PRO TV a reinceput razboiul estival cu Romania in favoarea Bulgariei - Ziaristi OnlineZiaristi Online

PRO TV a reinceput razboiul estival cu Romania in favoarea Bulgariei

Dai pe PRO TV si prinzi bulgarii

de Razvan Ioan Boanchis

Nu mi-e dor de comunism, asa ca n-o sa scriu ca PRO TV saboteaza economia nationala. Nu o saboteaza, dar o subtiaza. Fara niciun interes, desigur. Daca oamenii ar lauda turismul din insulele Mediteranei, n-as zice nimic.

Dar ei le dedica bulgarilor mai multe ode si reportaje de reverenta decat au avut astia parte in toata istoria lor. In paralel, litoralul romanesc este mucificat. Dupa ce ca turismul nostru abia se mai tine intr-un fir de nisip — vilegiatura cu bilete, sejurul prin sindicat, nu mai exista, iar escapadele de weekend s-au injumatatit, vineri-duminica transformandu-se in sambata-duminica — mai vine si PRO TV-ul cu aparatul de propaganda. Schema e simpla. Cand nu sunt alge la Mamaia, sunt radiatii la Neptun. Cand nu ploua, sunt preturi mari. Cand nu sunt furtuni de nisip, sunt blocaje pe autostrada. Cand n-avem invazie de tantari, navalesc hotii in camerele de hotel.

Pe 27-28 mai, cand n-aveau ce sa reproseze (apa era limpede si calda pentru acea perioada, temperatura perfecta, soare bland, cazare ieftina), au povestit 10 minute, in prime-time, ca un hapciupalitic s-a sinucis, aruncandu-se de pe un hotel din Mamaia. In schimb, merg pe sistem mucles cand grupurile de turisti romani sunt tinute cu orele in receptiile resorturilor din Bulgaria si cand racketii ne ciordesc masinile. Daca ii iei in serios pe protevisti, orice paleste in fata furajarii all inclusive  la gradinarii aia suferinzi de macrocefalie. Intr-un fel, au dreptate. In cantinele de la Nisipurile de Aur se mananca mai mult si mai bine ca in armata.

N-am atata boala pe bulgari cat am pe romanii milogi care merg la all inclusive la bulgari, in loc sa le ceara Cadrilaterul. Dobrogeanul Basescu aici trebuia sa atace, fiindca avea loc. De unde! El s-a luat in bete cu Moscova.

Revin la turismul alimentar facut la bulgari, pentru ca iar m-a enervat PRO TV-ul. Niste romanasi au fost fugariti si jefuiti la Nisipurile de Aur. Antena 1 a difuzat un reportaj amplu, PRO TV nici macar o stiruca.

De ce? Am si eu dreptul sa ma gandesc la bani si – nu exagerez! – la tradare nationala? Ce au bulgarii mai frumos, Balcicul, ne apartine. Dar credeti ca indopatii la all inclusive ajung sa vada Palatul Reginei Maria? Viziteaza ei Minaretul, Capela Stella Maris, Fantana de argint? Au ei ochi pentru cactusii care infloresc o data la o suta de ani, pentru gradina cu crini, roze si parfum de Nisa? Stiu ei ca marea, la Balcic, are irizari violete, ca ochii Reginei Maria? Acolo au creat Lucian Grigorescu, Iser, Sirato, acolo i-a spus un turc lui Tonitza “doar pictorii romani si magarusii iubesc Balcicul”.

Fomistii care se duc la bulgari au alte prioritati. Isi pun bratara-catusa primita la receptie si ataca ospitaliera cantina. Hai, grabiti-va, ca azi au bagat ostropel! Vine si PRO TV-ul, ca trebuie sa promoveze conceptul “Soacra in trening, la cina”.

Sursa: enational.ro

De stiut: Proprietarul PRO TV, Ronald Lauder, a cumpărat televiziunea bTV din Bulgaria 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.