Generalul Aurel Rogojan in dialog cu Ion Cristoiu: "Auzeam ceasul ticaind" - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Generalul Aurel Rogojan in dialog cu Ion Cristoiu: “Auzeam ceasul ticaind”

Generalul Aurel I. Rogojan a vorbit, duminică, la emisiunea „La taifas cu Ion Cristoiu”, difuzată de B1 TV, despre evenimentele ce au urmat după izbucnirea revoluției din decembrie 1989, spunând că, în acel moment, toți membrii serviciilor secrete erau „conștienți că numărătoarea inversă a început”.

„Atmosfera din perioada premergătoare zilei de 22 (n.r. decembrie 1989), adică începând din 17 decembrie, era o continuare exasperantă a climatului exploziv în care se afla țara și regimul politic, supus unei extraordinare presiuni (…). Eram practic conștienți că numărătoarea inversă a început și auzim ceasul ticăind”, a spus generalul.

„În timpul uneia din numeroasele ședințe de judecată la care a fost supus domnul generalul Vlad, domnia sa a recurs la o butadă, pe care o citez: procesul lui Nicolae Ceaușescu s-a judecat la București în noaptea de 7 spre 8 iulie 1989, sentința s-a dat la Moscova pe data de 4 decembrie 1989, iar execuția sentinței a avut loc la Târgoviște pe 25 decembrie”, a mai spus generalul Rogojan.

Aurel I. Rogojan este general de brigadă în rezervă și a lucrat 36 în Serviciile Secrete ale României, atât înainte de 1989, cât și după.

În 2011 a publicat o carte cu titlul „Fereastra serviciilor secrete. România în jocul strategiilor globale” la Editura Compania, în care dezvăluie date și documente în premieră, realizând o analiză a modului în care România a fost și este ținta serviciilor secrete.

Sursa: B1TV

Print Friendly, PDF & Email

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.