DNA şi SRI, colimator pe o filieră "moldovenească": Fiul lui Petru Lucinschi, reţinut - Ziaristi OnlineZiaristi Online

DNA şi SRI, colimator pe o filieră “moldovenească”: Fiul lui Petru Lucinschi, reţinut

Sergiu Lucinschi fiul lui Piotr retinut de DNA la Bucuresti - MediafaxDirecția Națională Anticorupție (DNA) informează că procurorii efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate acestora de către omul de afaceri Sergiu Lucinschi.

UPDATE Mediafax: Omul de afaceri Sergiu Lucinschi, suspectat de fapte de corupţie, a fost reţinut de procurorii DNA, după ce a fost audiat aproape două ore şi i-a fost percheziţionată locuinţa. Lucinschi va fi dus în arest şi prezentat, marţi, la instanţă pentru a se lua o măsură preventivă faţă de el în acest caz.

“Procurorii DNA — Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2014 — martie 2015, de către suspectul Sergiu Lucinschi, om de afaceri. În cursul zilei de 30 martie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, a fost efectuată percheziție domiciliară la o locație situată în județul Ilfov”, se arată într-un comunicat transmis luni seară AGERPRES.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Vladimir_Putin_with_Petru_Lucinschi-3Sergiu Lucinschi (foto sus), fiul fostului președinte al Republicii Moldova 1 (foto dreapta), este implicat într-o cauză de trafic de influență și șantaj instrumentată de procurorii DNA Central, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Potrivit surselor, sunt în derulare, în acest moment, percheziții la domiciliul acestuia, în Voluntari, județul Ilfov.

Aceleași surse susțin că Sergiu Lucinschi a pretins suma de 4.000.000 euro în perioada decembrie 2014 — martie 2015.

Surse: AGERPRES/(AS — autor: Mădălina Cochinescu, editor: Vicențiu Purcărea) şi Mediafax

Semnalat de Aurel Rogojan / Cotidianul via Ziaristi Online

1. Pe Piotr Kirilovici Lucinsky anul 1991 l-a găsit în funcţia de prim-secretar al Comitetului Central al Partidului Comunist din RSS Moldovenească, după 20 de ani de servilism al sovietelor de pe “cele mai înalte culmi“.

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.