Maria Petrascu: "Plutonul de executie" - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Maria Petrascu: “Plutonul de executie”

Ieri, luati probabil cu iuresul WikiLeaks de România, nu ati mai avut cand sa urmariti, in direct, spectacolul lacrimogen si jalnic dat
de Adrian Severin dupa sedinta de la PSD Bucuresti , sedinta la care, Vanghelie care este ar fi trebuit sa execute ordinul lui Ponta si sa-l excluda din partid pe europarlamentarul social-democrat, prins cu mata in sac, pardon, cu spaga, la Bruxelles. Vanghelie nu l-a dat afara insa din partid ba nici n-a avut curajul sa compuna macar un enunt coerent in conferinta de presa de dupa, ca sa pricepem si noi, clar, ce decizie s-a luat.

Am aflat de la Severin, un Severin inlacrimat si patetic, secondat de un Vanghelie la fel de inlacrimat si de patetic, ca si-a dat el demisia din PSD chiar înainte ca organizaţia să voteze excluderea sa din partid. Adica las’ ca ies eu pana ma dati voi afara ca e mai cool asa. Una e excluderea alta e demisia, adica aici e chestie de “ onoare nereperata” nu de ce vrea asta, cum ii zice? , Ponta. Imi cere Ponta sa demisionez? Dar cine e Ponta? Chiar, cine e Ponta, domnu’ Severin?
„Nu vă voi lăsa să fiţi plutonul de execuţie al partidului”, a mai clamat ieri, Adrian Severin în faţa asistenţei din sediul partidului. Telenovela, ce mai! Suspans la maxim! Chiar m-am speriat cand i-am azit acest strigat disperat ca, in secunda urmatoare, din sala se vor ridica niste activiste pesediste si niste activisti pesedisti , de varsta a treia si a patra si, toti ca unul, isi vor trage cagulele pe cap si vor scoate de sub scaune niste kalasnikoave burdusite cu plumbi.

In urechi imi suna deja ecoul Revolutiei. Nu al celei din Decembrie 89 ci al uneia mai vechi, de prin Octombrie, din cate imi aduc aminte… Si cat pe-aci sa ma induiosez si eu de mila lui Severin care iata, tocmai zicea iar, la fel de patetic, ca va lupta singur, impotriva tuturor, cand, deodata, m-a izbit un sentiment de déjà vu.

Da, mai auzisem aceleasi vorbe de la acelasi Severin, cu multi ani in urma, in 1997, cand celebra sa lista cu spioni s-a dovedit un fas. Atunci a trebuit sa demisioneze din functia de ministru de Externe si dupa un an a fost detronat si din functia de vicepresedinte al PD iar, dupa alte doua luni a fost exclus din partid.

Si atunci ca si acum, Severin clama ca e singur impotriva tuturor. N-a durat insa mult si “solitarul “ Severin s-a inregimentat in PDSR. Adica in PSD-ul ce urma sa devina. Si din care pleaca acum“executat” nu de ai lui ci de niste jurnalisti de pe-afara care se plcitiseau probabil si s-au jucat si ei un pic de-a lobystii prin Parlamentul European.

Maria Petrascu / Ziare.ro

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.