Băsescu începe să-şi pună întrebări în cazul #COLECTIV: "Ceva nu se leagă. Ceva nu este în regulă". CRIMA, o teorie care nu poate fi ignorată. STENOGRAME DNA/SRI - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Băsescu începe să-şi pună întrebări în cazul #COLECTIV: “Ceva nu se leagă. Ceva nu este în regulă”. CRIMA, o teorie care nu poate fi ignorată. STENOGRAME DNA/SRI

Tragedia de la Clubul ColectiveJurnaliştii George Roncea, Radu Moraru, Ion Cristoiu, Radu Ulmeanu, Dan Tomozei, Ion Spânu şi artiştii Nicu Covaci şi, foarte apăsat, Florin Chilian, sunt printre puţinii care au reacţionat cu întrebări logice după operaţiunea de la clubul Colectiv, sesizând neconcordanţele din acest caz, care fac trimitere spre o mână criminală. Portalul nostru a prezentat şi această teorie doar pentru a fi catalogat de diverşi guranişti ai presei de limbă română şi expresie străină ca fiind “conspiraţionist”. Iată că acum, pe lista “conspiraţioniştilor” se adaugă şi cel care până nu demult era cel mai informat cetăţean român, fostul preşedinte al României Traian Băsescu. Care începe să constate că “ceva nu se leagă” în ceea ce priveşte ancheta asupra tragediei de la Colectiv. La mirările publice ale lui Traian Băsescu se adaugă şi transcrierile-bombă ale DNA/SRI “scăpate” în presă din dosarul colonelului STS Ştefan Enache, rezident al Guvernului României timp de 25 de ani (!), acum arestat pentru luare de mită. Toate acestea, corelate, dacă se adeveresc, arată şi demonstrează nu numai caracterul premeditat al crimei colective cât şi complicitatea extinsă a unor factori responsabili. Care, deocamdată, tac.

Începem cu fostul preşedinte Traian Băsescu la B1 (duminică, 3 ianuarie 2016) citat chiar (şi) de agenţia Mediafax:

“Ceva nu se potriveşte cu versiunea de până acum”

”Dacă mă îngrijorează ceva este întârzierea expertizei făcute la Petroşani. Ceva nu se leagă în ceea ce priveşte întârzierea în prezentarea rezulatelor expertizei făcute la Petroşani. Ceva nu este în regulă. Probabil rezultatele expertizei nu duc la toate concluziile acreditate până acum, nu neapărat la viteza de propagare a incendiului, ci la substanţele care au rezultat din acest incendiu. Este o părere. (…) Au murit 63 de oameni. Avem o expertiză care a început acum o lună şi totuşi se tergiversează un raport final. (…) Eu am mai văzut expertize între două ape. (…) Cred că ceva nu se leagă. (…) să nu apară expertiză după ce s-au făcut toate probele, am fost asiguraţi public că s-a făcut o simulare nu chiar la dimensiuni, dar utilizând aceleaşi materiale… Îmi vine foarte greu să cred că această expertiză este permis să fie amânată”.  ”Am văzut chiar astăzi (duminică –n.r.) o declaraţie a directorului Institutului de la Petroşani, acolo sunt cei mai buni profesionişti pe care îi are România. Dar când sunt 63 de morţi să spui <<vom vedea prin februarie expertiza>> …. Acolo sunt de scris 3 pagini, şi eu am fost expert al Ministerului Justiţiei pe probleme navale. Se scriu 10 pagini pentru descrierea procedurii, dar evenimentul va fi descris în 3. Descrierea evenimentului de la Colectiv va avea probabil 3-4 pagini”, a argumentat Băsescu. El a mai susţinut că este convins că ”experţii de la Petroşani ştiu deja ce nu bate, ce nu se potriveşte cu versiunea de până acum”.

Continuăm cu STENOGRAMA DNA/SRI în care se susţine prezenţa unor mâini criminale:

“Au dat ăia foc… I-a făcut ca la rotisor!”

„Eu coordonez tot ce înseamnă activitatea de stenograme, documente secrete, bruiaj”, spunea colonelul STS angajat în Secretariatul General al Guvernui, care se lăuda că poate interveni la şefii din RA-APPS pentru a cumpăra case ieftine de la stat. Scena se petrecea lângă sediul Executivului, într-o maşină, în timp ce număra zeci de mii de euro primiţi ca şpagă, notează jurnaliştii de la Adevărul.

Ştefan Enache, cunoscut ca Fane, ofiţer activ cu gradul militar de colonel în cadrul UM 02999 – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi consilier în cadrul Secretariatului General al Guvernului, la data faptei, a fost trimis în judecată, pe 29 decembrie 2015,  în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

În urmă cu peste două luni, George Roncea a publicat pe SOIM Press editorialul Ceva Pute în care avertiza asupra adevăratei cauze a incendiului din Clubul Colectiv: Ce agent de propagare se afla sus, pe tavan? și ce agent de combustie rapidă, cu viteza prafului de pușcă a încins în 30 de secunde întreaga suprastructură a decorului? de unde atâta sarcina termică, la o densitate redusă a buretelui de izolație fonică?

Ofiţerul era de mai mulţi ani în Guvern şi se lăuda cu relaţiile sale. Potrivit acestuia el se ocupa de interceptări şi bruiaj.

În cel mai interesant pasaj din interceptările DNA se face referire la #Colectiv:

Ştefan Enache:  Ce, eu nu le-am spus ce a fost acolo la…poţi să spui…Eu ştiu ce a fost acolo la…când au dat ăia foc. Eu le-am spus „de-acolo nu scapă nimeni!” Păi acolo a fost dat de aia şi când a ajuns flacăra a făcut prăpăd acolo. Păi dacă am doctor, bun prieten, care e la Spitalul 9.
Politician PSD:  Zici că a fost provocare?
Ştefan Enache: Provocare…
Politician PSD:  Provocare, ă?
Ştefan Enache:  Se ştia, mă! Ştia şeful din Minister…Şi Oprea… Păi dacă şi-au dat sms-uri „nu vii în seara asta în club!”, unii… Şi eu am prieteni care au fost…specializaţi pe explozibil şi arme de distrugere în masă. Acolo sunt bombele care le au americanii. Mamă şi tată. Deci americanii au mamă, îi spun bombe mamă, israelienii le spun, ruşii – tată şi israelienii au o combinaţie de-a lor, aiurea. Numai gazul care a fost, a fost o explozie. Păi dacă i-a făcut ca la rotisor…
Politician PSD:  I-a stropit, i-a…?
Ştefan Enache:  Ce vorbeşti…Şi gazul ăla dezvoltă 2000 de grade. Acela l-a dat din spray, s-a ridicat a creat vid, în momentul în care a coborât, oxigen.

Sursa: Şoim Press via Ziaristi Online

PS: Aţi auzit de “detergentul” TEAL?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.