“Congresul Internaţional al Jurnaliştilor Români” se tine in Serbia, la romanii de la sud de Dunare - Ziaristi OnlineZiaristi Online

“Congresul Internaţional al Jurnaliştilor Români” se tine in Serbia, la romanii de la sud de Dunare

Congresul Internaţional al Jurnaliştilor RomâniTimp de trei zile, în perioada 5-7 aprilie 2013, în localitatea Donji Milanovăţ din Serbia se va desfăşura “Congresul Internaţional al Jurnaliştilor Români”, ediţia a IV-a. Evenimentul va avea loc sub genericul „Europa-Manipulare-Minoritate”, organizator fiind şi de această dată Forumul Internaţional al Jurnaliştilor.  

Ediţia din acest an va reuni peste o sută de jurnalişti români din ţările unde trăiesc comunităţi de români – Serbia, Ungaria, Republica Moldova, Bulgaria, Grecia, Albania  şi Italia. Obiectivele ediţiei a IV-a a Congresului Internaţional al Jurnaliştilor Români sunt: identificarea problemelor cu care se confruntă presa de limbă română din comunităţile de români din Valea Timocului; identificarea nevoilor culturale ale comunităţilor de români necesare păstrării şi consolidării identităţii etnice a acestora şi folosirea presei pentru atingerea acestor obiective; găsirea unor soluţii şi proiecte care să ducă la profesionalizarea presei româneşti din afara României.

Sursa: Cuvantul Libertatii

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.