Bianca Brad despre Referendum: Mergi la vot pentru tine și România. Măcar acum să facem ce trebuie... Eu nu vreau să-L dezamăgesc pe Dumnezeu - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Bianca Brad despre Referendum: Mergi la vot pentru tine și România. Măcar acum să facem ce trebuie… Eu nu vreau să-L dezamăgesc pe Dumnezeu

Doamne ajută!

M-am tot gândit, nu atât DACĂ să fac sau nu, o postare despre Referendum, cât mai ales CUM să o fac, astfel încât să se interpreteze exact așa cum îmi doresc și în așa fel încât să nu degenereze&să o ia în direcția opusă celei pe care o intenționez, în speranța că pot aduce o contribuție benefică pentru țara noastră, pentru viitorul copiilor noștri.

În privința lui CÂND să postez despre acest subiect fierbinte, deși îmi “ardeau” degetele de ceva vreme, am decis să mă documentez și să citesc întâi cât mai multe informații și păreri, că să fiu sigură că fac alegerea bună (în sensul că nu este nimic politic, nu că aș fi avut vreodată dubii vizavi de importanța căsătoriei dintre un bărbat și o femeie!), și mi-am mai potolit setea de exprimare, făcând doar niște aluzii fine….

Știu că vor apărea păreri opuse punctului meu de vedere, dar apelez la o exprimare civilizată, pornind de la ideea de a fi de acord, că nu suntem de acord!
Fără răutăți gratuite și jigniri…care nu rezolvă absolut nimic, ba din contră.

Mă doare sufletul când văd cu câtă ușurință (se) jignesc (între ei) unii oameni și cum ajung să (se) dușmănească și să (-și) poarte ranchiună doar pentru că au păreri diferite!

E atât de trist cum se complică, răstălmăcește, manipulează, politizează, și cu câtă ușurință și superficialitate se boicotează o măsură care nu urmărește decât să clarifice și să apere o definiție, formulată confuz la ora actuală, dar de altfel simplă și privită cândva ca o normalitate fără echivoc, cum este și ar trebui să rămână căsătoria dintre un barbat și o femeie!

Pentru că la asta se reduce toată povestea!

Informațiile esențiale, puse cap la cap într-un mod obiectiv și cât mai simplu posibil, neutru, fără patos, sentimentalisme și expresii alambicate, sunt următoarele:

* Inițiativa de modificare a Constituției prin Referendum, NU este homofobă, NU obligă pe nimeni să se căsătorească și/sau să rămână într-o relație abuziva și nici NU atacă familiile monoparentale, ci dorește DOAR să reformuleze sintagma actuală “căsătoria liber consimţită între soţi” (care este confuză și lasă loc de interpretări), cu sintagma “căsătoria între bărbat și femeie”, din dorința de a apăra binele și viitorul țării…ca să nu mai vorbesc de însemnătatea acesteia pe plan creștinesc.

* Întrebarea “Aceea” cu DA sau NU, nu ascunde absolut nimic dubios! Este o întrebare standard, care este obligatorie prin lege, să fie adresată poporului și se referă strict la revizuirea Constituției României, legat strict de schimbarea sintagmei. Nimic altceva!!!

Cu alte cuvinte se va revizui O SINGURĂ lege, în Constituție, care a fost aprobată de Parlament, a fost deja publicată în Monitorul Oficial al României și se referă la redefinirea noțiunii de famile, în sensul schimbării termenului de „soți” cu sintagma „un bărbat și o femeie”, modificare adusă art. 48 alin. (1) din Constituția României.

Orice modificare a acestei legi este interzisă prin lege, lipsindu-i avizul Curții Constituționale a României.

Pe scurt:
Mergând la referendum și votând „DA”, înseamnă că ești de acord DOAR cu modificarea art. 48 alin. (1) (schimbarea termenului de „soț” cu sintagma „un bărbat și o femeie”), nimic mai mult, iar, în caz contrar, votând „NU”, înseamnă că nu ești de acord cu acestă modificare.

* Este necesar ca specificarea “dintre bărbat și femeie” să fie făcută în Constituție, deoarece Codul Civil poate fi modificat printr-o Ordonanță de Urgență, fără ca poporul să fie consultat. Constituția, nu. Pentru modificarea Constituției este nevoie de referendum.

