Regele-dictator Carol al II-lea, criminal în masă, lipseşte din "legea" "anti-fascistă şi anti-imperialistă". De ce? VIDEO - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Regele-dictator Carol al II-lea, criminal în masă, lipseşte din “legea” “anti-fascistă şi anti-imperialistă”. De ce? VIDEO

Regele Carol al II-lea, Regele Mihai şi Adolf Hitler la Berchtesgaden, 24 noiembrie 1938

Regele Carol al II-lea, principele Mihai şi Adolf Hitler la Berchtesgaden, 24 noiembrie 1938

Istoricul George Damian se întreabă pe Facebook dacă în noua lege care se ocupă de regimurile totalitare din trecutul României – mai puţin cea mai criminală dictatură, cea comunistă – se regăseşte şi dictatura lui Carol al II-lea şi dacă se pedespeşte şi cultul acestuia.

“Regele Carol al II-lea a fost șeful unui partid totalitar care a adoptat legi antisemite. Cultul regelui Carol al II-lea este acoperit de legea asta nouă? O să-i fie scoase portretele din locurile publice? Vor fi amendați cei care-l laudă?”, scrie George Damian.

Cercetând “legea”, constatăm că nu. Şi totuşi, Carol al II-lea, considerat de istoricul George Damian “cel mai nociv conducător al României” a fost, pe lângă un dictator de tip nazist, şi un criminal în masă. “În total, sub regimul lui Carol al II-lea au fost ucise, fără judecată, 292 persoane, dintre care: 48 au fost suprimate cât a fost prim-ministru Armand Călinescu, 242 au fost ucişe în zilele de 21, 22 şi 23 septembrie 1939, ca represalii pentru uciderea primului ministru, iar două au fost ucise în urmă (10 şi 14 octombrie 1939)”, se arată în revista Army Academy.

legionari-asasinati de carol al ii leaÎn jurnalul său nepublicat, păstrat în biblioteca Academiei Române, acad. g-ral. Radu R. Rosetti, consemna: “Uciderea, fără judecata, a asasinilor lui Călinescu a produs rea impresie, iar lăsarea corpurilor lor pe stradă revoltă lumea și transformă ceea ce se dorea a fi o pildă de pedeapsă, într-un adevarat pelerinaj. Radio-Londra comunică seara ca s-ar mai fi executat în plus în taberele de concentrare înca 76 de gardiști (e caracteristic cum aflăm știrile din țară prin Londra).”

Tot Carol al II-lea este responsabil de asasinarea lui Corneliu Zelea Codreanu şi a fruntaşilor Mişcării Legionare în noaptea Sfântului Andrei a anului 1938. De asemenea, este cunoscut faptul că Regele Mihai a instituit, practic, prin Decret Regal, statul naţional-legionar, figura sa lipsind de asemenea din Legea “anti-fascistă şi anti-imperialistă”, aflată spre promulgare pe masa Preşedintelui României. Reamintim faptul că INST – Academia Română a contrazis concepţia informatorului Securităţii Ciprian Nica, vicepreşedinte al Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, prin care Mişcarea Legionară era definită, după ureche, drept “fascistă” (Documentul AICI).  Spre edificare asupra dictaturii de tip nazist a lui Carol al II-lea, vă prezentăm următorul documentar:

Sursa Video: VyckTube

Sursa: Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

4 comments

  1. Pingback: Regele-dictator Carol al II-lea, criminal în masă, lipseşte din “legea” “anti-fascistă şi anti-imperialistă”. De ce? (Video) | NapocaNews

  2. Pingback: Regele Carol al II-lea n-a fost antisemit, domnule George Damian! | tudorvisanmiu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.