Ce inseamna "bolnavele apariţii televizate, sufocante şi obraznice, ale lui Antonescu, Udrea, Băsescu, Ponta et co". Un editorial fulminant marca Grid Modorcea - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Ce inseamna “bolnavele apariţii televizate, sufocante şi obraznice, ale lui Antonescu, Udrea, Băsescu, Ponta et co”. Un editorial fulminant marca Grid Modorcea

Ruleta ruseasca Basescu PontaDumnezeu cu mila

Boala puterii are multe năcăfale, cum ar spune Ion Creangă, deşi el nu l-a auzit zilele trecute pe preşedintele României cum se umilea în faţa unui “analist politic” (Turcescu!), cum îşi tot justifica “ieşirile”, totul culminând cu explicaţia că nu mai este eficient ca un politician să iese pe stradă, să se afle în mijlocul oamenilor, el trebuie să apară la televizor, fiindcă aici, pe micul ecran, e văzut de toţi, e în mijlocul poporului său! M-am conformat şi eu, zicea el, fiindcă aşa fac toţi, nu-i aşa, hă, hă, hă!?

Cum e evoluat acest om, de la baia de mulţime la ploconeala turcească?! Apariţiile preşedintelui sunt tot mai jenante. Acest om, dacă nu e sfătuit de familie sau de consilieri, va ajunge la o degradare de imagine tragică. Acum e doar caraghioasă, dar felul cum alunecă el, cum se autoîmpiedică, cât de penibil îşi argumentează lupta sa cu duşmanii ţării, nu din afară, ci din interior, în frunte cu premierul, care a devenit pâinea şi cuţitul, ne provoacă o mare milă. Desigur, nu de el. El şi-a făcut “pohta” cum a vrut. A atins şi performanţa de a fi la Cotroceni în flagrant de suspendare şi demitere!

Milă ne e de poporul român. Şi de noi. De fiecare care am făcut ceva pentru această ţară şi cărora ne pasă. Poporul român nu merita asemenea conducător/conducători. Hâhâiala preşedintelui e ca a tâlharului căruia i-a ajuns ştreangul la omuşor, zis şi Mărul lui Adam! Poporul român e prea răbdător, prea înţelept, s-a călit de la seria de ocupanţi străini, turci, fanarioţi, unguri sau ruşi, dar acum ocupaţia e şi mai nemiloasă, fiindcă vine din interior, vine de la „clica” (un cuvânt folosit de preşedinte, când îşi acuza adversarul) politică aleasă de el să-l conducă, probabil cu speranţa că ticăloşii vor avea limită, că până la urmă, după ce fură cât fură, se vor întoarce şi cu faţa spre popor! Nu-i posibil ca un preşedinte să se folosească de toate pârghiile puterii nu spre a munci pentru ţară, ci pentru “clica” lui, să-şi nimicească adversarul, el, care declara că se va lăsa de politică după acest al doilea mandat, cel mai ruşinos din istorie, dar iată că acum şi-a făcut un nou partid, prin care divide iar puterea! Jurămintele şi încălcarea lor au ajuns o practică de guvernare, nu mai miră pe nimeni. Sunt chiar recomandate, dacă ai visuri de mărire.

Domnilor din clică, niciodată nu veţi cunoaşte poporul de la televizor, de pe micul ecran, ploconindu-vă înaintea unor moderatori care se bucură pe faţă ce grozavi sunt ei dacă preşedintele se gudură în emisiunea lor! Ce ruşine! Ratingul a ajuns mai preţios decât cunoaşterea realităţii.

Ieşiţi pe stradă să vă cunoaşteţi faţa. Strada este oglinda ţării. Mai ales acum, când albul zăpezii scoate în evidenţă urâţenia ei. Un bătrân, în parc, se uita la un câine care era lăsat de stăpâna lui să-şi facă nevoile chiar pe mijlocul aleii, apoi ea a tras de zgardă, a plecat eliberată, fără să-i pese de urma lăsată. Cine îi educă pe aceşti “stăpâni”, să le spună ce înseamnă respect faţă de ceilalţi şi ce ar trebui să facă? Şi zicea bătrânul, uite, Cişmigiul a ajuns closetul orătăniilor! Dar toate străzile Bucureştilor sunt pline de astfel de urme. Ele sunt faţa politicienilor. În aceşti rahaţi se oglindesc. De ce nu sunt daţi la televizor, să se vadă cum oamenii calcă pe aceste mizerii, când alde Măgăruţă akka Măruţă fac rating cu Bianca pe colivă!?

Natura este extrem de blândă cu românii. Nu există o natură mai bună, mai liniştită, mai ocrotitoare pe pământ. A dat două zile de ninsoare, dar românii, cu oficialii lor în frunte, nu au fost în stare să elibereze drumurile de acces nici până azi, când deja a venit seria de zile calde, primăvăratice. Tot Dumnezeu cu mila, tot El va topi zăpada şi va face curat! Şi unde sunt celebrele investiţii pentru iarnă, în buzunarele cui au intrat banii de la FMI? Aşa spun primarii şi despre cutremurul care o să vină, că sunt pregătiţi. Exact ca la accidentul aviatic! Ferească Dumnezeu ca natura să-i pună pe români la o asemenea încercare!

Vor face ca şi cu lumina. Am semnalat anterior că la o serie de blocuri din centrul oraşului a căzut curentul. Timp de patru zile cei de la Enel nu au fost în stare să repare defecţiunea. O ruşine, în plină civilizaţie, în mijlocul Capitalei, dar d-lui Pasarelă Oprescu nu-i pasă, el se pregăteşte nu de rezolvat problemele oamenilor, ci de candidatura la preşedinţie! Ce farseur! Cu zâmbetul lui cinic, nu-l întrece decât Băsescu la hăhăială!

Ieşiţi din birouri, domnilor, să vedeţi cum a ajuns strada, cum aţi transformat Bucureştii într-un maidan sau într-un parking de maşini, în care pietonii nu mai au trotuare, ei merg pe stradă, ocolind maşinile care trec şi care îi împroaşcă cu zăpadă topită şi noroi.

E bine, domnilor politevişti, să veniţi la Rotonda şahiştilor, în Cişmigiu, să vedeţi cum vă comentează poporul vorbele şi faptele, prin reprezentanţii săi cei mai abili la făcut şah mat. Niciodată sticla nu va putea înlocui contactul nemijlocit cu strada, cu oamenii. Dar aceste bolnave apariţii televizate, sufocante şi obraznice apariţii repetate ale lui Antonescu, Udrea, Băsescu, Ponta et co., arată că politicienii au o strategie a lor de a ocoli strada, de a-i păcăli iar de pe sticlă pe români, strategia de a se feri de adevăr, de realitate, fiindcă alegerile se fac în funcţie de algoritmul politic aranjat în culise. Votul a devenit ceva de faţadă, un ambalaj al democraţiei, căci jocurile din culise au înlocuit demult, la noi, adevărata democraţie. Până să ajungem la democraţie, trebuie să trecem prin capitalism, iar noi ne aflăm abia în neocomunism. Ne este milă de românii cuminţi, muncitori, cinstiţi, cu frică de Dumnezeu, fiindcă timpul lor a trecut, nu mai e loc decât de monştri! Ferea că trece Apocalipsa, iar Dumnezeu cu mila!

Grid Modorcea / Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.