Maria Petrascu: Tabara E.coli - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Maria Petrascu: Tabara E.coli

Bomba cu E.coli depre care nu vorbeste Tabara!

de Maria Petrascu

Castravetii nostri, romanesti, fara E.coli, au ajuns, dupa mai bine de zece zile de balbaiala inexplicabila a autoritatilor, criminala as spune chiar, ,dupa ce au fost striviti de buldozere, la gunoi.
Pagubele sunt imense, 9 milioane de euro numai la marii producatori care aveau contracte de export, in U.E., dar care vor fi doar partial despagubiti de Comunitate. Pierderile pentru micii fermieri, care produc pentru consumul intern si isi desfac marfa in piete nu le cunoaste nimeni inca. La fel de mari, sau chiar mai mari e posbil, pentru ca putini consumatori mai cumpara castraveti de pe taraba, cei mai multi fiind speriati de E.coli.
Abia azi vine Tabara, acest ministru, sinistru al Agriculturii, intr-o conferinta de presa stupida si spune … vorbe. Vorbe goale. Pentru ca nu era nevoie sa iasa Tabara, pe sticla, inclifatat, la costum si la cravata, si sa citeze, dupa zece zile de isterie E.coli in Romania, niste articole, din niste conventii europene, care,oricum, acorda marilor fermieri, despagubiri in astfel de situatii.
Tabara trebuia sa vorbeasca despre mici producatori si lovitura cumplita pe care au primit-o acestia, si despre cum gandeste ministerul pe care il pastoreste, sa ii ajute. Cica merge maine , la o reuniune la Bruxellles, unde se va discuta si despre pagubele micilor fermieri. Cum sa discute, in conditia in care, la aceasta ora, nu exista la Ministerul Agriculturii nicio situatie centralizata pe aceasta tema!
Si, culmea culmilor, cu toate ca inca de aseara, ministrul Agriculturii din Saxonia Inferioară ( land al Germaniei), Gert Lindemann, a declarat că epidemia cauzată de bacteria E-coli ar fi izbucnit, nu de la castraveti ci de la nişte seminţe germinate, Tabara, a baiguit doar ceva, in treacat, despre acest subiect. Ori, fara sa fiu banuita ca starnesc o noua panica, la acesta ora, in Romania pe rafturile multor magazine se gasesc , la liber, o suma de seminte germinate de fasole, mazare, broccoli, linte , s.a, din import, pe care nu stim daca le-a verificat cineva daca sunt infestate sau nu cu E.coli . Ministrul Tabara, nici intr-un caz!

Sursa: Ziare.ro

Foto: ZF

Cititi si: Mugurii de soia la originea bacteriei ucigaşe?

Acum este vina mugurilor“, titrează Die Welt după ce ministrul Agriculturii din Saxonia Inferioară a dezvăluit o nouă pistă despre originea bacteriei ucigaşe E. coli care a cauzat 22 decese în Germania şi a îmbolnăvit mii de persoane în Europa. Optsprezece specii de muguri de soia din Germania, alte ţări europene şi din Asia cultivate la o temperatură de 37°C şi comercializate de către o întreprindere din acest Land sunt suspectate de a fi provocat epidemia, explică ziarul. În lipsa unor dovezi concrete, ministrul federal rămâne totuşi prudent, lansând un avertisment împotriva consumului acestor muguri. Cotidianul berlinez publică în trecere un studiu recent al Consiliului de igienă regrupând mai mulţi experţi internaţionali. Potrivit acestui studiu, igiena alimentară a germanilor lasă de dorit : ei se spală pe mâini mai rar şi mai puţin timp decât ceilalţi europeni; cârpele din bucătăriile lor ar fi adevărate “arme biologice“, şi în sfârşit – şi ce-i mai rău – sortarea deşeurilor îi împinge pe cei mai zeloşi să-şi păstreze până şi o săptămână gunoaiele în bucătărie, degradând astfel igiena în apartamentele lor.

Sursa: PressEurop

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.