* Cu tot scepticismul și cu toată ura împotriva celor care susțin Referendumul, e bine să te uiți la evoluția (nu tocmai îmbucurătoare a) societății din țările în care au fost aprobate căsătoriile dintre persoanele de același sex. Pe net sunt destule materiale postate de-a lungul timpului (nu doar acum, de când cu Referendumul!), care prezintă niște fațete mai mult decât urâte, care ar trebui să te pună pe gânduri și să vezi…pădurea de copaci…

* Da, costul ridicat al Referendumului de pe 6&7 octombrie, este foarte ridicat…dar cu siguranță oamenii nu ar fi deloc fericiți cu cheltuielile care ar apărea dacă nu se va face modificarea sintagmei buclucașe, lucru despre care, de asemenea, există destule informații.

* Cât despre neprezentarea la vot, este o lipsă de respect nu numai față de România care, draga și săraca de ea, nu are nicio vină că e condusă prost, ci în primul rând față de tine însuți. Practic îți bați joc de dreptul de a vota, câștigat cu greu.

Însă oricum o sucești, toată nebunia asta se reduce la a alege să crezi în teoria conspirației sau în instituția care stă la baza lumii și datorită căreia am venit cu toții pe lume…fie că suntem hetero sau gay, fie pro sau contra probabil celui mai important Referendum propus în România.

NU am absolut nimic cu homosexualii și cu lesbienele! Chiar am cunoștințe pe care le apreciez ca oameni și cărora le respect alegerea. Însă nu toți au la fel de mult bun simț ca cei pe care îi știu.

NU este vorba nici de lipsa de empatie, nici de o lege împotriva iubirii, ci de protecție împotriva degenerării societății noastre, și așa zdruncinată puternic de lipsa unor politicieni buni și corecți, dar și de solidaritatea dintre români…

NU atacă în niciun fel familiile monoparentale si dreptul acestora de a înfia copii, și NU le impun nimic.

NU este vorba nici despre familiile măcinate de violență sau de nepăsare față de copiii lor – o problemă într-adevăr foarte gravă, dar care nu se rezolvă boicotând o inițiativă menită să asigure un cadru social și moral sănătos. Cine garantează că în familiile gay nu se întâmplă așa ceva?!?

Ceea ce pare acum o problemă irelevantă, comparativ cu problemele vizibil grave, dacă nu se iau măsuri, va deveni o problemă uriașă, și când și aceasta va deveni vizibilă, regretele vor fi prea târzii! …vizibile și în România, că în țările care au aprobat casatoriile gay sunt deja…asta apropo’ de a învăța din greșelile altora…

Dacă din ’89 până acum, nu am învățat mai nimic bun din istoria altor țări (pe plan economic, social, turistic, educativ), ci am preluat aproape numai ce nu ne-a folosit, măcar acum să facem ce trebuie…

Îmi pare rău dacă dezamăgesc pe careva, însă și mai rău mi-ar părea să-L dezamăgesc pe Dumnezeu…

Iartă-ne, Doamne, rătăcirea, luminează-ne, pune-ne pe drumul cel bun și ajută-ne să nu ne transformăm într-o “Țară de întuneric și neorânduială, unde lumina e totuna cu bezna…”

Și cum astăzi este o mare sărbătoare a credincioşilor, sper ca această postare să nu provoace vreo furtună, ba din contră, să aducă un strop de pace și Lumină, și mă rog la Maica Domnului să ne acopere pe noi cu cinstitul Său Acoperământ, și să ne scape de tot răul, rugându-L pe Fiul Său, Hristos Dumnezeul nostru, să mântuiască sufletele noastre.

Doamne ajută, tuturor!
🙏💝

LE – surse info&articole&interviuri:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2739570316068774&id=100000474983998

LE: Argumente de bun simt…si exprimate cu mult bun simț 😊:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10215169974300757&id=1174640716

#DA
#Referendum2018
#SusținCăsătoriaDintreUnBărbatȘioFemeie

 

…mi-a atras atenția când am mers pe Drumul Crucii, în pelerinajul prin Țara Sfântă, la începutul verii…

“Dacă cineva dorește să vină după mine, să se lepede, să-și ia crucea și să mă urmeze.” (Matei 16:24)

“Iisus caută pe cineva care să se smerească așa cum a făcut El și să-și poarte crucea cu iubire. Vrei să fii acest discipol?”

Eu, vreau, DA!🤗
Tu?

 

Bianca Brad is feeling hopeful.

În completarea celor scrise ieri (https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2737122446313561&id=100000474983998), voi trece mai jos, o parte dintre materialele pe care le-am citit/vizionat și care sper să răspundă celor care încă se întreabă de ce e nevoie ca sintagma “căsătoria între soți” care lasă loc de interpretare, să fie înlocuită cu sintagma “căsătoria dintre un bărbat și o femeie”, și dacă este nevoie să voteze DA, la Referendum-ul din 6&7 octombrie.

