Baba Macovei si mitraliera Voinescu. Maria Petrascu: Am si eu o intrebare - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Baba Macovei si mitraliera Voinescu. Maria Petrascu: Am si eu o intrebare

Ieri am aflat, de când aşteptam o asemenea veste, indiferent de culoarea politică a celor care ar fi dat-o, că doi pedelisti, Monica Macovei şi Sever Voinescu tocmai au anunţat lansarea unei propuneri legislative pentru modificarea Codului Penal al României: înlăturarea prescripţiei răspunderii penale pentru infracţiunile de omor (omor, omor calificat, omor deosebit de grav şi infracţiuni intenţionate care au avut că urmare moartea victimei) şi înlăturarea prescripţiei executării pedepsei pentru aceleaşi infracţiuni.

În acest fel, dacă proiectul va fi validat de Parlament, un criminal poate fi anchetat, judecat şi condamnat, indiferent cât timp s-a scurs de la săvârşirea crimei sau de la sustragerea de la executarea pedepsei.

Legea actuală prevede termene de prescripţie pentru infracţiunea de omor, ceea ce înseamnă că, după expirararea perioadei de prescripţie, criminalul nu mai poate fi pedepsit.

Ok! Bună treabă zic,dar am şi eu o întrebare. Una mică- mititică.

Dacă se modifică noul Cod Penal în sensul dorit de PDL, ce se va întâmpla cu fostul preşedinte al României, Ion Iliescu şi cu camarilla sa, împreună cu care a preluat puterea în Decembrie ‘89 dând “verde” la executarea, fără dreaptă judecată, a Ceauşeştilor mai întâi şi, aşa cum a fost acuzat ulterior, la uciderea şi rănirea a zeci de mii de români, după 22 Decembrie ‘89 şi în timpul Mineriadei din 13-15 iunie ,1990? Va mai fi el pus, sau nu, sub acuzare ? Că atâta l-au plimbat procurorii militari şi cvili din “acuzat” în ‘prescris” si invers, că nici nu mai ştim pe unde se scoate, sau nu, Iliescu.

Am zis una, dar uite că a mai răsărit o întrebare, din… enter. Macovei şi Voinescu lansează doar acum ‘bomba” aşa, ca să se înspăimânte Iliescu şi să-i tempereze pe pesedistii pe care tot el îi conduce, din umbră, să nu mai agite atâta apele cu scosul oamenilor în stradă şi cu o noua suspendare a lui Băsescu, şi să încurce un pic, mai mult, si intenţionata intrare a PSD în deja făptuita Alianţă Creştin Democrată în care, fie zis,nu prea are ce să caute un partid de stânga.

Că prea se pupă „securea de război” pe care o flutură Ponta, mai abitir decat oricând, de când cu arestarea de…infarct a lui Nicolescu, cu anunţul, incă „fierbinte” făcut de Macovei si Voinescu.

Că zău, ar fi păcat, mare păcat, să fie doar o făcătură politică in replică la o altă făcătură politică. Parol!

Maria Petrascu / Ziare.ro

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.