Verosul Verestoy Attila vrea sa puna mana pe Lacul Rosu pentru "Tinutul Secuiesc" - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Verosul Verestoy Attila vrea sa puna mana pe Lacul Rosu pentru “Tinutul Secuiesc”

Patru parlamentari UDMR trag sforile pentru a trece niste terenuri si lacuri de acumulare din proprietatea statului in cea a Consiliului Local Gheorgheni (Harghita), profitand de vacanta parlamentara.

Nici in perioada vacantei, cand mai tot alesul isi mai ia gandurile de la politica, udemeristii nu renunta la ideea de a trage cat mai mule foloase pentru regiunile pe care le reprezinta. Asa se face ca un proiect initiat de Verestoy Attila, Edler Andras Gyorgy, Pal Arpad si Seres Denes le cam da batai de cap in aceasta perioada senatorilor din Comisia de administratie si nu numai.

Lege cu dedicatie

Depusa la Parlament inca din martie, legea prevede darea cu titlu gratuit  in administrarea Consiliului Local al Municipiului Gheorgheni din judetul Harghita a doua lacuri de acumulare – “Piatra Rosie” si “Paraul Valea Oii” (zona Lacului Rosu) aflate in domeniul public al statului si in administrarea “Apelor Romane”.

Totodata, documentul face referire si la preluarea de catre CLM Gheorgheni a bunurilor mobile (in valoare de 362.918 lei, respectiv 223.726 lei) dar si la faptul ca istitutia se “subroga in drepturile si obligatiile Administratiei Nationale “Apele Romane”.  In timp ce initiatorii sustin ca proiectul are in vedere atat protejarea Lacului Rosu cat si dezvoltarea economica a zonei, surse parlamentare ne-au precizat ca legea este una “cu dedicatie”, argumentele udemeristilor fiind “cusute cu ata alba”. Ca lucrurile nu sunt tocmai curate o demonstreaza si lipsa avizului de la Guvern.

In fata acestei situatii, senatorii din Comisia de administratie, care urmau sa dea zilele acestea un raport, au decis sa amane discutarea legii pana in toamna. Contactat de Ziarul “National”, senatorul Sever Cibu a declarat ca el s-a pronuntat din start impotriva proiectului legislativ. “Eu am spus ca o astfel de lege nu se justifica. Distanta dintre Georgheni si cele doua lacuri de acumulare este destul de mare. Nu inteleg de ce trebuie trecute de la stat in administrarea Consiliului Local”, a mai precizat Cibu.

Autor: Adelina Ionicel / National

Print Friendly, PDF & Email

1 comment

  1. Pingback: De unde isi procura banii AGENT GREEN, cel care a stimulat protestele impotriva despaduririlor abuzive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.