Sunt multe de citit&vizionat, dar pentru o cauză atât de importantă, precum este viitorul copiilor noștri și al țării noastre, pentru binele cărora se face Referendumul din 6&7 octombrie, merită cu prisosință.

Desigur că sunt mult mai multe de atât, mai ales în alte limbi, însă ar trebui ca și acestea de mai jos, să fie îndeajuns, ca să realizezi că dacă se va aproba legea căsătoriilor gay, se va deschide o cutie a Pandorei, din care vor ieși multe rele și că vom regreta amarnic, mai ales cei care refuză să se documenteze și să vadă pericolul care ne pândește la colț de…gândire…

Astăzi am aflat că se pregătește o lege prin care persoanele de același sex care doresc să-și oficializeze relația, să o poată face printr-o înțelegere notarială- o măsură de bun simț și care demonstrează că Referendumul nu este împotriva iubirii, cum se mai vehiculează…

Sper ca aceste materiale să te pună pe gânduri și să înțelegi că Refrendumul NU este despre politică sau despre căsniciile în care femeile sunt bătute și copiii sunt neglijați/abandonați sau despre familiile monoparentale sau despre lipsa de empatie față de homosexuali&îngrădirea drepturilor lor…

Acestea fiind scrise, încă o dată fac apel la exprimarea civilizată, vă mulțumesc și vă doresc Lumină și Pace!
Să fie cu folos!
Doamne ajută!
🙏💝

BIBLIOGRAFIE
🤓🔎🧐🔬💡😊

Articol apărut în 2013!:

https://doxologia.ro/…/un-nou-atac-impotriva-familiei-crest…

💡

Iunie 2014

http://www.cuvantul-ortodox.ro/…/danemarca-casatorii-homos…/

💡

Articol apărut în ianuarie 2016!:

Mărturia unei tinere crescute de un cuplu gay

https://m.activenews.ro/…/Marturia-unei-tinere-din-Canada-c…

💡

Interviu cu Marcel Iureș, 2016

https://youtu.be/MSXi3zzrDkY

💡

Scrisoare deschisa a dr. Pavel Chirilă către Mircea Cărtărescu

https://m.activenews.ro/…/Dr.-Pavel-Chirila-scrisoare-desch…

💡

Efectele căsătoriilor homosexuale asupra educației copiilor, 2017

https://youtu.be/jbMyjsSzeHw

💡

Cinci minute cu prof. Adrian Papahagi (Univ. BB Cluj), despre rațiunile păstrării căsătoriei în limitele și definiția actuale.

https://youtu.be/j2SRtuoN7pI

💡

Părerea unui foarte cunoscut cuplu gay:
DOLCE&GABANNA
https://m.activenews.ro/…/Dolce-Gabbana-Singura-familie-est…

💡

Noiembrie 2016
https://www.alternativenews.ro/…/lesbiana-masha-gessen-lega…

💡

Decembrie 2016

https://www.alternativenews.ro/…/homosexualitatea-este-impo…

💡

Martie 2018

Canada interzice cuvintele mama si tata!
https://evz.ro/canada-interzice-cuvintele-mama-si-tata-doam…

💡

Student concediat

https://m.romanialibera.ro/…/student-din-marea-britanie-con…

💡

https://m.activenews.ro/…/Somnul-ratiunii-naste-monstri-Pri…

💡

Postarea unui preot din județul Bistrița Năsăud despre motivele pentru care va vota „DA” la Referendum, care a devenit virală

https://m.activenews.ro/…/Postarea-despre-Referendum-pentru…

💡

Votul va fi un DA pentru Dumnezeu

https://doxologia.ro/video-votul-din-octombrie-va-fi-un-da-…

💡

https://m.activenews.ro/…/Coalitia-pentru-Familie-Ideologia…

💡

“În cazul în care referendumul nu va fi validat din lipsă de cvorum sau majoritatea va vota împotriva modificării Constituției, iată câteva sfaturi pentru un viitor posibil:

– dacă statul vă va confisca fiicele și fiii pentru a-i da spre adopție unui cuplu de homosexuali (vezi cazul dramatic al lui Florin Barbu https://www.cotidianul.ro/florin-barbu-lasati-mi-copiii-sa…/) – SĂ NU VĂ PLÂNGEȚI!

– dacă într-o bună zi veți constata că v-au fost reeducați copiii fără știrea și aprobarea dumneavoastră (vezi cazul conferinței de la Focșani, 24.02.2018 https://vranceamedia.ro/adevarul-despre-ce-au-fost-invatat…/

și cazul taberei din Italia, Casalecchio di Reno http://www.ilgiornale.it/…/bimbi-dipinti-gay-pride-bufera-s…) – SĂ NU VĂ PLÂNGEȚI!

