10 ani de la fondarea PRO VITA București. LA MULŢI ANI! - Ziaristi OnlineZiaristi Online

10 ani de la fondarea PRO VITA București. LA MULŢI ANI!

Pro Vita Bucuresti10 ani de la fondarea PRO VITA București

„Secerișul e mult, dar lucrătorii sunt puțini.” (Matei 9,37)

La finalul lunii octombrie 2015 a fost cea de-a zecea aniversare a înfințării organizației noastre, PRO VITA – filiala București.

Deși în vară ne făceam planuri pentru o aniversare în sărbătoare, alături de prieteni și colaboratori, ocazia a venit și a trecut neobservată și nemarcată. E mai puțin important de ce a fost așa; oricum, în aceste zile de tensiune și frământare mica noastră „petrecere” ar fi trecut neoservată. Am considerat totuși necesar să vă spunem că, iată, suntem aici de 10 ani. Într-o perioadă a istoriei caracterizată de superficialitate, ezitare, abandon și cinism, faptul că servim neîntrerupt, de un deceniu, una din valorile fără de care societatea n-ar putea exista, trebuie să conteze undeva. Fie și numai pentru cei care într-un fel sau altul, direct sau indirect, au beneficiat de munca noastră.

Vă suntem datori cu un bilanț de activitate. O promisiune ingrată, dar pe care trebuie să v-o facem și sperăm să o onorăm odată cu bilanțul pe 2014 – undeva în primăvara anului viitor.

Înființarea PRO VITA București se leagă indiscutabil de moștenirea lăsată de fondatorul mișcării pentru viață, Ioan Alexandru, și de munca și devotamentul preotului Nicolae Tănase de la Valea Screzii și Valea Plopului, la a cărui asociație PRO VITA suntem afiliați juridic. Sunt oamenii față de care ne-am împlinit datoria și chemarea de a începe acestă muncă. Mai departe însă, din noiembrie 2005 încolo, PRO VITA București a fost și este legată de alte două nume: Bogdan Stanciu (președinte și co-fondator) și Roxana Puiu (psihoterapeut, creatoarea programelor „Vreau să Aflu”, „Călătoria” și a „grupului de sprijin pentru mame”). După cum ați observat, foarte rar menționăm numele noastre într-un buletin și e probabil prima dată când le evidențiem. Dacă vi se pare mult, ne cerem iertare că am făcut-o chiar și acum.

Oricum, nu uitați: PRO VITA București este o organizație laică, întemeiată pe învățătura de credință a Bisericii Ortodoxe în ce privește viața, familia și vocația parentală. Dacă ar fi să ne „mândrim” cu ceva, privind în urmă, acel „ceva” ar fi refuzul oricărui compromis, într-o vreme în care a-ți afirma valorile este nu incomodă, ci de-a dreptul nebunească.

2015 Asociația PRO VITA Filiala București. Misiunea PRO VITA: Să ocrotească copilul născut şi nenăscut aflat în dificultate, fără discriminare, până la integrarea sa în familie.

Sursa: Pro Vita Bucureşti via Ziaristi Online

Vedeţi şi: Scurt istoric al mişcării pro-vita în România

Fotografii cu copii care au nevoie de Dvs. Ajutati Centrul social PRO VITA „Sf. Arhangheli”, Slobozia, Giurgiu   Căldură și confort și în iarna 2015-16, la Așezământul „Sf. Arhangheli”.

„Ioan Alexandru avea harul să susțină valoarea vieții cu darul poetic pe care i-l dăduse Dumnezeu”. In Memoriam Ioan Alexandru: Cruce și Înviere. VIDEO

Profesorul Ilie Bădescu despre Ioan Alexandru sau triumful „teologiei poetice”. Contribuții la cunoașterea unității de substrat a Europei creștine

Parintele-Valentin-Stefan-si-copiii-de-la-Centrul-social-PRO-VITA-Slobozia-Giurgiu-21-foto-Cristina-Nichitus-Roncea

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.