A început în triumf Ediţia Jubiliară a Festivalului şi Concursului Darclée prezidată de soprana Mariana Nicolesco - Ziaristi OnlineZiaristi Online

A început în triumf Ediţia Jubiliară a Festivalului şi Concursului Darclée prezidată de soprana Mariana Nicolesco

Mariana Nicolesco la Hariclea Darclee 2015

În jurul Marianei Nicolesco, artiştii care au triumfat în seara inaugurală a evenimentelor jubiliare Darclée: maestrul Alexandru Petrovici, soprana Adela Zaharia şi basul Bogdan Taloş

Primarul Brăilei, Aurel Simionescu a salutat prezenţa atâtor speranţe ale artei lirice la marea sărbătoare pe care o reprezintă Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto Hariclea Darclée, manifestări care celebrează în aceste zile 20 de ani de succese excepţionale.

La rândul său, Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a vorbit de puterea artei şi a cântului de a ne face mai buni, urând succes tuturor artiştilor prezenţi.

În cuvântul său, soprana Mariana Nicolesco a amintit ideile care guvernează evenimentele Darclée şi a subliniat semnificaţia acţiunii sale în favoarea noilor talente lirice.

“Ne reuneşte aici legenda Darclée, ne reuneşte mitul Darclée. În numele figurii ei tutelare trăim, cu smerenie, în cultul artei sacre a cântului, înţeles ca o rugăciune, supremă împlinire a chemării noastre. Şi suntem mândri de recunoaşterea de care se bucură vocaţia noastră misionară”, este citată Mariana Nicolesco în presa locală.

Ediţia jubiliară a Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto “Hariclea Darclée” se desfăşoară între 28 iulie şi 9 august, la Brăila şi reuneşte tinere talente din întreaga lume, transmite şi Mediafax.

Vom reveni cu detalii de la faţa locului.

Sursa: Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.