– dacă veți fi supuși unor anchete interne la locul de muncă și ulterior suspendați doar pentru că v-ați adresat unei fete cu apelativul de „fată” (vezi cazul profesorului britanic Joshua Sutcliffe https://www.christianconcern.com/…/maths-teacher-takes-scho…) – SĂ NU VĂ PLÂNGEȚI!

– dacă localitatea în care locuiți va fi dată în judecată pe motivul neaprobării unei parade gay (vezi cazul orășelului Starkville, Mississippi https://www.starkvilledailynews.com/…/group-plans-lawsuit-a…) – SĂ NU VĂ PLÂNGEȚI!

– dacă statul vă va confisca fiicele și fiii, când aceștia se cred altceva decât ceea ce sânt (vezi cazul adoptării legii 89 în Canada, în data de 01.06.2017 https://www.lifesitenews.com/…/breaking-ontario-passes-tota…) – SĂ NU VĂ PLÂNGEȚI!

– dacă veți fi amendați, ca întreprinzători, cu sume de ordinul zecilor de mii de euro pentru că ați refuzat anumite servicii pentru clienții homosexuali (vezi cazul soților Aaron și Melissa Klein https://www.independent.co.uk/…/aaron-and-melissa-klein-ant…) – SĂ NU VĂ PLÂNGEȚI!”

💡

Încă un material in limba engleza, din septembrie 2016:

https://www.lifesitenews.com/…/teaching-sexual-practices-to…

Doamne ajută!
🙏💝

#DA
#Referendum2018
#SusținCăsătoriaDintreUnBărbatȘioFemeie

“E razboiul in toi si nimeni nu vede si nu intelege.

In ultima clipa s-au sesizat toti pustnicii, calugarii de la Athos, tot clerul, calugarii si maicutele din Basarabia si Bucovina lui Stefan cel Mare, se ridica stramosii alaturi de fiii lor!
Toti cer sa voteze la acest referendum la care ingerii cei mari ne vor considera votul ca pe o marturisire de credinta.
Se misca tara, se aduna oamenii credinciosi si romanii devin in sfarsit solidari.

Avem aici marturia parintelui Mihail Milea, preot prof. Dr, un erudit si profesor la Seminarul din Buzau, un suflet ales, un inger care are in ingrijire sute de batrani si copii abandonati.
In anii 97 cand soldatii romani din Afganistan se confruntau cu cele mai mari incercari, parintele intr-o initiativa proprie a incarcat un container cu ajutoare si a plecat spre soldatii nostri sa le ofere mangaiere si sprijin sufletesc de sarbatori. Acest om a fost prin Athos si Basarabia de curand si a venit cu vesti:

“În fiecare biserică, în fiecare sanctuar cuvântul lui Hristos s-a auzit astăzi, fraţii mei, este clopotul ce bate atât de tare.
E semn de război! Este cel mai mare război pe care îl duce poporul român pentru că războiul este împotriva familiei.

Ce este familia? Este ţara, dragii mei!
Zilele acestea, săptămîna trecută, am fost în ţară şi dincolo de Prut, am trecut pe la mănăstiri, pentru prima dată în istorie, dragii mei, toţi călugării, toate maicile vor ieşi la vot!

Este vot de credinţă, este vot de mărturisire, este vot de neam românesc.

Nu este nimic politic în acest referendum, dragii mei, cum se
duce în eroare neamul acesta prin toată mass-media, care nu sprijină familia, sunt duşmanii ţării!
Politicienii care nu sprijină familia sunt duşmanii ţării.

E timpul şi momentul din urmă, să ne trezim, să ne apărăm familia, să ne apărăm copiii noştri, nepoţii noştri.

Dragii mei, dacă nu mergem, vă dau în scris, în 20 de ani, instituţia numită “bunici”, “bunei” ca la noi în Basarabia, va dispărea!

Nu mai există bunici, nu mai există copii şi ne văităm toată ziua că n-avem oameni să ne lucreze, că vin
străinii peste noi, că nu mai are cine să aibă grijă de bătrânii noştri şi îi dăm pe mâna străinilor, că noi nu mai avem grijă de ai noştri.

Ne rămân şcolile goale, nu mai are cine păzi ţara aceasta, nu mai avem oaste, nu mai avem lucrători, nu mai avem nimic în ţara aceasta.

Acesta este referendumul, salvarea neamului nostru românesc!

