aflat că se pune la cale un plan unde s-a şi întocmit deja o listă neagră a site-urilor care trebuie cenzurate deoarece produc “ştiri false”, deputatul liberal Daniel Gheorghe, a avut o reacţie dură (adică normală, dacă tratăm puţin boala cuvintelor “grele” – n.n), acuzând că este “o tentativă pur totalitară” de a limita libertatea cuvântului, transmite Evenimentul Zilei.

Am aflat cu uimire despre faptul că un grup de cetățeni doresc să pună pe picioare o aplicație care să cenzureze știrile de pe facebook și sa elimine așa zisele “știri false”. Aici, eu ca liberal nu pot decât să disting o tentativă pur totalitara de a limita libertatea cuvântului într-un mod care ar face invidioasa chiar și cenzura comunistă. În primul rând cine și în ce fel stabilește ce înseamnă o “știre falsă”? In lumea reală nu se pot aplica norme abstracte a căror conotație ideologică este evidenta. Se folosește cumva o grilă a marxismului cultural prin care se stabilește” adevărul “? Vom avea cumva ca finalitate și un Minister al Adevărului care să ne spună ce avem voie să credem și ce e interzis să credem? Iar în al doilea rând inițiativa de cenzură informatică a unui număr de 70 de publicații online este profund ilegală. Ilegală deoarece încalcă articolul 30, Libertatea de Exprimare, din Constituţia României care la primele 2 paragrafe spune astfel : “(1)Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credințelor și libertatea creațiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile. (2) Cenzura de orice fel este interzisă “. Este datoria mea, ca liberal, sa atrag atenția asupra unor astfel de derapaje care ating în mod grav libertățile fundamentale pe care românii le-au obținut prin mari sacrificii de sânge. De la o vreme vedem cum retorica revoluției culturale câștigă tot mai mult teren în România și cum norii negri ai totalitarismului tind să se facă din nou văzuți. Stau și mă întreb ce inițiative “mărețe” vor urma : limitarea programului radio-tv la 2 ore, incendierea cărților “reacționare” in față la Biblioteca Națională ori direct construirea unui sistem de lagăre de muncă forțată pe canalul București – Dunăre unde să fie duși toți cei care încă mai îndrăznesc să gândească liber? #Libertate #libertateacuvantului

Daniel Gheorghe

Preluare:  Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

1 comment

  1. Pingback: 2 + 2 = 5. Cum se va manifesta cenzura trollilor lui Soros: Grupuri organizate de hateri vor raporta în masă ştirile reale ca false iar Hub-ul lor "factual" va raporta site-urile nesoroşite la Google - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.