Revolutia lui El Ponta s-a dezumflat la pranz. Mitingurile PSD anti-Basescu s-au consumat la una mica - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Revolutia lui El Ponta s-a dezumflat la pranz. Mitingurile PSD anti-Basescu s-au consumat la una mica

Spiritele în politica românească s-au încins la maxim la finele săptămânii trecute. Victor Ponta a ”dezgropat securea de razboi” total împotriva lui Băsescu şi a PDL-ului, imediat după arestarea unui om considerat de bază în partid, Constantin Nicolescu, preşedinte al Consilului Judeţean Argeş, lider, în acelaşi timp, al PSD Argeş şi vicepreşedinte al partidului, la nivel naţional.
După ce lui Nicolescu i s-a făcut rău şi a fost dus la spital, direct din sala de judecată, Ponta, aflat la Piteşti, a declarat că cei care au orchestrat arestarea lui Nicolescu sunt Băsescu şi PDL-ul care şi-au aservit justiţia, transmite ZIARE.RO.

Şi, drept urmare, aşa cum menţionează ANTENA 3, Ponta i-a îndemnat pe pesedişti şi pe toţi românii să iasă în stradă şi să meargă să protesteze în faţă sediilor PDL, pentru a cere dreptate.

Se pare însă că Ponta nu s-a mulţumit doar cu acest apel. ROMÂNIA LBERA şi alte surse media consemnează că, vineri după amaiza, Ponta a avut, tot la Piteşti, o întâlnire cu uşile închise cu primarii din judeţul Argeş, unii dintre aceştia fiind foarte speriaţi că ar putea fi arestaţi şi ei. O inregistare audio, făcută de cineva din sală, şi transmisă apoi mass-media, redă discursul lui Ponta către staff-ul PSD din Argeş. Acesta le-a transmis primarilor că arestarea lui Nicolescu este o ocazie care nu poate fi ratată şi că “trebuie ca aceasta” să se transforme în ” războiul românilor cu Băsescu şi cu PDL-ul.”

EVENIMENTUL ZILEI spune că la întâlnirea cu uşile închise dintre Ponta şi primarii PSD din Argeş a participat şi Viorel Hrebenciuc. În discursul pe care l-a ţinut, acesta şi-a manifestat solidaritatea cu Nicolescu căruia i-a luat apărarea susţinând că preşedintele Consilului Judeţean Argeş nu este vinovat că a deturnat fonduri PHARE, folosindu-le în alte scopuri şi că a procedat bine.

Sâmbătă ,după ce l-a vizitat pe Constantin Nicolescu la spital, Ponta a revenit cu o noua declarație publică, citată de MEDIAFAX , în care reafirmă că Băsescu şi PDL-ul trebuie pedepsiţi pentru ce i-au făcut PSD-ului, prin arestarea lui Nicolescu.

COTIDIANUL consemna însă, ieri, că liberalii au decis să nu se alăture acţiunilor de pichetare a sediilor PDL din întrega ţara , aşa cum a anunţat Ponta. Prin vocea deputatului liberal Relu Fenechiu, de la Iaşi, partidul lui Crin Antonescu a declarat oficial că “justitia trebuie să îşi facă treaba” şi nu să fie presata de abordări “tip Bivolaru”.

Pedelistii au reacţionat şi ei deândata.

GÂNDUL reproduce a declarație făcută ieri, de deputata Raluca Turcan care spune că Ponta, Năstase şi Antonescu duc ‘o politică anti-națională” și instigă poporul la proteste împotriva justiţiei.

ROMANIA LIBERA reda tot ieri un comunicat al mai multor organizaţii din sfera juridică care au protestat faţă de presiunile puse de PSD pe actul de justiţie.

La rându-i, CURENTUL redă declaraţiile lui Vasile Blaga şi Sever Voinescu. Cei doi afirmă că poziţia lui Ponta este una incorectă şi, respectiv, că liderul PSD “impinge partidul spre insurecţie natională”.

În această dimineaţă însă PSD-ul a bătut în retragere. Deşi Ponta a anunţat că vor fi pichetate toate sediile PDL, staff-ul partidului de la Argeş a decis, anunţa AGERPRES , ca acţiunile de solidarizare cu Constantin Nicolescu să aibă loc la sediile PSD.

Maria Petrascu / Ziare.ro

Print Friendly, PDF & Email

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.