De aceea, dragii mei, vă îndemnăm frăţeşte, părinteşte, pe toţi să înţelegeţi:

A început războiul! şi e război mare. Război pe viaţă!

Dragii mei, se vor ridica morţii şi vor intreba:
Ce aţi făcut pentru noi, cei de acum 100 de ani, care am luptat pe front, ne-am lăsat familia, părinţii, ca să ne păzim şi să aparam familia şi copiii?
Iar noi, astăzi, la 100 de ani, nu ieşim la acest referendum care n-are nimic de-a face cu politica!

Asta să ne fie în minte şi în suflet, dragii mei, marele adevăr acesta este:
este un referendum pentru credinţa ortodoxă.

14 ţări din Europa, din această uniune europeană, au zis „DA” familiei, şi sunt de alte religii, iar noi, românii, care ne lăudăm cu această veche credinţă, stăm indiferenţi şi pasivi şi ne duce mass-media cu atâta dezinformare: „Nu vă duceţi, nu ieşiţi la vot, pentru că este vot politic”.

Nu este vot politic!, ci este mărturisire de credinţă, de sfinţenie, la care să ne angajăm, dragii mei, aceasta este mare responsabilitate.

100 de ani au trecut de atunci peste eroii noştri, şi mulţi poate n-au nici cruce;
Eu vin din Basarabia şi acolo am întâlnit eroi români care au murit pe front ca să salveze Basarabia, pământ românesc, şi stau şi acum în groapă comună, peste care a fost islaz de vite, şi atâtea morminte de eroi; se ridică eroii aceştia, morţii aceştia, vii cu sufletul, şi ne vor bate obrazul: Ce-am făcut noi? Tăcere? Indiferenţă? Pasivitate?

De aceea, dragii mei, dacă ies călugării la vot e mare semn!

Călugării din Athos, de la Prodromul românesc au cerut şi ei să voteze la Consulatul Greciei.
Dacă toate consulatele intră în alertă maximă, noi, acasă, ce facem, dragii mei?

De aceea, sfătuiţi-vă copiii, nepoţii dumneavoastră, rudele dumneavoastră, neamurile dumneavoastră, pe cei din bloc, treziţii, dragii mei, că este ceasul din urmă!

Pierdem lucrul acesta, am pierdut Centenarul, am pierdut valoarea cea mai de preţ a neamului românesc şi a lui Dumnezeu care a făcut prima instituţie din lume, a creat familia: şi bărbat şi femeie, şi l-a numit Adam şi a numit-o Eva, şi lor le-a zis: “Binecuvântaţi să fiţi, creşteţi şi vă înmulţiţi şi stăpâniţi pământul” lui Dumnezeu!

Şi dacă avem familie, viaţa e pe pământ.

Nu avem familie, bărbat şi
femeie, sfârşitul lumii vine.
Dar cum vine, dragii mei, ca la Sodoma şi Gomora, cu foc şi pucioasă! Doamne, fereşte!

Dragii mei, eu am mare nădejde că poporul român, în aceste ultime zile, se va trezi, dragii mei!

E atâta ură, vrăjmăşie împotriva acestui referendum, dovadă că nu dau voie nici la bannere.

La toate referendumurile, la toate organizările de voturi, că sunt parlamentare, că sunt de preşedinte, se pun afişe peste tot!

Toate gardurile, peste tot se pun bannere – e foarte bine să facem publicitate, iar când e
vorba de poporul român, de salvarea neamului român ni se interzice a pune bannere, a pune la vedere, mass-media nu ne ajută, dragii mei, dar ne ajută Dumnezeu!
Vă spun aşa şi ziceţi toţi: Mare este Dumnezeu, nu ne lasă Dumnezeu!

Dragii mei, săptămâna aceasta să fie o săptămână de post, de post şi rugăciune, dragii mei, să plângem şi dacă vom plânge şi ne vom ruga pentru această cauză sfântă, nu ne lasă Maica Domnului, nu ne lasă sfinţii români, nu ne lasă Hristos, care a murit pe Cruce pentru lumea aceasta.

De aceea, dragii mei, vă rugăm să puneţi la inimă acest îndemn al Bisericii Ortodoxe Române de aici şi de
pretutindeni, ca să mergem să spunem “DA”!

Unde scrie acolo “DA”, acolo să zicem “DA” şi noi, să ne închinăm şi să spunem:

Doamne, salvează poporul român! Amin.

Mare este Dumnezeu!
Amin.”

🙏💙💛❤🌈💝

https://stiripentruviata.ro/calugarii-romani-din-sf-munte-…/

Preluare: Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.