Deputatul independent Remus Cernea a încasat 14.495 lei în calitate de consilier la Hidroelectrica şi 7.083 lei de la Comisia de privatizare a Nuclearelectrica, sumele fiind menţionate în declaraţia sa de avere, informa Mediafax in iulie anul aceasta. Stirea potrivit careia “ecologistul nuclear” a fost retribuit pentru a “privatiza” Nuclearelectrica si “consilia” Hidroelectrica, ca si, personal, pe primul ministru al Romaniei, Victor Ponta, l-a facut pe cetateanul Bogdan Stanciu sa intrebe onor Guvernul care au fost calitatile care l-au recomandat pe Remus Cernea pentru a beneficia de aceste functii si de retributiile aferente, din banii contribuabilului roman. Ziaristi Online prezinte in exclusivitatea modalitatea “rromeasca” de alba-neagra cu care (nu) au raspuns Guvernul Romaniei si Ministerul Economiei cererii legitime a unuia dintre contribuabilii lor.
Către
GUVERNUL ROMÂNIEI – DEPARTAMENTUL DE RELAȚII PUBLICE
Palatul Victoria, Piaţa Victoriei nr. 1, Sector 1, Bucureşti
PETIȚIE
Subsemnatul Bogdan Ioan Stanciu, având datele de contact din subsolul acestei petiții,
Aflând cele menționate în articolul de presă pe care îl anexez aici,
Vă rog respectuos să-mi clarificați următoarele aspecte:
- 1. În ce condiții s-a făcut angajarea d-lui Remus Cernea, actualmente deputat în Parlamentul României, pe postul de consilier la Hidroelectrica și respectiv în ce condiții s-a făcut numirea sa în Comisia de privatizare a Nuclearelectrica? A existat un concurs, sau angajările/numirile sunt făcute direct, pe anumite criterii – pe care vă rog să le precizați? Există un criteriu politic explicit?
- 2. Cum este posibil ca o persoană care nu deține studii de specialitate (mai mult, cel în cauză nu are nici un fel de studii superioare finalizate, iar cele pe care le-a început erau de filozofie) să fie angajată, respectiv numită, în asemenea funcții care presupun expertiză sau cel puțin calificare?
- 3. În ce perioadă a fost dl. Cernea consilier la Hidroelectrica, respectiv membru în Comisia de privatizare a Nuclearelectrica? Mai ocupă, în prezent, aceste poziții?
- 4. Cu ce s-a ocupat, mai exact, dl. Cernea în perioada în care a fost Consilier de Stat la cabinetul dlui. Victor Ponta? Aceeași întrebare ca mai sus – nu se impun studii de specialitate la astfel de numiri/angajări în aparatul de consiliere al șefului guvernului?
Aș aprecia un răspuns detaliat și lămuritor din partea dvs.
Interesul meu este justificat de faptul că în cauză sunt implicate fonduri publice și instituții de stat din categoria celor strategice, a căror soartă nu poate fi indiferentă niciunui cetățean.
24 Iulie 2013 Cu respect,
Bogdan Stanciu
Si iata raspunsurile primite: